Интересна тема
Първото ми качване в метро бе през далечната 1990 в Прага и тогава съм бил на 5 годинки. Спомням си много добре, че се качихме на някоя от възловите станции в центъра, спуснахме се по един дълъг ескалаторен тунел и ми беше студено през цялото време (от вълнение). Влакчетата бяха като наще сега, само че сиви и с червени врати. Бях много развълнуван и впечатлен
Следващото ми возене бе в нащо метро през 1999 г., лятото преди метрото да стигне до Опълченска. Бях с майка ми и сестра ми. Качих се от Сливница и слязохме на всяка една станция да я разгледаме, а майка ми каза, че това не е метро, защото Московското било много по-хубаво. След това доста често се возих, особенно след пускането му до Сердика, че ходих на уроци в центъра, а живеех в Овча купел. Сега всеки ден си го ползвам.
Следващото ми возене бе през 2001 г. в Парижкото метро. За първи път виждах толкова мащабно съоръжение! Особенно много не бях впечатлен, защото първото ми качване бе на линия 1 от Лувъра, но след като се качих на 14-та линия сякаш бях пленен от него
Сега съм влюбен в него, има някаква магия в това метро, особенно във входовете му
Същата година се качих и на метрото във Виена. Доста лесно метро за ориентиране ми се видя, чисто и удобно. Возил съм се по линия 1 от Стефан платц до Пратера.
През 2008, на 31.12 се качих и на Истанбулското метро. По-скоро на лекото им метро от Летището до Аксарай. Линията основно бе над земята и бе доста хубаво да видя крайните кватрали на Истанбул чрез метрото им. Следващата година - на 02.01.2009 г.
се качих и на баш метрото им - от Таксим до Левент. впечетли ме дълбочината му - огромни ескалатори тунели, траволатори, чистотата му, хубавите влакове. Всяка спирка бе различна и се отличаваше цветово. Най ми хареса като слязохме в Левент - излизаш от метрото и небостъргачи
Невероятно изживяване!
Пак същата година, само че през септември пак се качих на метрото във Виена. Возих се по линия 3 - от Карлплатц до Шонбрун - в голяма част бе надземята. После пак минах съшият маршрут и прекачване на линия 1 до Пратера. Имаха някакви нови влакове, които бяха невероятни
След няколко дни отново бях в Париж, съответно и на метрото се возих
Качих се на линия 7 от Операта - хаус и лудница, кръвното ми падна чесно казано. Много лабиринти, много хора, не знаех на къде да вървя, но се оправих де
След това се прекачихме на линия 9 и от там до Трокадеро. След като разгледахме забележителностите в района се качих на линия 10 от Charles Michels и на станция La Motte-Picquet — Grenelle на линия 6. Това ми бе първото прекачване от подземна на надземна линия на метро
Тръгнахме към Триумфалната арка и най-невероятното изживяване бе като михахме над Сена с метрото и видях Айфеловата кула! Беше уникално изживяване! На последната спирка от линия 6 на Триумфалната бяха едни коридори, лабиринти, абе като в едно голямо метро
След няколко дни се качих и на метрото в Мюнхен. Много красиво, модерно и чисто метро. Возих се за няколко спирки в центъра, като имаше 1-2 бая дълбоки
Та за момента това е моето скитане по метрата по света