Author Topic: Плевен  (Read 629826 times)

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Re: Плевен
« Reply #1200 on: 06.03.2016, 16:34:26 »
Нормално е да ги е страх в началото, все пак ново е, не са сигурни. След време 1-2ма като пробват и другите като разберат, че няма проблеми да се минава през стрелка бързо всички ще почнат да карат нормално.
Още по-точно - парите, които са дадени за ремонт, са основният респектиращ фактор (въпреки че шофьорите не са ги вадили от собствените си джобове), а и фактът, че е чисто ново всичко - някак грехота е сефтето по новата мрежа да завърши зрелищно... :crazy:. Аз да съм на тяхно място - и аз щях да карам като на стара мрежа.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline VETRA

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1201 on: 07.03.2016, 22:42:00 »
Не мога да разбера защо Плевен е поставен в темата за Други градове след Перник,Търново.Плевен е с много добре уреден градски транспорт.Може би е единствения град в България с изключително  екологичен транспорт,обслужва се с тролейбуси на 90 %.Интервалите на движение е от 5 до 10 мин.След въвеждане на новите тролейбусни линии и помен няма да остане от автобусите в града.Моля да се помисли по въпроса и да се отреди подходящото място. Да се създатат теми свързани с новата контакна мрежа и развитието на транспортната схема на града  и други.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1202 on: 08.03.2016, 00:53:22 »
Подкрепям. Оставихме го май, защото нямаше активност и членове на форума от Плевен. Сега, през последните месеци, темата се оживи.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1203 on: 08.03.2016, 01:07:10 »
Подкрепям и аз като за други градове и за Плевен да има отделна тема.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline p5yo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1204 on: 08.03.2016, 03:24:51 »
И аз подкрепям, въпреки, че ще има една основна тема: Тролейбусен транспорт, с 2-3 подтеми (Соларис и ЗИУ примерно).

Offline Acrosstheocean

• Напредващ
  • Любител на тролейбусния транспорт!
    • View Profile
    • Фейсбук профил:
« Reply #1205 on: 08.03.2016, 09:45:41 »
Аз също съм "ЗА" създаването на отделна тема за Плевен, защото го заслужава. Има какво да се пише, има и достатъчно идеи за подтеми - тролеи ЗиУ, тролеи Шкода, ККМ, Бъдещо развитие и планове, Актуални новини от деня и т.н. Ще се радвам да се създаде тема за Плевен!

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1206 on: 08.03.2016, 10:01:20 »
С две ръце и два крака съм за Плевен да има собствен раздел като другите градове!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1207 on: 08.03.2016, 10:09:57 »
Отдавна съм си го мислил и дори мислих да го предложа. Просто не съм от Плевен и не вървеше от мен да дойде предложението, още повече, че рядко пиша в темата. Но иначе смятам, че е много закъсняло дори да се направи. Отдавна смятам, че Плевен е заслужил по-достойно място във форума, да не кажа най-достойното.
Украйна, победа!

Offline ZIU682

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #1208 on: 08.03.2016, 11:26:24 »
Плевен не му е мястото в „други градове” не само защото е по-голям от градове като Перник и Търново, но транспортът му е много по-развит и се случват неща, които са уникални за България.  Делът на тролейбусния транспорт  до няколо седмици ще е 99% (безпрецедентно в целия свят) ; най-старата действаща тролейбусна мрежа у нас след София;  тролейбуси през 2-3-4 минути по основните направления (3,7 и 5,9), които доказват, че колкото повече сгъстяваш графика, толкова повече пътници привличаш. Затова от град с има-няма 100 хиляди жители имаш пълни тролеи през няколко минути, хора по спирките по всяко време.  Дори в София разредените линии се движат празни, но отговорните фактори не могат да проумеят логиката на ползване на градския транспорт. По повод графика и логиката интервали-пътници сега ще имаме повод за много интересна развносметка. Тролеите за 9-ти квартал заменят автобуси 1, който е през 15 и повече минути. Ако „Тролейбусен транспорт” не изневери на себе си и сгъсти графика, ще разберем дали пътниците ще се увеличат и с колко след като хората вече имат по-редовен и удобен градски транспорт.     

Offline VETRA

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1209 on: 08.03.2016, 20:11:53 »
Относно 9 квартал ,най вероятно всички автобусни линии ще се поемат от Тролейбусен транспорт.Хибридните тролейбуси съвсем спокойно ще изпълняват всички линии за 9. :crazy:

Offline p5yo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1210 on: 09.03.2016, 08:43:34 »
A1 може да се замени напълно, спор няма, A9 с леки промени също може да се изпълни от тролеи, но А12 има доста дълъг маршрут далеч от ККМ, не знам доколко рентабилно е да се движат тролеите на дълга дистанция на ДГ.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1211 on: 11.03.2016, 15:59:06 »
Значи наистина е крайно време Плевен да отиде в собствен раздел, за разлика от Перник например.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1212 on: 11.03.2016, 16:21:45 »
Аз пък не мисля, че има нужда от отделен раздел за Плевен. Темата не е чак толкова активна, та да се обособи в специален раздел. Иначе за Перник съм съгласен, за него може спокойно да има само една тема.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1213 on: 11.03.2016, 16:49:46 »
Аз също подкрепям идеята да се отдели самостоятелен раздел за Плевен, защото градът има потенциал, тролейбусният транспорт се развива много активно и настоятелно и ще е интересно да има повече и по-специфични теми, в които да се коментират различни теми.

Иначе от целия сектор "Транспортът в другите градове" аз не виждам особен смисъл от съществуването на раздели за Перник, Русе и Велико Търново предвид активността там. Например много по-практично ще е въпросните три раздела да минат като подраздели на форум "Други градове" по подобие на разделите за метродиаметрите. Така от една страна няма да се изгуби информация, а от друга форумът ще стане по-подреден.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1214 on: 11.03.2016, 23:28:26 »
Аз също подкрепям идеята да се отдели самостоятелен раздел за Плевен, защото градът има потенциал, тролейбусният транспорт се развива много активно и настоятелно и ще е интересно да има повече и по-специфични теми, в които да се коментират различни теми.

Иначе от целия сектор "Транспортът в другите градове" аз не виждам особен смисъл от съществуването на раздели за Перник, Русе и Велико Търново предвид активността там. Например много по-практично ще е въпросните три раздела да минат като подраздели на форум "Други градове" по подобие на разделите за метродиаметрите. Така от една страна няма да се изгуби информация, а от друга форумът ще стане по-подреден.
перник и велико търново може да не съществуват но русе трябва да си отделно защото все пак имаме подвижен състав игт и други важни неща
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #1215 on: 11.03.2016, 23:31:51 »
Съжалявам, че трябва да продължа този офтопик, но ако се тръгне с премахване на раздели и респективно обединяване на 10 теми в 1, нали се сещате какво мазало ще стане в тази обединена тема?

Offline VETRA

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1216 on: 14.03.2016, 21:47:27 »
Коя линия е по добре да обслужва ж.к. Кайлъка №3 или №7

Offline mi4omi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1217 on: 14.03.2016, 22:58:45 »
Откъм интервал-4.

Offline tabacoff

• Писател
  • **
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1218 on: 15.03.2016, 00:19:42 »
Коя линия е по добре да обслужва ж.к. Кайлъка №3 или №7
Според инфото, излязло официално от "Тролейбусен транспорт" преди няколко месеца, обмисля се това да е ТБ3, за ТБ7 не се споменава нищо. Но иначе - от гледна точка на логиката - от една страна, ТБ3 в най-голяма част ще покрива трасето на сегашната маршрутка М1 (особено, ако го пренасочат през Централна гара, за което техническа възможност вече има и в посока центъра се използва съществуващата спирка на А1); от друга страна пък, ако е ТБ7 - ще се избегне излишното дублиране, което в момента е на 100%, с маршрута на ТБ4 в посока ЛВТ - Моста.

Offline p5yo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1219 on: 15.03.2016, 02:21:07 »
А приключиха ли с подмяната на мрежата? Има ли дата за официално откриване на Депо 2?