Author Topic: Тролейбуси  (Read 268359 times)

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Тролейбуси
« Reply #80 on: 29.12.2009, 20:11:11 »
Днес по 3 бяха 104 (който се изключи още в 12), 105, 106, 108, 110 и 111. По 19 бяха 122, 124, 129, 134 и 264, а по 134 бяха 123, 126, 128, 132 и 133.  :fan: 275, 289 и 120 липсваха.
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #81 on: 29.12.2009, 20:49:35 »
Браво ,особенно за 19 и аз днес видях ,че са доста редовни,но се иска и още както за 3 ,19,така и 134 трябва да са по-чести :fan: :). Между другото днес привечер 18-ката (с реклами на "Кен") спука гума  :D
« Last Edit: 29.12.2009, 20:53:45 by maniaka »
Бойкот на микроавтобусите

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 29.12.2009, 20:57:16 »
Е, като докарат канадските, тогава ще са редовни.  ;) За 134 трябва 9 Ванхола и 1 Зауер. ;)
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #83 on: 29.12.2009, 21:04:26 »
Леле ,че то ако стане това ще е супер.сигурно по разписание са през 10 мин. ;) Дано дойдат по-скоро тия трошляци.

Дифиан:По внимателно с езика и расовите квалификации! Следват наказания!!!
« Last Edit: 29.12.2009, 22:28:43 by difian »
Бойкот на микроавтобусите

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 05.01.2010, 00:20:59 »
Даааа, днес отново беше "ден на тролея". Токоизправителят се оказа, че е сдал багажа и в определени участъци изключвал автоматично и нямаше захранване. Някъде към 19,30 тъкмо реших, че са го оправили /те също май си повярваха/ и на път за тракия всичко се срина. От SPS та чак до Сани на през 300м бяха разхъвряли Заурери и чакаха. И някаква шкодичка мернах. Ван холовете се поизмъкнаха с изключение на 132 незнайно защо. И понеже не се стърпях и отидох да ги тормозя с въпроси най накрая се разбра каква била работата - не им работели стартерите, а не че не им давали бендзин.  :P
Единствено 111 все още бил в ред. След дълго мотане пуснаха ватманите да си ходят - тролеите останаха по местата. В 10.42 в средата на нищото точно пред колето на Сани се беше наредил 110 със спуснати пръти, без ватман и заключен. 10-тина мин по-късно се зададе 104 на "собствена тяга". Били оправили проблема /те така си мислят/ и останал само 1 ватман който ползваше калинката за такси и един по един си прибираше "инвентара"  :D  Екшънът продължава - очаквайте неочакваното
... ааа и Честита Нова Година на всички   :balloon:

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 05.01.2010, 00:23:06 »
А какво стана колеги,кога ви пристигат канадските трошляци?Или вече са дошли?

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #86 on: 05.01.2010, 00:55:14 »
Верно е, че беше денят на тролея. :) На няколко пъти в гаража на Тракия оправяха 288 и по едно време тръгна, но така и не излезе на линия. Между другото на 102 видях някакъв костюмиран мъж да кара. Към 15:30 120 направи обиколка от гаража към гарата и се прибра. 128 отиде с мустакатия в гаража явно за бендзин и после излезе на собствен ход до изхода и после включиха електрическия мотор. По-рано 132 се прибра, незнайно защо, но после пак излезе. Иначе и 289, и 275 излезнаха на работа по 19 и 3. По 134 бяха 122,123,126,128,133. 

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 05.01.2010, 08:49:49 »
А какво стана колеги,кога ви пристигат канадските трошляци ? Или вече са дошли ?
Аз се надявам че никога няма да ни дойдат тея отвратителни смотаняци. Пфу ! Ужасни са, не мога да ги гледам. Аз не очаквах че MRBEAN ще се запътва да ни докарва такива индийски талибанщини. Или ако дойдат се надявам бързо да ги бракуват, та да не ме дразнят дъъъъъъъъъъъъъъъъъъълго време.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #88 on: 05.01.2010, 09:16:38 »
Ако си взимаш редовно хапчетата, може и да не са ти толкова натрапчиво противни, та чак да отричаш действителността.  :fan:

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 05.01.2010, 09:40:11 »

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 05.01.2010, 10:23:44 »
Те обаче наистина приличат на ТАНКове тия тролове, без изобщо никакъв финес, чиста примитивност, най-добре да ги притопят веднага наместо да ни ги пращат да ни дразнят. Те още навремето не са били първа младост, камули след 30 години да ни ги докарват тук. А пък и на всичкото отгоре са 26, голямо количество, ще се запълниме пак с кочини.

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 05.01.2010, 11:28:11 »
Колегата freepigeon си мисли че ние сме ги закупили тези тролеи. Иронията в случая е неуместна, защото повече от всички тук, няколкото фенове на тролейбусния транспорт искаме автопарка да е съвсем различен. Но представяте ли си - нас никой не ни пита! Така че, щем не щем ще се возим в танкове. А човек никога не знае - току виж можели да мятат снаряди и да ги позват за нуждите на БА.
« Last Edit: 05.01.2010, 15:27:56 by eco-power »

petar1

• Guest
« Reply #92 on: 05.01.2010, 16:25:01 »
Не мога да разбера какво не им харесвате на канадските тролей.Аз от малък искам да се возя на такива и мислех да отида до Америка,но понеже там отодавна са обновили автобусите,се чудех къде да ги търся тези старите,за да се повозя един километър във тях.И ето,че мечтата ми е на път да се сбъдне и вместо аз да ходя при тях,стана така,че те да дойдат при мен :D Във филма "Скорост" участва такъв автобус,който е 1:1 със тролейте които ще дойдат в Пловдив,само,че нашите ще са тролей.Сигурен съм,че като пуснат тези тролей по улиците,ще идват хора от други градове на страната,за да се возят във тях.Само Пловдив има честта да има такива тролей.
« Last Edit: 05.01.2010, 16:28:32 by petar1 »

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 05.01.2010, 21:44:44 »
Днес към 17ч на линия бяха както следва:

По №3      - 102, 104, 105, 108, 110, 111 и 129
По №134   - 122, 123, 126, 128 и 275
По №19    -  106, 133, 134

Към 19.30  №104 закъса на средата на кръстовищетно при ВСИ. Аз бях в следващия пристигнал там /126/ а след нас се залепи и 105, който явно се прибираше. След първия поглед на ситуацията ватмана на 126 автоматично прибра прътите и запали двигателя и така минахме по посока на МЕТРО. Само минута по-късно обаче /докато 126 си закачваше токоприемниците/ ватмана от 105 успя нещо да направи и подкараха 104 - така и трите се прибраха самостоятелно. А калинката тъкмо пристигна и беше твърдо решена да извлачи нещо. Язък :boxing:

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 05.01.2010, 23:46:28 »
Не мога да разбера какво не им харесвате на канадските тролей.
ПФУ !!!!! Какво искаш ти да ни харесва на такива цигански бараки ? Виж ги само на какво приличат, странни форми, целия в метал, малки ромбоидни прозорчета през които нищо не се вижда, ужасни са, на нищо не приличат, не мога да ги понасям. Баби със старомоден стил датиращ още отпреди 40 години, което си личи много добре по силуета. Стила напомня на Чавдар 11Г5, Боверите и Берните от Русе, Пазарджик и Бургас.

Във филма "Скорост" участва такъв автобус,който е 1:1 със тролейте които ще дойдат в Пловдив,само,че нашите ще са тролей.
Но този филм е стар, те тогава тея автобуси бяха млади, но сега са вече вехти и са си изпели песента, и им е минало времето, не са за днес.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 06.01.2010, 00:12:13 »
Ох,наистина са ужасни!

Честно казано недоумявам защо не потегнат ЗИУта или ДАКове които не отстъпват по нищо на тия тенекиени грозотилища.Ведомнствените автобуси на Кремиковци в София и Перник са американски и винаги съм ги оприличавал на ремарке на камион в което се превозват коне в уголемен размер тия още повече ми приличат на това.Поне нископодови да бяха а те и това не са!

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #96 on: 06.01.2010, 00:42:29 »
Ох,наистина са ужасни!

Честно казано недоумявам защо не потегнат ЗИУта или ДАКове които не отстъпват по нищо на тия тенекиени грозотилища.Ведомнствените автобуси на Кремиковци в София и Перник са американски и винаги съм ги оприличавал на ремарке на камион в което се превозват коне в уголемен размер тия още повече ми приличат на това.Поне нископодови да бяха а те и това не са!

С какво да ги стегнат тия ЗиУ и Дак? Ако още някой не е забелязал Батаклиев има някакъв измислен договор по който трябва да достави 65 тролея.Дори слабоумниците които са го писали няма да признаят реставриран тролейбус.Естествено е купил възможно най-евтините машини и не се интересува дали на някой му харесват или изобщо могат да се движат.Ясно е,че ще пусне 10-ти за да замаже положението и това е.Какво очаквате от страна ,където се печатат табелки с номера на линията , а разцветката на превозните средства е все още невиждана екзотика...е да,освен оранжево и бяло.Много стилно.....

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 06.01.2010, 01:13:18 »
Честно казано недоумявам защо не потегнат ЗИУта или ДАКове
Ами защото те са вече станали на развалини и едва ли ще могат да ги пуснат пак в движение. Един път като са умрели вече не могат да се съживят. А също така има измежду тях които са вече накълцани. Те да ги потегнат стоящите развалини ще е една супер сериозна работа, едва ли някой ще се хване с такава дейност.

ЗИУта или ДАКове които не отстъпват по нищо на тия тенекиени грозотилища.
И аз викам това, щом като MRBEAN е решил да докарва такива цигански тъпи тенекиени грозотилища, да си беше стегнал ЗИУтата и DACовете, щеше да е по-добре ама на, оака цялата работа. Ето, Перник например си кара със ЗИУтата и DACовете, виждайки че не може да внесе по-свестни от тях, освен новия ЛИАЗ. Щом като MRBEAN е решил да докарва по-големи грозотилища от това което имаше досега, няма смисъл да докарва нищо и по-добре да си седиме с това което има сега, и измежду тях да напъха 1 или 2 нови, както го направиха в Перник с новия ЛИАЗ, и не да доразваляме парка още повече, къде му е смисъла. Ако ще внася да внесе нещо по-свястно от досегашното. Или пък да почака малко, и чак когато намери по-свестни от досегашните, тогава да идва да внася.

някакъв измислен договор по който трябва да достави 65 тролея.
Някакъв си слабоумен договор нацвъкан от ляво на дясно, без никакво предвиждане, мислене и измерване на възможностите си. И това 65 е много, как да вземеш 65 така наведнъж, като толкова не може да вземе свестни машини а се запъва да внася глупости да не се изсилва с такова голямо число 65. По-добре да вземе нови малко по малко, може би един или 2 тази година, може би още 3 или 4 догодина, или нещо подобно. Ето как например СтароЗагорците взеха миналата пролет 2 нови ЛАЗа, после не знам кога взеха още 6 такива. В София пък има 3 нови Трамкар Кобра, ама са нови. Да вземе нови и свестни, на които да ни е приятно да се возиме, дори на брой да се броят на пръстите. Наместо да се изсилва със 65, да взема свестни нови малко по малко, както го направиха Перник, София и Стара Загора.

не се интересува дали на някой му харесват или изобщо могат да се движат.
Именно, по-добре да се замисли по тази гледна точка наместо да бърза да се изсилва да събира много на брой боклуци на които ще ти е още по-неприятно да се возиш от досегашното, така че да ти става мъчно за досегашните.

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #98 on: 06.01.2010, 09:50:23 »
Аз се учудвам, че вие наистина вярвате че той купува каквото и да било. Единственото, за което той плаща е транспорта, за да ги докара и както се вижда и той му идва много. Ще кажете , че представя фактури - аз видях тази за ванхоловете и ако на това му казват фактура ....  един бял лист на който отгоре пише INVOCE без никакви спецификации и печат дори. Вярно е, че на запад много от счетоводните атрибути отдавна са отпаднали, но на базата на това тук му признават изпълнение на договора, което е безумно. Единствените които ще купи и то на смешни цени са немските МAN - то всъщност по тази причина не се знае дали и ще ги видим.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 06.01.2010, 11:15:17 »
Просто разбирате ли....не ми го побира ума как е изпуснато питомното-имало е по 100 тролейбуса и то нелоши-Шкоди,Зиу.КАК стана така че в момента само 2 от тях се движат??Да бракуват 50 и от тях да се вземат части за другите 50!Направо нямам думи!

Честно да си кажа за мене е унижение че почнахме и на Дженерал Моторс боклуците.До там паднахме...

Но както и да е-поне с тях ще бъде възстановена още една линия тролеи.
« Last Edit: 06.01.2010, 11:17:03 by freepigeon »