Author Topic: Бъдещи концесии  (Read 29976 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Бъдещи концесии
« Reply #80 on: 04.04.2010, 17:00:04 »
 Чудя се, едитнатото дали не го махнев оттук и да пуснеш нов пост в темата за концесиите. Все пак това разпределение на автобусите е следствие именно на тях! Аз ще си преместя това мое мнение, но твоето от твое име не мога да го пусна.

Иначе, петгодишни 0405 няма. Последно са правени около 1998, смятайте си годините сами.

И моля те, направете един разбор, какво ще се промени оттук насетне и то по модели, защото на мен като софианец, инвентарините номера нищо не ми говорят! Благодаря!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #81 on: 04.04.2010, 17:02:07 »
Разбира се, но контрол и изисквания не може да има, когато промениха изискванията, така че ГТ да може да участва със старите тенекии, и двете фирми приятелски си разпределят нещата.

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #82 on: 04.04.2010, 21:28:18 »
Днес ми казаха, горе долу как ще стоят нещата след конкурса, та така започвам. Казаха ми, че 22 и 24 отиват във 2-ра автоколона, 27 и 93 отиват в първа, Ирисбусите, които дойдоха от Търново, няма да се връщат по линиите си, а ще са за 24, по 22 предполагам, че ще са от старите трошки, по 222,7  и евентуално 22 и 24 ще има Ситарота, по 29 ще остане само 17-33 от дългите, другите май ще са на 4-та и в Пазарджик, и дефакто ще са 11 къси коли, по 93 пробно в началото, ще са Темсите престиж на безкондукторно, за 27 са договорили O405N CNG, които били 5 годишни уж, и вече били тръгнали да ги взимат, общото взето нещо такова се очертава, евентулано от сряда или другата седмица. Преди малко се прибирах с 3528, този автобус е много зле горкия, както върви и изведнъж угасва, след това около 10-15 сек. с 300 зора успява да запали, но при тръгване не върви с повече от 5 километра, след около 10-на метра изведнъж изгърмява, и се отпушва, и така поне 3-4 пъти докато аз бях в него, даже чух кондуктора да казва на шофьора,"Ако се прибирем до гаража ще е цяло чудо". 

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #83 on: 04.04.2010, 21:30:11 »
Иначе, петгодишни 0405 няма. Последно са правени около 1998, смятайте си годините сами.

Имено за това казах, уж 5-годишни, мисля, че след 2000, са вече само Мерцедес 5-то поколение, демек Ситаро.  ;)

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #84 on: 04.04.2010, 21:32:22 »
Доколкото разбрах по 4-ката ще има съчленени рейсове ?!  :fan: :P
Бойкот на микроавтобусите

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #85 on: 04.04.2010, 21:40:30 »
Доколкото разбрах по 4-ката ще има съчленени рейсове ?!  :fan: :P

Все още не е сигурно, това е само слух в гаража.  ;)

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #86 on: 22.04.2010, 19:20:19 »
Преди време беше пусната новина че освобождават към 60 шофьора и още не знам си колко кондуктори от ГТ. Днес ми казаха че са освободени едва 10-тина в пенсионна възраст от шофьорите. А няколко са се преместили в други фирми. За кондукторите не знам.
Интересното обаче е е по 5-цата вече се движат 6 и в определени моменти дори 7 автобуса. По 21 има 3 коли повече, по 26 - 1, по 36 - 1, по 11 - 1.

№17 вече е до 10 ч вечерта и има няколко коли повече от обичайното.

Offline maniaka

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #87 on: 22.04.2010, 19:38:13 »
за 17 чух,че са имали намерение да го пуснат в събота и неделя  :fan:
Бойкот на микроавтобусите

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #88 on: 22.04.2010, 20:01:12 »
Ами като освободи линии, са му са се освободили хора, и така е успял, да допълни линиите си. ;)

П.С 14.05
Една дълга и интересна статия.
http://news.plovdiv24.bg/162158.html

П.С. 20.05
Готвят конкурси за превозвачи по извънградските линии

П.С. 05.10.2010
http://news.plovdiv24.bg/196402.html
Дано наистина до края на месеца да е ясну всичко, има слухове, че "Грация", ще взима линията до Асеновград, и като гледам, днес липсваха някой коли, може наистина да участва, но дано не му дадът нищо.
« Last Edit: 05.10.2010, 17:06:34 by lud_pi4 »

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
« Reply #89 on: 05.10.2010, 21:47:48 »
Ами като освободи линии, са му са се освободили хора, и така е успял, да допълни линиите си. ;)

П.С 14.05
Една дълга и интересна статия.
http://news.plovdiv24.bg/162158.html

П.С. 20.05
Готвят конкурси за превозвачи по извънградските линии

П.С. 05.10.2010
http://news.plovdiv24.bg/196402.html
Дано наистина до края на месеца да е ясну всичко, има слухове, че "Грация", ще взима линията до Асеновград, и като гледам, днес липсваха някой коли, може наистина да участва, но дано не му дадът нищо.
Пази Боже от това "Грация" да вземе Пловдив-Асеновград. :D

Offline eco-power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 05.10.2010, 22:08:42 »
Май натам отива работата, защото и аз го чух и то от 2 независими източника. Този, доктора е много нагъл тип - преди го покровителстваше председателя на Пловдивския окръжен съд, а сега след като е сменен не знам кой му действа, но докато концесиите се дават от общината - така ще е. Той затова Константинов бърза да ги възложи преди да е влезнал новия закон в сила - тогава договорите ще се гледат от МТ и неговите структури.

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #91 on: 06.10.2010, 10:47:42 »
4-ма за 42 автобусни линии

Четирима участници ще се състезават днес на конкурса в общината за 42 автобусни линии в страната и областта. Те са разделени на 4 пакета - със силни и слаби маршрути.

„Хеброс бус" ООД, кандидатства заедно със 7 фирми - подизпълнители, за 4-те пакета
„Асарел транс" на Ангел Батаклиев
„Карат С" 
ЕТ „Стойчев и сие".   

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #92 on: 06.10.2010, 19:23:39 »
Кефи ми как произнасят името на Софийската фирма "Карт С", вместо "Карат С"  :D :D :D
http://www.potv.eu/videos/8121.html

Сега почвам да се замислям и се сещам, че "Асарел транс" имат няколко почупени Неоплана, с какво ли кандидатства? Сигурно пак с автобуси на харития и снимки. :D Като гледам съдбата на Батаклиев, кандидаства с "Никан лайн" изгониха го и фалира, "Никан лайн груп", пак същата съдба, сега да го изгонят и с "Асарел" (който не знам от кога е негов), и да си остане само с Дапа, та белкем си седне на дупето. 8)
« Last Edit: 06.10.2010, 21:42:41 by lud_pi4 »

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 08.10.2010, 19:27:28 »
В интервю министър Цветков твърди, че конкурса е така направен, че победителят да е предизвестен. По неговите думи се дава незаконно предимство на регистрирани в Пловдив компании - така например пловдивска компания ще получи повече точки спрямо компания от друг град, дори последната да е предложила 10 пъти по-ниска цена.

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #94 on: 08.10.2010, 19:56:14 »
Ето старо линкче от 30.09.2010 http://news.plovdiv24.bg/195221.html

"При обявяването на конкурса използвахме челния опит на Софийска община. Почти преписахме техните условия за конкурса им от края на 2008 - началото на 2009 г., когато заместник-кмет по транспорта беше Александър Цветков", призна Константинов.

Причината: участник в тогавашния столичен конкурс е обжалвал същите тези условия в Комисията за защита на конкуренцията, но КЗК се произнесла, че те не са дискриминационни, още повече, че според тях изискването било сервизната база да е на територията на Софийска община, а не на областта.

Константинов се досещал къде министъра го стягала обувката. Нямало да могат да намажат няколко суперголеми софийски фирми, които искали за себе си апетитните линии. В сегашния конкурс, обявен от общината по приетите на 3 август от Общинския съвет и неоспорени после от областния управител условия, най-печелившата линия Пловдив-София била разбита в 3 от общо 4-те конкурсни пакета.

"Искаш ли София, вземаш част от графика за там, но поемаш и линиите Пловдив - Куртово Конаре, Пловдив - Правище и т. н. Селските линии кучета ли ги яли?" - разясни философията на конкурса Константинов. Той бил наясно, че някои софийски фирми много

Константинов обяви твърдения на министър Цветков за неверни и манипулативни
се ядосали, задето са им забили и селски дестинации, по които не желаели да джангъркат лъскавите си автобуси.

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #95 on: 13.10.2010, 13:15:22 »
Две фирми продължават в конкурса за междуградските автолинии

"Хеброс бус" ООД  и "Карат - C" АД преминаха във втория етап на конкурса

Следващото заседание на комисията е насрочено за 10 ч. на 20 октомври. На него ще бъдат обсъдени конкретните параметри на фирмите по приетите критерии.  Пловдивската "Хеброс бус" е внесла четири предложения и за четирите пакета, в които са групирани линиите, а софийската "Карат - с" - три предложения. И двете продължаващи фирми ще работят с подизпълнители.

За единя пакет линии ХБ вече могат да се поздравят, че са спечелили, щом само те кандидатстват за него ;)
« Last Edit: 13.10.2010, 13:17:19 by nasko84 »

Offline lud_pi4

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 13.10.2010, 17:47:21 »
В сайта пише, че само "Хеброс" ще работи с подизпълнители.  ;)