Author Topic: Пътна инфраструктура - обща тема  (Read 391902 times)

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Re: Пътна инфраструктура - обща тема
« Reply #240 on: 22.07.2009, 14:44:23 »
Абе хора в платното в южна посока в първия ремонтиран участък, а и по-нагоре шахтите си бяха наред. Сега не знам за друго, но в това съм сигурен. Ще взема вече на очен лекар да отида :)

Там не съм минавал, но в платното посока центъра е трагично. Малките кръгли шахти, които са по средата на платното и са много..нито една от тях не е на нивото на асфалта, а както казах някои са дори като дупки дълбоки.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #241 on: 27.07.2009, 10:36:09 »
Според мен ремонтът на Симеоновско шосе е с прилично качество, много по-добре е от преди, правят се и тротоари даже и нагоре, към Околовръстното + шахти за канализация. Дествително в долната част към ресторант Тополите има няколко от кръглите шахти, които не са съвсем правилно нивелирани, но тези, които са до бордюра, са си ОК.
Днес минах оттам в посока юг. Взели са си бележка и по метода "Данаил Николаев" са заформили кръпки около шахтите. След като не улучиха нивото на първите 5 шахти, в по-горния участък - към юзината имат попадения на нивото.
Ех, пътно строителство БГ!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #242 on: 27.07.2009, 22:30:45 »
Според мен ремонтът на Симеоновско шосе е с прилично качество, много по-добре е от преди, правят се и тротоари даже и нагоре, към Околовръстното + шахти за канализация. Дествително в долната част към ресторант Тополите има няколко от кръглите шахти, които не са съвсем правилно нивелирани, но тези, които са до бордюра, са си ОК.
Днес минах оттам в посока юг. Взели са си бележка и по метода "Данаил Николаев" са заформили кръпки около шахтите. След като не улучиха нивото на първите 5 шахти, в по-горния участък - към юзината имат попадения на нивото.
Ех, пътно строителство БГ!
Все пак не ми се е привидяло. А дано при следващия ремонтиран булевард на всички шахти да уцелят нивото :)
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #243 on: 29.07.2009, 01:59:22 »
Освен евентуалния тунел от 'Ботев' до ул. '202' под Централна гара, предвиждат ли се други връзки (подземни или във вид на надлези) над ж.п. трасето, разделящо София на северна и южна (от р. Какач до р. Искър)? Сегашната бройка на шосейните връзки не ви ли се струва недостатъчна за нормалното функциониане на града?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #244 on: 26.08.2009, 22:46:22 »
Защото говорим с Околовръстното докъде са стигнали в друга тема, тези дни пообикалях около Летището и връзката Брюксел-Теминал 2 е с издадено разрешително за строеж през 2006 и едногодишен срок за завършване. Скоро имаше промяна на маршрута на 84, до дали не беше за друго, че не само от вчера не забелязвам напрадък?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #245 on: 26.08.2009, 23:35:52 »
Тия там много ме кефят, разположили са ултра модерна техника, състояща се от 1 Краз и 1 Зил, които са повредени, а сумарно годините им сигурно прехвърлят век. 84 го бяха отбили през Циганьория заради изграждането на 1 (една) колона от бъдещия мост. С къртовски труд за месец и половина успяха да я отлеят, сега предполагам още поливат успеха от извършената дейност. Догодина още една-две колони и заедно с метрото до летището ще го открият - 2 обекта наведнъж

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #246 on: 26.08.2009, 23:59:09 »
Интересно място е и кръговото, което направиха на кръстовището, дето завива 10-ката( преди май ул.5005 беше, ама сега ме мързи да проверявам). И четирите клона на кръстовището са без предимство, а то е толкова малко, че всеки го заобикаля от всякъде и няма неща като правило на дясностоящия. Наред с това са разкопавали при него пак и 84 минава през дупка, пълна с баластра.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #247 on: 27.08.2009, 00:08:36 »
Сега като ме подсещаш за тия проекти и ми правиш весело. Онова кръгово е наистина идиотско, но внимавайте и си правете целия кръг, защото куки дебнат точно затова. Иначе сега пак е добре - понаредиха бордюрите, в началото представляваше 1 купчина бордюри и земна маса и я обикаляш според собствената преценка  :D :D :D

А иначе там важи правилото - който е в кръга е с предимство, затова отвсякъде има "малки" стопове

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #248 on: 27.08.2009, 00:21:59 »
Не са стопове, ами обърнати триъгълници за път без предимство и на четирите места. Но ми изглеждаше странно- има ли някъде друго такова, в София май на повечето едната от входящите посоки е с предимство(обикновенно в тази посока има и трамвай), или просто в такъв миниатуризиран вариант се набива на очи, за разлика от Надлез Надежда или Сточна, където трябва да обиколиш за да разбереш?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #249 on: 28.08.2009, 11:37:44 »
Аз на обърнатите триъгълници им викам малки стопове :) Като цяло правилото е в кръгово движение с предимство да е този, който е в кръга, всички останали, които искат да се включат му осигуряват предимство - пам.Левски, 4-ти км и др. Руски паметник е изключение заради трамвайната линия

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #250 on: 28.08.2009, 19:00:17 »
Като цяло правилото е в кръгово движение с предимство да е този, който е в кръга, всички останали, които искат да се включат му осигуряват предимство - пам.Левски, 4-ти км и др. Руски паметник е изключение заради трамвайната линия

Като цяло при нерегулирано кръгово, този който се вкючва е с предмиство (правило за десностоящия). Това е по правилник.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 28.08.2009, 23:32:39 »
Прав си, но къде в София има такова кръгово?

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #252 on: 29.08.2009, 00:10:34 »
Ако не се лъжа на Пушкин кръговото е такова (въпреки, че там е допълнително указано със знаци). А иначе Difian цитира стария правилник (по който карат още доста хора).

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #253 on: 29.08.2009, 12:10:16 »
А иначе Difian цитира стария правилник (по който карат още доста хора).
За кой правилник визираш, че съм цитирал!?

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #254 on: 10.09.2009, 12:43:52 »
Прав си, но къде в София има такова кръгово?
Гена не е само едно кръговото с предимство за вкльчващите се. По принцип като цяло те са повече, а по-малко са указаните с предимство за движещите се по кръговото като при "4-ти" километър.

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
« Reply #255 on: 10.09.2009, 20:19:00 »
За кой правилник визираш, че съм цитирал!?
Преди 90 и някоя (и със сигурност преди 89-та) правилникът гласи, че водачът в кръговото е винаги с предимство.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #256 on: 11.09.2009, 01:57:24 »
Преди 90 и някоя (и със сигурност преди 89-та) правилникът гласи, че водачът в кръговото е винаги с предимство.
Правилата за предимство в кръговото и в Т-образно кръстовище (при липса на знаци, разбира се) отпаднаха много отдавна - още когато знаците от жълти станаха на бели - някъде през 70-те.
Кръговите обикновено са регулирани със знаци (най-вече даващи предимство на движещиге се в кръга), а инерцията за Т-образните кръстовища битува и до днес. Пред нашия офис на Стара планина/Петра пред ИСУЛ става средно по 1 ПТП седмично от засилени по Стара планина, недали предимство на излизащите от Петра.

Май тези постове трябва да ходят в темата, където обсъждахме кръговите движения.
А иначе очаквах по-бързо развитие на строежа на това кръстовище (Кл.Охридски/Ляпчев). Ако не ме лъже паметта, това беше в предизборната програма на ГЕРБ за 2009 г., а се оказва, че е на ниво идеен проект.  :(

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #257 on: 14.09.2009, 20:47:48 »
 Понеже не си спомням къде последно обсъждахме тунела под Цариградско за Карфур тук ще пиша. Да сте забелязали как са решили входа и изхода на тунела? Днес видях, че и входа и изхода са обърнати към локалното. Според мен поне изхода трябваше да бъде обърнат към Цариградско. Място за ускорителна лента има, а не видях да има възможност да се излиза директно, а трябва ненужно да се обикаля през локалното. Така на светофара ще стане мазало.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес