Преди време четох някъде че щяло да има "замерване"/наблюдение/ в периода 03-05 януари 2011. Аз пак ще се опитам да "изтупам" темата от праха.
Явно резултатите (ако е проведено такова измерване) няма да научим скоро, особено ако са в ущърб на фирмата превозвач. Да не говорим за подобрение на транспортната схема.
Всяка делнична сутрин между 7.30 и 8.00 ми се налага (може и не само на мен) понякога да чакам възможност да се кача на 2-ия или 3-ия автобус 204 защото са МАЛКИ и ПЪЛНИ още на 3-та спирка.
Направих свое изследване и установих, че по линиите 76, 213, 214, 305 (обслужващи Младост) и 309, 310 (обслужващи Люлин) които заедно с 204 обслужват НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КВАРТАЛИ на София не се пускат малки автобуси.
В тази абсурдна държава какво ли е като хората, но все пак парадоските понякога направо ме втрисат - значи доставчикът (общината) предлага някаква услуга на клиента, за която той ПЛАЩА договорената цена (билет). Въпреки големия интерес от страна на клиента (пътника) услугата е КАЛПАВА и оправданието на доставчика е, че НЯМА ПАРИ!!!! От него не се искат пари, а се иска услуга(стока).
Това е все едно на пазара продавача да ви каже че всичките му ябълки са гнили, защото ТОЙ няма пари, въпреки че вие държите парите в ръката си и искате да си купите ябълки.
Разбира се общината не е търговско дружество, но все пак и услугата, която предлага не е безплатна, така че оправдания от сорта "Няма пари" са смехотворни и обидни. Сщо така и срамни за отговорните лица.
Нека община Искър се позамисли за проблема и го реши бързо и скоро а не да чака изборите да дойдат за да се размърдат.