Author Topic: Ретро трамваи  (Read 133490 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Ретро трамваи
« Reply #100 on: 24.04.2012, 14:06:14 »
2 гласа за 92. Но трябва да изберем маршрут, за да знам колко ще излезе. Но 19 лева ми се виждат много. Поне за мен като човек, без някакви приходи освен джобните за седмицата :neznam:

Offline ymtram

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #101 on: 24.04.2012, 16:29:50 »
Но трябва да изберем маршрут

Why not two alternative routes that I described earlier? Any problems with those?

Защо не две алтернативни маршрути, които описах по-рано? Някакви проблеми с тези?

Mаршрут 1:
Депо Банишора - М.Луиза - Граф Игнатиев - Смирненски - Журналист - Гората - Баучер - Кораб планина - Баучер - Гората - Журналист - Смирненски - Граф Игнатиев - Алабин - Македония - Ботев - Стамболийский - Величков - Скопие - Депо Банишора

Mаршрут 2:
Депо Банишора - М.Луиза - Граф Игнатиев - Смирненски - Журналист - Смирненски - Граф Игнатиев - Алабин - Македония - Ботeв - Скобелев - Черни връх - Арсеналски - Ж.К. Лозенец - Арсеналски - Черни връх Сковелев – Ботeв - Ботев - Стамболийский - Величков - Скопие - Депо Банишора

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #102 on: 24.04.2012, 16:36:02 »
No, no, But these are two. We have to choose one.  :) I think, there are too many possible routes :) Someone else, who thinks for another alternative?
What do you think for Borovo? :rolleyes:
« Last Edit: 24.04.2012, 16:38:39 by mihailo »

Offline ymtram

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #103 on: 24.04.2012, 17:18:05 »
But these are two. We have to choose one.  :)

As I wrote before – this is not our choice. If 92 can go in the forest – route 1. If 92 can not go in the forest – route 2.

Както написах преди - това не е нашият избор. Ако 92 могат да отидат в гората - маршрут 1. Ако 92, не могат да отидат в гората - маршрут 2.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #104 on: 24.04.2012, 17:32:11 »
Михаило, целта на разходката е да се видят максимално разнообразни градски пейзажи, за малко време, а не само стари панелки отдясно и разни стъклени правоъгълници отляво. Защо ще разхождаме човека да му показваме панелни квартали?

Този маршрут до Журналист, Лозенец и К.Величков е добър. Според мен, добре е единствено да се избере дали пък да не се отиде до Иван Вазов, с цел да се мине по единичното трасе по Скобелев като нещо уникално за София на този етап или през подлезът и показване по кой баир се е движела деветката.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #105 on: 24.04.2012, 17:36:54 »
А възможно ли е примерно след като се мине до Вазов, на връщане да се влезе с трамвая в обратната посока на изхода на единичния, а след това да се тръгне и към Спартак? Тоест на излизане от единичния да се обърне стрелката и да се влезе в насрещното, а след това да се тръгне през тунела? Обмислете го като вариант. :)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #106 on: 24.04.2012, 17:38:48 »
Според мен до Лозенец ще бъде по добър маршрут с оглед на това че хем може да се снима, хем няма грозни гледки. Докато ако отидем до Иван Вазов ще трябва да минем през битака и там поне на мен не ми е любимо място за снимки. Иначе цената от 19 лева ме устройва, но и по висока да е пак съм навит да дойда. :)

А възможно ли е примерно след като се мине до Вазов, на връщане да се влезе с трамвая в обратната посока на изхода на единичния, а след това да се тръгне и към Спартак? Тоест на излизане от единичния да се обърне стрелката и да се влезе в насрещното, а след това да се тръгне през тунела? Обмислете го като вариант. :)
Мисля че не е, а и дори да е възможно никой няма да се съгласи да прави подобна маневра.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #107 on: 24.04.2012, 20:39:28 »
Не знам кой е по-уникален , но определено 92 е по-изпитан. 35 има -няма два пъти е излизал.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #108 on: 25.04.2012, 02:50:02 »
It isn't good idea to write in this topic. I give up because I think that old trams are for a museum and they're not enough sure even for tourism.
------------------------

Offline ymtram

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #109 on: 25.04.2012, 05:06:14 »
The subject of interest here is not tourism but the historic tram itself. Tourism can be done with the modern tourist bus. Nothing is better than a working museum, so you can experience the object of you affection first hand in a real setting, as it was intended to. When and if the tram in question becomes too old and inoperable it can always become a static display piece as per tmO's wishes ))

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #110 on: 28.04.2012, 21:17:37 »
Как върви организацията? Видях че сте добавили мероприятието в transphoto.ru. Вече сигурна ли е датата и стойността на пътуването? И към колко човека вече сме се събрали, че според сайта съм аз и двамата организатори. :)
Ето и тук накратко разяснено събитието: www.transphoto.ru/events.php?action=show&eid=30 :)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 28.04.2012, 21:38:47 »
Организацията върви, но трябва да се избере маршрут. Ако до сряда не се избере маршрут, ще заявя маршрут - Депо Банишора - М.Луиза - Графа - Журналист - Графа - Македония - Ботев - Лозенец - Ботев - Възраждане - Стамболийски - Величков - Скопие - Банишора. Естествено, ако сте съгласни за него може да напишете. Като се разберем после трябва просто да подпиша договор и остава плащането. Ако във сряда всичко е точно, то до 18-ти трябва да внеса парите. МОЛЯ ВИ, НАПИШЕТЕ ДАЛИ СТЕ СЪГЛАСНИ, ЗА ДА ЗНАМ БРОЙКАТА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПО-ЕВТИНО!!!

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #112 on: 28.04.2012, 21:59:11 »
Аз мисля че този маршрут е добър. Бройте ме за мероприятието. :)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #113 on: 28.04.2012, 22:05:08 »
И на мен ми харесва маршрута. +1 и мен ме бройте. :)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #114 on: 30.04.2012, 23:35:41 »
+1 независимо от маршрута.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #115 on: 30.04.2012, 23:53:40 »
Браво! Вече събрахме четворка за белот!  :hammer:

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #116 on: 01.05.2012, 02:39:33 »
Аз не знам със сигурност дали ще мога. Иначе идеята е много добра. :fan:
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #117 on: 01.05.2012, 03:35:16 »
Аз не знам със сигурност дали ще мога. Иначе идеята е много добра. :fan:

Колеги, давайте малко по-сериозно. Ясно, че идеята е добра, Нека да пишат сигурните за пътуването!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #118 on: 01.05.2012, 04:08:04 »
Явно ще е само Американеца ...  8)
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #119 on: 01.05.2012, 21:37:41 »
Имам желание да дойда но тъй като и уча и работя наистина за мен е много важно да знам кой ден и кой час е за да видя дали ще се сместя.

Едва ли съм единствения който иска да знае точните ден и час,моля кажете ги.