Здравейте на всички
http://www.elitecomplex.com/html/images/Plovdiv_big.jpgТази карта я видях в началните страници на раздела и ми стана интересна.Имам няколко въпроса за нея като се извинявам ако картата принадлежи на някой и съм я качил без разрешение.Доколкото знаем е от периода около 94 95 година-не съм сигурен.
1.Линия 39,която е свързвала Изгрев с Тракия е минавала в Тракия през улица ''Княз Борис''.Минавал съм оттам и ми е много интересно как са се разминавали 2 автобуса на нея-не знам какви автобуси са обслужвали линията.До ден днешен на тази улица няма следи от спирка или нещо подобно по нея-може и да е нямало спирки по нея,знам ли.Ако можете да ми кажете дали информацията от картата е вярна.
2.Същото е положението и с линиите 30,11 и 37,които са минавали по улица ''Братя Бъкстон'' в Кичука,но на тази улица има 1 или 2 цели запазени спирки-поне така беше допреди 3 4 месеца.Отново ми се струва интересно че по тази улица са минавали повече автобуси от някои булеварди в Пловдив в днешни дни.Толкова ли голям пътникопоток е генерирала.И отново ми се струва тясна да се разминат 2 автобуса.В по-горната й част по която минава 11 и до ден днешен 2 автобуса освен ако не са Исузута трудно се разминават.
3.Линии 13,30 и 39 горе долу кога са закрити.Сега разбирам откъде е дошъл маршрутът на линия 93-тя е нещо като производна на 13 и предполагам е открита след закриването на 13та линия.
4.Не знам дали този въпрос не е оффтопик,но на картата е изобразено продължение на бул ''Санкт Петербург'',което минава отдясно на SPS-a и стига до кръговото на Скобелева майка край Ботаниеската градина.Съществувал ли е такъв пробив или е само печатна грешка....или само е планиран.
Благодаря ви предварително за помощта и се извинявам за дългия пост.94 набор съм и имам малко спомени за транспорта в родния ми град,но ми е интересен.