Poll

Какъв фаст фууд предпочитате?

KFC
32 (24.1%)
McDonald's
31 (23.3%)
Happy
8 (6%)
Пица на парче; хот дог; сандвичи на скара
14 (10.5%)
Баници
15 (11.3%)
Дюнери
33 (24.8%)

Total Members Voted: 133

Author Topic: Фаст фууд  (Read 82117 times)

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Фаст фууд
« Reply #140 on: 22.10.2015, 11:01:11 »
На ъгъла на Кракра и Янко Сакъзов в една пекарна напоследък правят много вкусни вегански пици на парче :rolleyes:, иначе предлагат и обичайните мазнотии, но дори и те са като цяло приемливи.
« Last Edit: 13.07.2016, 15:55:16 by София 100 »
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #141 on: 22.10.2015, 11:45:55 »
Някой пробвал ли е открития ресторант Texas Chicken?
Как е спрямо KFC? Имам идея да го пробвам тия дни, та затова питам.

За KFC ще постна нещо интересно скоро .    :devil:
Вчера за малко да ги пробвам. Същите са на външен вид, даже и самото заведение толкова прилча на KFC, че чак е подозрително. А цените са малко по-високи.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #142 on: 23.10.2015, 00:15:04 »
Не ми харесва нито КФС, нито Макдоналдс, не съм ги посещавал от години. Най-си ми харесват кварталните баничарници в Младост, сутринта има много вкусни топли банички които ги правят на място, също така и курабийки правят.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #143 on: 23.10.2015, 01:20:12 »
Не ми харесва нито КФС, нито Макдоналдс, не съм ги посещавал от години. Най-си ми харесват кварталните баничарници в Младост, сутринта има много вкусни топли банички които ги правят на място, също така и курабийки правят.

Въпрос на вкус, но за мен няма нищо по-гадно от купешките банички. Когато майка ми направи баница, с кеф си я ям, ама от разните му там закусвални и павилиончета купувам веднъж на 5 години. А и по принцип не обичам особено сирене. Като ще се тровя, барем да го правя с нещо, което ми е вкусно.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #144 on: 23.10.2015, 01:23:07 »
Някой пробвал ли е открития ресторант Texas Chicken?
Как е спрямо KFC? Имам идея да го пробвам тия дни, та затова питам.

За KFC ще постна нещо интересно скоро .    :devil:
Texas Chicken e под шапката на същия който държи Бъргър кинг и сие. Просто още една американска верига в България, няма нищо съмнително в нея. Освен че имаха проблеми с доставките първите дни, но вече всичко трябва да е наред. Персонала дори е от бъргЪра.

А за КФС, като пресен пример ще ви кажа да не се лъжете да ядете от този в Мall of Sofia. Ресторанта не е на Самекс, а е на друга фирма. Сменили са доставчиците си, внасят различни продукти от тези в другите КФС и сандвичите им са с доста по-различен вкус, за съжаление съм разочарован от новите неща в кухнята им, та за това пиша, за да не се лъжете и вие.
« Last Edit: 29.10.2015, 08:27:28 by difian »

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #145 on: 28.10.2015, 22:17:58 »
Днес един приятел и аз вечеряхме във Fresh Bar Kitchen, намиращ се на пл. Гарибалди. (тия дни ще пробваме и Taxas Chicken-а).
За жалост и двамата не останахме особено очаровани.
Пробвахме телешките им бургери, ама определено цената им не е оправдана.
Най-много не ми допадна "телешкото" кюфте, тъй като беше пълно със сухожилия и мега солено (солта "консервира" храната за по-дълго време).

Иначе обстановката вътре е приятна, но аз не отивам на ресторант заради обстановката. :D
« Last Edit: 28.10.2015, 22:20:00 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #146 on: 29.10.2015, 08:28:23 »
Въпрос на вкус, но за мен няма нищо по-гадно от купешките банички. Когато майка ми направи баница, с кеф си я ям, ама от разните му там закусвални и павилиончета купувам веднъж на 5 години. А и по принцип не обичам особено сирене. Като ще се тровя, барем да го правя с нещо, което ми е вкусно.
Няма такова нещо като баница със сирене, навсякъде лъжат и не слагат такова, а разни суроватки и други отпадни продукти от нещо си!

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #147 on: 29.10.2015, 22:25:30 »
Вчера за малко да ги пробвам. Същите са на външен вид, даже и самото заведение толкова прилча на KFC, че чак е подозрително. А цените са малко по-високи.

Днес пробвахме и Texas Chicken-а. Като цяло става, но определено KFC е по-хубаво. (Колкото и да ми е неприятно да го напиша)

Де факто в момента ресторантът, намиращ се на Графа, е постоянно пълен, тъй като хората се изреждат да го пробват.
Впрочем, по интериора на заведението си личи, че имат доста общо с Burgler King. :D
Столовете не са особено удобни.

Пържените картофки на KFC и на Texas-a са еднакво гадни, с тази разлика, че тези от KFC киселеят леко (като не са особено топли), а тези от Texas-а просто са значително по-мазни, тъй като са за "вълнички".

Заключение: не бих повторил.

Няма такова нещо като баница със сирене, навсякъде лъжат и не слагат такова, а разни суроватки и други отпадни продукти от нещо си!

Аз поради тази и много други причини много рядко си купувам. 2 - 3 пъти годишно.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #148 on: 29.10.2015, 22:50:49 »
Това че ѝ казват "баница със сирене" не означава че в нея трябва да има сирене. В шоколадче "Кума лиса" да не би да има лисици :laugh:
Аз пък си взимам с праз. При него няма "менте"   ;)
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #149 on: 29.10.2015, 22:55:54 »
Това че ѝ казват "баница със сирене" не означава че в нея трябва да има сирене. В шоколадче "Кума лиса" да не би да има лисици :laugh:
Аз пък си взимам с праз. При него няма "менте"   ;)

Ами, не е съвсем така - в НИ-КАЙ преди време слагаха просто зелен лук, а ти я продаваха за такава, каквато им кажеш. :P
Но да ти кажа е по-добре, че е с лук, а не с праз. Малко са хората, които знаят как да го измият хубаво и все остава пясък/пръст между листата му.
След това започва едно приятно хрускане...   :crazy:

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #150 on: 30.10.2015, 15:38:33 »

Днес пробвахме и Texas Chicken-а. Като цяло става, но определено KFC е по-хубаво. (Колкото и да ми е неприятно да го напиша)

Де факто в момента ресторантът, намиращ се на Графа, е постоянно пълен, тъй като хората се изреждат да го пробват.
Впрочем, по интериора на заведението си личи, че имат доста общо с Burgler King. :D
Столовете не са особено удобни.

Пържените картофки на KFC и на Texas-a са еднакво гадни, с тази разлика, че тези от KFC киселеят леко (като не са особено топли), а тези от Texas-а просто са значително по-мазни, тъй като са за "вълнички".

Заключение: не бих повторил.

Да изкажа и моите впечатления.
Определено ресторантчето е приятно, само че няма голям асортимент от менюта и храни. Което за мен е минус.
Има  2 вида сандвичи, като и 2-та вида могат да са в бургер хлебче или в арабска питка (не се сещам името :D) Останалото е различни видове пилешки меса, картофи, напитки и някакви сладкиши. Като всичко е на цените на КФС... за България, не много евтини. 

В бургерите залагат на зеленчука и соса, като при ядене може всичко да изпадне. Месото е вкусно и е напълно достатъчно за сандвич.
Лично на мен картофките ми харесаха, първо защото бяха с нова форма. Второ защото са изпържени добре и трето защото са солени.
Газираните напитки са Пепси, Миринда и Севън ъп.
Моята оценка е че ресторантчето е приятно и става за фаст фууд.  :kid:

Колкото до КФС, напоследък се представят доста по-зле. Например в Райския център веднъж не приготвиха хубаво картофено кюфте, защото винаги го изгарят и препържват. Картофите почти винаги са леко запържени, а има и сурови. Да не говорим за нелюбезния им персонал.
В КФС на Мол ъв София, казах вече че там продуктите пък са различни и вкуса е съвсем друг. Не бих го препоръчал изобщо. 
За похвала например бих дал ресторантите на Магистрала Тракия и този в CCS. :)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #151 on: 10.04.2017, 07:50:44 »
Някой има ли представа защо закриха GRAB & GO на Алабин, до McDonald's?
Също така дали обектът се продава / отдава под наем?

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #152 on: 10.04.2017, 08:27:47 »
Странна работа, не съм минавал скоро от там и от теб научавам. В същото време отварят чисто нов магазин пред ректората на ТУ в Студентски град. Като другият им магазин е на около 300 метра от новият им обект.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #153 on: 18.06.2017, 21:45:01 »
И така...

Около година и половина, откакто Texas Chicken отвори врати на Славейков - днес видях, че изпразват помещението.
Burger King-ът на Витошка, срещу МкДоналдс също не работи, свалили са всички рекламни постери от прозорците му. Вътре беше тъмно.

Някой дали има официално инфо за обектите?

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #154 on: 18.06.2017, 23:12:47 »
Тъпа работа.... А имаха посещаемост и двата обекта.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #155 on: 19.06.2017, 08:39:03 »
„Texas Chicken“ от „Славейков“ се мести в кино „АРЕНА“ запад.
...В КФС на Мол ъв София, казах вече че там продуктите пък са различни и вкуса е съвсем друг...
KFC България се поделя между две фирми. Едната е „Самекс“, а другата „Ам рест“ и има известни разлики.
« Last Edit: 19.06.2017, 08:47:45 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #156 on: 19.06.2017, 10:33:41 »

KFC България се поделя между две фирми. Едната е „Самекс“, а другата „Ам рест“ и има известни разлики.

Двете фирми предлагат различни промоции и с известни разлики като асортимент, но и двете са интересни. При едната са бели кофи, при другата златисти такива. На "Ам Рест" са в Мол оф София и в Ринг Мола. За другите градове не знам.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #157 on: 19.06.2017, 16:07:35 »

Двете фирми предлагат различни промоции и с известни разлики като асортимент, но и двете са интересни. При едната са бели кофи, при другата златисти такива. На "Ам Рест" са в Мол оф София и в Ринг Мола. За другите градове не знам.
И в Люлин 8(до Била) е на Ам Рест.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #158 on: 19.06.2017, 17:35:48 »
Да, а старото до блок 715 на „Джавахарлал Неру“ е на „Самекс“. На „Лъвов мост“ също е на „Самекс“. „Ам рест“ си правят мокри кърпички с логото, а „Самекс“ си слагат надпис „Самекс“ на етикетите с цените на картофените пюрета.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #159 on: 19.06.2017, 18:05:20 »
Повечето КФС са на Самекс, останалите са изключение и са доста по-малко на брой.