В началото на месеца имах работа в Плевен и междувременно направих малко снимки. На последните три съм снимал новите придобивки на Импорт-Експорт- О405ци в отлично състояние, с климатик и изключително удобни седалки, доставени в края на 2015-та от Падерборн. Добро впечатление ми направи, че Исузутата вече не се движат по 1-цата и билетчето все още е по 0.8 лв. По линията върви едната нова О405ца + един ВанХол, който също е доставен наскоро и е в добро състояние.
Струва ми се, че ако интервалът на автобусите се сгъсти (най-вече на 1-цата, примерно вместо на половин час да се движи на 10-15 мин.) доста пътници ще предпочетат автобусния транспорт вместо тролейбусния, предвид безумното увеличение на цената на билета миналата година. Още не мога да проумея как с нови тролеи, които имат много по-малък разход от ЗиУтата и такива кратки разстояния дерат кожите на хората, вземайки им по левче. На същата цена в София и Варна можеш да пътуваш по 15 км. в едната посока. Друг голям минус на тролейбусния транспорт е, че няма дневни карти и трябва на всяко пътуване да даваш левче-кефче ако не се обвържеш с месечна карта.