Author Topic: Контрольорите  (Read 138526 times)

Offline IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3296
  • View Profile
  • Email
Re: Контрольорите
« Reply #1140 on: 18.12.2018, 21:02:27 »
Това показва, че картата ти е валидна, но не е маркирана на валидатор в трамвая/тролея. Това уж щеше да е задължително в електротранспорта и да налагат едно левче или 1.60 минимална глоба, когато не е направено, но в крайна сметка отпадна.
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline vasko

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3018
  • View Profile
Re: Контрольорите
« Reply #1141 on: 14.05.2020, 23:03:15 »
Колега от университета е нещо като професионален гратисчия - старае се да избегне по всякакви начини плащането на пътуванията си в градския транспорт и се гордее с това. :help:

Той ми разказа за среща с контрольори по време на извънредното положение. Това се е случило в деня на разрушаване на ИПК "Родина". Контрольори се качили в автобус по Цариградско шосе между Плиска и Орлов мост. Били две жени и един мъж и се оказало, че значителна част от не многото пътници били без превозен документ и си купили билети от контрольорите.

Нашият човек също си купил билет, но контрольорите не следели дали пътниците всъщност дупчат тези билети :blink:. И моят колега се направил на интересен и не си дупчил билета. И се чувства още по-тарикатски, защото дори в този случай е минал безплатно, защото въпросният билет си стоял непокътнат и до ден днешен.  :help:Чудя се защо тези хора са продължили да работят в екипи? След като така или иначе тяхната работа е сведена до кондуктори, защо не са се разделили и по този начин да покрият повече превозни средства?

Това че продават билети и дори връщат ресто :eek: е огромен риск за здравето им, а на всичкото отгоре и работят в екипи, което увеличава драстично възможността да си предадат зараза един на друг. Недомислена история...  :/
СБОГОМ, GTSofia.info

Здравей, отново, GTSofia.info  :)