Абе вие не разсъждавате ли или само дай да си плюем по държавното? А ето къде е и ключа от бараката, между частник и частник разликата е като от земята до небето но...по-добре да се занимават в ай-ти сферата, хотелиерството и тн. и да оставят стратегическите работи като ж.п. транспорт, въжени линии и тн. на държавата, в краен случай на частник, но при строго наложени разписания, тип подвижен състав и условия от държавата. Защото както може да давате пример с Карат, аз мога да дам пример да сравните частния транспорт в Русе с общинския в Плевен, или пък Ивкони с БДЖ ПП. Най-развитите ж.п. администрации в Швейцария, Австрия, Германия да не би да са частни? Да има частни влакове но основното е държавно.
И хората и мен като ползватели, нормално да си искаме пак държавното, защото хората не забравят какво беше докато стопанин на лифтовете и съораженията беше общината/държавата. Първо че картата ми за всички линии веднъж месечно важеше и за лифтовете, второ че когато не важеше цените бяха съвсем нормални-при 50 стотинки билет да ГТ за лифта беше нещо от рода на 2 лева, и 3 лева двупосочен, всички съоражения си работеха, влековете на стената, на Черни връх, двете лалета, имаше довозващ транспорт до лифтовете на 10-15 мин. със съчленени автобуси, синхронизиран с работното време на лифтовете, пътищата бяха абсолютно забранени за частни коли в планината, освен всичко това имаше добра организация и много повече автобуси до Алеко.
Какво стана после като дойде частника-ммм, нямаше ли дори цял сезон без да работи нито едно съоражение

нещо немислимо, когато държавата беше стопанин, не западна ли поддръжката, до такава степен че изцяло да спрат лифта Романски, Заека, Черни връх идр? Не скочиха ли веднага цените с 3, 4 пъти, без реално да се предложи нищо повече, а дори по-малко? И с какво оправдание? Не намаляха ли значителн хората каращи ски на Витоша? Не се ли увеличи драстично трафика и замърсяването в планината? Айде децата и разбирачите да ми посочат едно
положително нещо, откакто дойде частника? И мен въобще не ме интересува, че тоя или оня не наложил нещо си и пак да се оправдаваме с държавата че най-лесно, мен ме интересува и виждам ФАКТИТЕ, как беше и как е сега. Едва ли в условията е било посочено да се занемари поддръжката и да не работят съораженията нали? Или пък да се увеличат с няколко пъти цените?
И Веско, всеки си гледаличния интерес, ако ми е удобно, наблизо и мога да ги излъжа да ми дават хубави пари и във Витоша ски ще работя, което не означава че ще ми пхаресва повече това положение и че ще ги уважавам заради тия неща. Но ако мога да се възползвам да взимам хубави пари и да ми е удобно за работа защо пък не? Къде пък съм казал, че частника не дава хубави пари или чее лош работодател? За това не можах да схвана какво общо има работата при частник с положенвието на Витоша

То и частника сигурно си искарва хубави пари от тия цени, но това означава ли че положението е добре и че от всичко работещо преди сега работи само това дето му е най-угодно, защото може би няма капацитет да се оправи с останалото знам ли.