Author Topic: Пътна инфраструктура - обща тема  (Read 391924 times)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Re: Пътна инфраструктура - обща тема
« Reply #360 on: 11.01.2011, 00:47:54 »
http://sg.stroitelstvo.info/print/showissue.php?issue=20110110

Новият брой на "Строителство и градът". Има интересни статии за София, Пловдив, Плевен, както и за железопътната и шосейната инфраструктура през 2011 г.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #361 on: 11.01.2011, 11:26:08 »
Хубаво е, че са решили да направят пробива на Св. Киприян в Младост-2 и разширението на Малинов от Ана Ахматова (където по план трябва да е на 2 нива) до Цариградско, макар че според мен далеч по-належащо е да направят кръстовищата при Шел и Макдоналдс на 2 нива ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #362 on: 11.01.2011, 11:57:39 »
Проекти много, но като погледнеш прогнозна стойност и предвидени средства става ясно, че от тези проекти 1/3 има шанс да се осъществят

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #363 on: 11.01.2011, 13:25:37 »
Е, някои от проектите са за изпълнение и през 2012, а и през 2013. Затова бюджета изглежда малък. Предполагам, че по някои от тях ще има и европейско дофинансиране.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #364 on: 14.01.2011, 14:39:30 »
Търсят шофьор, взривил камера на КАТ в София
13 януари 2011 / News.dir.bg
Столичната полиция издирва шофьор, който взривил със самоделна бомба захранването на камерата на КАТ, монтирана на Орлов мост.
Вчера следобяд служители на СДВР разбрали, че радарът, който прави и снимка на нарушителите, не работи, и пратили на място патрул, съобщава в. "24 часа".

Полицаите обаче открили, че на стълба има огромна дупка, а камерата не работи. Самоделното взривно устройство е било заложено на стълба на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Според първоначалните данни бомбата е с не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент.
Според криминалистите човекът, поставил взривното устройство е сред шофьорите, които са били заснети и санкционирани.

По статистика на Пътната полиция през 2009 г. ежедневно в София камерите на КАТ са хванали в нарушение по 1500 шофьори. През септември 2010 г. пък шефът на столичния КАТ Ваньо Стоевски заяви, че полицаите в София пишат по 100 акта на ден на заснети от камери нарушители на пътя. На част от тях се отнема книжката за поне месец, ако бъдат заснети в нарушение.

Сега полицаите преглеждат всички записи от видеонаблюдението на СДВР, за да проверят дали човекът, поставил бомбата, не е бил заснет.

http://sofia.dir.bg/2011/01/13/news7780379.html

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #365 on: 14.01.2011, 14:46:03 »
Аз бях, минах малко бързичко и камерата гръмна  :D

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #366 on: 14.01.2011, 19:43:23 »
Аз бях, минах малко бързичко и камерата гръмна  :D
И понеже си бил с колелото и с шапка, сега не могат да те идентифицират :D
Аз минах днес след обяд покрай въпросната камера и екип от девет :bounce: човека се занимаваше с нея. Седем бяха наобиколили стълба и човъркаха нещо, а двама държаха инструменти и наблюдаваха колегите си от локалното платно. Защо е била нужна такава голяма бригада идея си нямам.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #367 on: 16.01.2011, 02:30:24 »
Мога да потвърдя от сигурен източник, че средства за изграждането на кръстовищата на две нива не са отпускани и не е ясно кога ще стане това. С една дума - тъпо...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #368 on: 24.01.2011, 17:03:09 »
На кръстовището на Раковска и Сливница прогресивно се образуват дупки и пропадания. Ремонтите на ББ не мръднаха има няма 1-2 години, макар че забележките ми не са от днес!  ;)

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
« Reply #369 on: 22.02.2011, 19:32:41 »
Някой може ли да ми даде повече информация като цяло за целия ремонт на бул. Петко Тодоров и района или по-точно как ще се организира транспорта в по-нататъшните етапи и дали въпросните ще приключат до другата есен, че то както е тръгнало може и до Коледа да си откарат? :rolleyes:

Offline Danchoti

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #370 on: 22.02.2011, 20:28:38 »
Някой може ли да ми даде повече информация като цяло за целия ремонт на бул. Петко Тодоров и района или по-точно как ще се организира транспорта в по-нататъшните етапи и дали въпросните ще приключат до другата есен, че то както е тръгнало може и до Коледа да си откарат? :rolleyes:
http://www.sofiatraffic.bg/bg/news/166/udalzhava-se-srokat-na-promianata

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #371 on: 09.03.2011, 14:05:51 »
Кръговото на Четвърти километър - със светофари
08 март 2011 /
Две нови платна ще осигуряват транспортната връзка на спортната зала при "Четвърти километър" с бул. "Асен Йорданов".
Това съобщи за БТА заместник-кметът на София Любомир Христов. Паралелно с изграждането на пътните елементи ще се реконструира и кръговото движение под моста на бул. "Цариградско шосе".

По препоръка на консултантите от "Мот Макдоналд" и след направено изследване на "кръговото", там ще се поставят светофари. Според изследването по този начин ще се улесни движението в кръга, което сега е силно затруднено в пиковите часове.

По думите на Христов съществуващите в момента платна на бул. "Асен Йорданов" в двете посоки ще бъдат увеличени с по още едно, за да се осигури връзка с лентата за обратен завой, която ще се изгради. По време на реконструкцията, която започва от 10 март, няма да се спира движението.

http://sofia.dir.bg/2011/03/08/news8152278.html

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #372 on: 09.03.2011, 14:43:07 »
Кръговото на Четвърти километър - със светофари
Вече ми омръзна да чета проекти само в бъдеще време! Преди година беше кръгово на Ляпчев и Кл.Охридски, тази година уж щяха да правят премостване на Сахаров над Ляпчев... Да не говорим за периодично спряганите естакади и кръстовища на две нива. Просто такова безсилие в инфраструктурно отношение не е имало при предните кметски управи!

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #373 on: 09.03.2011, 14:53:12 »
Вече ми омръзна да чета проекти само в бъдеще време! Преди година беше кръгово на Ляпчев и Кл.Охридски, тази година уж щяха да правят премостване на Сахаров над Ляпчев... Да не говорим за периодично спряганите естакади и кръстовища на две нива. Просто такова безсилие в инфраструктурно отношение не е имало при предните кметски управи!
Не забравяй и пробива "Данаил Николаев-Централна гара". Поне от 5-6 години го построяват всяко лято, както и разширението на "Опълченска" (там поне мръднаха с някоя и друга пресечка). Дано поне да дочакаме втория мост над Бакърена фабрика.

"Ломско шосе" започва да придобива някакъв вид. Метростанцията при бл. 172 вече е покрита, на Ломско са поставени бордюри от едната страна, оформя се тротоара, има монтирани и стълбове за осветление.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #374 on: 09.03.2011, 15:31:19 »
Светофар на 4-ти км. искренно се надявам никога да няма! Проблемът там е предимно, че във вечерен пик тапата за светофара пред следствието започва вътре в самото кръгово, незнам Мот какво и къде са гледали... С удължаване на лявата лента на този светофар и прецизиране на светофара с часовник проблема ще бъде разрешен!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #375 on: 09.03.2011, 23:07:36 »
във вечерен пик тапата за светофара пред следствието започва вътре в самото кръгово
Това стана най-вече заради затварянето на всички други подходи към Мусагеница. Най-вече нелегалният вход през бензиностанция Опет.
Сега се молим газостанцията зад Кауфланд и Деница в Младост да не вземат подобни мерки, че хептен ще се спече положението и там.
Кой малоумник раздаде петна за бензиностанции на места, където трябваше да са улични платна  :angry:

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #376 on: 09.03.2011, 23:47:09 »
Задръстване има и откъм ЦСКА почти винаги. Задръстването посока Студентски град (реално то е "транзитно" за кръговото) не е големият проблем.

А като вземе в сметката и трафикът, който ще възникне при разни спортни събития светофарът е неизбежен - аз поне не виждам по какъв друг начин ще може да се отпуши движението когато събитието свърши и тръгнат н-стотин автомобила - единствената посока е влизане в кръговото. Да се насадят регулировчици, вместо светофарът да мине в ръчен режим със сигурност не е по-доброто решение.

Offline Chato

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #377 on: 10.03.2011, 01:42:42 »
Чак такъв трафик в Студентски град няма.
« Last Edit: 11.03.2011, 13:25:20 by Chato »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #378 on: 10.03.2011, 09:48:00 »
Задръстване има и откъм ЦСКА почти винаги. Задръстването посока Студентски град (реално то е "транзитно" за кръговото) не е големият проблем.
А като вземе в сметката и трафикът, който ще възникне при разни спортни събития светофарът е неизбежен - аз поне не виждам по какъв друг начин ще може да се отпуши движението когато събитието свърши и тръгнат н-стотин автомобила - единствената посока е влизане в кръговото. Да се насадят регулировчици, вместо светофарът да мине в ръчен режим със сигурност не е по-доброто решение.
Задръстването, за което говориш е за влизане в кръга, такива в пик има от всички посоки и това е относително нормално, но когато имаш тапа и за излизане, това вече блокира самия кръг и от там затруднява всички възможни връзки. За спортната зала би следвало да се изгради допълнителен път, който да не влиза в кръговото, а директно на Цариградско шосе. Масово посетени спортни прояви обикновенно приключват след вечерен пик в делници, а по правило са в почивни дни, така че особен катаклизъм да не очакваме. Лично на мен ми се е случвало при голям мач на Левски в евротурнирите да си постоя 20-ина минути в задръстване на Подуяне и считам това за нормално, въпреки че още по-нормално би било екип на КАТ да регулира кръстовището при такова събитие и в 22:00, когато почти няма трафик по другите направления и да се преминава за 5 мин.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #379 on: 11.03.2011, 02:21:40 »
Не че има къде, но и да се изгради директна връзка към Цариградско това решава проблема само в една от посоките, а останалите три пак остават непокрити. А и идеята на светофарите е да подпомогнат влизането в кръга