Районът в Хърватска, който визирах, може да е равен, но е изключително блатист. А може би и магистралите Карловац-Сплит и Карловац-Риека минават през равното???!!! Въпрос на приоритети. У нас започнаха с хотелите по курортите, инфраструктурата изостана. Там започнаха с магистралите и сега берат плодовете на инвестициите.
Благуне, мисля че говорим за две различни неста.
Ти казхваш, че хърватите са построили... Хърватия като цяло. Докато аз ти говоря за фирмата строител. Има два вида закъснения. Едните са на строителя, поради лоша организация, желание да се мине "по-натънко" и тнт. Изпълнителя на АМ Тракия "Трейс" се е забавил с около 12 месеца, но много от причините са обективни, като допълнителен пътен възел при Чирпан, археологически разкопки, допълнителни изисквания към материалите например отстрана на надзора и други. Като в резултат, обаче, получаваме по-качествен продукт. Сжщата тази фирма реконструира летище "Граф Игнатиево" през 2001 за 3 МЕСЕЦА. Другият вид закснение е на инвеститора (община, държасва), които са много по страшни. Нямало пари, планове, инициатива и тнт. И така повече от десетилетие се отлагаха важни проекти. София и БГ дълги години останаха в безвремие по отношение на инфраструктурата, заради инвеститора, а не заради лоши изпълнители.
Хърварите са си решили проблема с магистралите чрез концесии. Тоест друг трябва да бърза в ролята на инвеститор. Но да стигнеш от сръбската граница до Загреб си струва 15 евро или 30 лева за около 300 км (само за магистрална такса). Това няма да е по-силите на средния българин.
Лично аз се надявам концесията за Тракия да не се реализира и държавата да си я построи с помоща на ЕС. Както е в Унгария и Чехия.
Иначе за Софиянски и алчноста на българина поставяща личните интереси над обществените си безкрайно прав - като резултат от неговото управление ни остави в наслдство безброй дела за скъпи отчузхдения.
Да е чул някой напоследък за изостанало строителство на мол или бизнес център?
Ами Мол София трябваше да е готов за коледа на 2005 а беше пуснат май 2006, а кината октомври, мисля че. Но това се дължи на организационните способности на Монолит 3 (междудругото фирма на Софиянски)