СНИМКИ И ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ТРОЛЕИТЕ ПО НОВИТЕ МАРШРУТИ - 12.09.2016Изключително доволен съм от факта, че тролеите вече достигат до всички квартали в Плевен. Днес имаше доста объркани пътници и неловки ситуации, а контрольорите обясняваха на всеки пътник откъде минава тролеят, в който пътуват. Много от възрастните жители недоволстваха, че трябва да обикалят през ж.к. "Кайлъка", за да отидат до Кауфланд, а контрольорките внимателно ги изслушваха.
Направи ми впечатление, че по всички линии се движеха Шкоди. Първоначално мислех, че с 40 Шкоди няма да успеят да покрият и новите маршрути, но фактите говорят.
Не се спазваше графикът, който е качен в сайта, но все пак тролеите си вървяха, като най-често се движи линия №33 от новите линии.
Пътувах и в 33 и в 31. Маршрутът през ж.к. "Кайлъка" е доста интересен - завоите и кривите участъци са много, но пък е спокоен квартал и няма толкова движение, което да пречи на тролеите да завиват по тесните улички. Имаше пътници в тролея, в който се возих и почти всички слязоха на спирка "блок 345", освен възрастните хора, които пътуваха до Кауфланд. Вълнението на пътниците беше голямо - децата се радваха по спирките и с нетърпение чакаха тролеите.
По линия №31 също имаше пътници към Девети квартал, въпреки движещият се все още автобус №1. Жителите на квартала гледаха с изненада тролеите и също имаше деца, които с нетърпение се качваха, за да се повозят. Единственият проблем, който затруднява движението на тролеите по линия №31, са паркираните коли пред блока до ШЗО "Христо Ботев". Колите са паркирани по начин, който принуждава тролеят да се измести доста вляво от контактната мрежа и по този начин токоснемателите се откачват от мрежата. Днес бях свидетел как на тролей 203 му се откачиха токоснемателите, а шофьора беше изключително ядосан.
Ето снимките и клиповете, които направих днес:
Спирка "ж.к. Кайлъка - Блок 345"
Спирка "ШЗО Плевен" в Девети квартал:
Тролейбус 203, на който му се откачиха токоснемателите поради голямото разстояние, което се получава заради паркираните коли пред блока до ШЗО:
КЛИПОВЕ: