Author Topic: Плевен  (Read 629766 times)

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Re: Плевен
« Reply #2020 on: 03.04.2024, 16:44:03 »
Жалко, точно Плевен заслужава да има музейно ЗиУ...

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #2021 on: 03.04.2024, 18:53:22 »
Много разочароващо. Каква е причината? ТТ Плевен е добър пример в толкова отношения, недоумявам защо не желаят да запазят толкова важна част от историята на града и предприятието.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #2022 on: 03.04.2024, 19:17:56 »
А поне навиват ли се да го продадат, вместо да го нарежат? Би могло да съберем пари... но считам, че е хубаво да си остане в Плевен, ако някога се осъществи такова начинание.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2023 on: 03.04.2024, 21:21:58 »
А 112 ще бъде ли бракуван или ще се консервира с цел при наличие на възможност да се продължи работата?

Offline BOBI MW

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2024 on: 05.04.2024, 09:30:08 »
До преди 10 години дружеството ни разполагаше са ремонтна бригада от 3-ма човека които се пенсионираха и след пенсия работиха още 2-3 години.През 2018г започнаха демонтирането на ламарини и подготовка за реставрация но напусна и последният заварчик и нещата останаха в застой.И пак казвам тук причината да стои толкова време не е финансов където по принцип финансите са главният проблем.Чакаме някой доброволци-мераклий да дойдат и срещу заплащане ще се свършат нещата.

За тези които не знаят в България е имало около 500 тролейбуса и до този момент в движение се водят само учебният и музейният тролейбус в Плевен.В София той никога няма да тръгне на самоход поради ред причини и всеки казва различни версии но това е друга тема.Във Враца също има един запазен чийто съдба е неизвестна.

Ако този тролейбус примерно не беше ЗиУ а Икарус 260Т нещата щяха да седят по друг начин.Любителите на марката Икарус са много и поне 30 човека щяха да дойдат от цялата страна да се втурнат да помагат кой с каквото може.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #2025 on: 06.04.2024, 17:43:19 »
 ^ Извинявай, но нещо не разбирам! Как така пари има, но няма желаещи? Или с други думи - при разумно търсене на резултат от Вас, едва ли ще имате затруднения с това кой да го извършива. Оттук -нататък вече всичките обяснения и разсъждения отиват във вероятностите...
За разсъжденията от моя страна бих споменал, че ако е имало някога -някакво реално желание от вашето ръководство, то отдавна нещата да са били завършени! Предвид ''биенето на барабана'' от това какво направихте... тоест от доставката на тези Солариси, този го запазихте повече по принуда, отколкото от някаква любов! Неслучайно ''тупкате топката'', за да видите на къде ще ''духне вятъра'' и съответно да предприемете следващи стъпки... което разбира се не е персонално към теб насочено!   

500 тролейбуса от кой?
« Last Edit: 06.04.2024, 17:45:26 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2026 on: 06.04.2024, 18:53:26 »
Ако последният е напуснал, кой ще поддържа Соларисите?

Offline BOBI MW

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2027 on: 12.04.2024, 14:15:29 »
За тези които не знаят.Инициатора да има музеен тролейбус и избора на тролейбус съм АЗ.Просто ръководството се съгласи с предложението ми като единствено като помощ ще са финансите а търсене на фирми за ремонт или доброволци трябва да поема АЗ.Човека от ретро автобусите ми отказа категорично.Една ремонта фирма от Плевен също ми отказа.В крайна сметка няма кой да го направи и тролейбуса е обречен на гибел.Тоеа е положението.И пак ще кажа

Offline p5yo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2028 on: 14.04.2024, 23:19:15 »

Offline sneltram

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #2029 on: 12.05.2024, 19:42:52 »
В коя година е подписано междуправителственото споразумение "Нефт - Желязо"?
Как точно е протичало това разпределение и кой е отговарял за него - министерски отдел или някаква комисия? За кои градове се е отнасяло?

Offline BOBI MW

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2030 on: 13.07.2024, 12:00:04 »
Ремонтът на депо "Център" е завършен.Вече и там са поставени фотоволтаични панели.Изцяло всички сгради вече имат нов облик.Цялостната пътна настилка вече е обновена.

Музейният тролейбус отново е прибран в халето което и то е ремонтирано.Все още тролейбусът не е изгубен и има надежда за нов живот.Търсех хора заварчици но няколко човека ми отказаха,защото това е много работа.Следващата седмица ще се свържа с друг човек който ми е последната надежда.Ако не намерим хора които могат да свършат тенекиджйската работа наистина тролейбусът ще е обречен.Моята мисия ще се окаже провалена и нищо друго не остава да си подам и оставката като работник във фирмата.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2031 on: 12.10.2024, 11:58:48 »
 Случайно влязло в кадър "ЗиУ" на снимка от ученическа екскурзия в Плевен през 90-те години на XXв. Автор и притежател: Димитър Димитров.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #2032 on: 11.12.2024, 16:58:40 »
Привет. Намерих сайт на тролейбусния транспорт и там дневната карта на цена 4 лева е посочена в графата с пластики. Откъде може да се купи дневна карта? Какъв е редът за активирането и заплащането й?
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!