Author Topic: A1 Тракия  (Read 203154 times)

Offline LachKo

• Приятел на ГТ
  • нетолерантен
    • View Profile
Re: A1 Тракия
« Reply #740 on: 27.08.2012, 09:46:20 »
Тръгнах и аз снощи на връщане от морето (19:00 от Бургас), но нали съм си мазохист реших да си мина през "царския път" - Петолъчката... Голямо дърво ядох! Около час си откарах между Карнобат и Петолъчката....

Иначе за новата отсечка - прекрасна в сравнение с другите два нови лота!

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #741 on: 27.08.2012, 22:08:53 »
Аз се чудя дали не може да се използват 2 алтернативни пътя (като изключим варианта Средец) - първият през Крумово градище-Церковски-Венец (с кратко включване по основния път за 12 км) и после Лозенец-Стралджа-Зимница. Вторият съвпада с първия до Стралджа и от там през Чарган и Ямбол, където натоварването очаквам вече да е доста по-малко.
« Last Edit: 27.08.2012, 22:13:03 by GTUser »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #742 on: 28.08.2012, 00:38:11 »
Аз се чудя дали не може да се използват 2 алтернативни пътя (като изключим варианта Средец) - първият през Крумово градище-Церковски-Венец (с кратко включване по основния път за 12 км) и после Лозенец-Стралджа-Зимница. Вторият съвпада с първия до Стралджа и от там през Чарган и Ямбол, където натоварването очаквам вече да е доста по-малко.
Може, може. Преди 2 седмици ги описах байпасите: http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=3402.msg293960#msg293960

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #743 on: 28.08.2012, 02:21:48 »
@blagun Toва решава едната част от казуса, обаче най-тежкият участък винаги е бил именно Венец - Лозенец, точно там в неделя на практика движение почти няма.

@mlk - в Лозенец почти няма значение която отбивка хващаш - дали срещу бензиностанцията в началото на селото, дали там където дебнат полицаите (срещу другата бензиностанция) или "официалната" отбивка преди края на селото се ще стигнеш.
Нашият пътен expirince изглеждаше гре долу така 20.30 Бургас - 23:30 София.

Има и трета алтернатива - Драганци-Житосвят-Малина и от там по II-53 и после по I-7 до магистралата, но за тези 20 км обикаляне трябва да си сигурен, че на петолъчката те чака 1 час задъстване
« Last Edit: 28.08.2012, 14:22:04 by etnies »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #744 on: 28.08.2012, 08:29:31 »
Така е. Но все пак задръстванията на Петолъчката се драматизират от журналистите. С изключение на петък и неделя, те не са толкова сериозни. В края на краищата движение в колона с 40-50 км/ч все още не значи задръстване. Немците наричат Stau само положението, при което хората гасят колите и стоят на място. Другото е пакетирано движение.
Останаха само 2 недели - 2 и 9 септември, когато ще има задръствания на Петолъчката. Да се надяваме, че няма да пресече черна котка път на Лот 4 и той ще бъде завършен до 1 юли 2013.

Offline LachKo

• Приятел на ГТ
  • нетолерантен
    • View Profile
« Reply #745 on: 28.08.2012, 09:33:31 »
Именно в петък и неделя са проблемите. Не съм гасил колата но на няколко пъти си го мислех - все пак цял час тръгни-спри беше работата :) и също така брутално засякох 2-3-ма тарикати каращи у лево :) :D голям цирк беше и като цяло съжалявам, че не използвах някаква алтернатива!  :D Защастие се очакват още един-два такива уикенди и това малоумно кръстовище ще е в историята за повечето от нас!  :rolleyes:  :rolleyes:

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #746 on: 28.08.2012, 09:54:51 »
Аз все пак си мисля, че проблемът беше в легналия полицай на Зимница, но това е най-добре да се потвърди от някой, който НЕ е минал през Стралджа :)

Offline atzah

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #747 on: 28.08.2012, 13:46:42 »
Ако зависеше от мен аз бих сложил "леко-заблуждаващи" табели

В посока София-Бургас
- в Зимница, че пътят за Бургас/Созопол минава през Стралджа и Лозенец
- във Венец, че пътят за Бургас/Созопол минава през Церковски и Крумово Градище

Така трафикът към морето ще се раздели (естествено, по-пътувалите ще си минават по-стария път), и ще позволи а другото направления (Бургас София) да се движи по-бързо.

А всички недели можеше да се екпериментира с помощта на полицаи/временна маркировка част от трафика от посока от морето да се прекара през Сунгурларе (Поне идващите от Слънчев Бряг/Несебър, да минат през Миролюбово-Айтос-Сунгурларе-Петолъчката)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #748 on: 28.08.2012, 16:40:48 »
Връзката между Стралджа и Лозенец не е много читава, другата пресича жп прелез. Би трябвало при сгъстяване на задръстванията ченгетата да пренасочват част от трафика по обходните пътища. За целта просто в селата от обхода трябва да се поставят табели "София" и "Бургас", за да се ориентират хората.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #749 on: 28.08.2012, 16:52:30 »
Стралджа-Лозенец не е никак лош като път. Особено когато си изправен пред алтернативата да се влачиш като трактор още 14 километра.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #750 on: 28.08.2012, 17:11:46 »
Благун има много високи критерии за пътната настилка  ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #751 on: 28.08.2012, 20:58:35 »
E добре, нека оставим картинките да говорят! Не знам, кога е закачена в Панорамио тази картинка на пътя Стралджа-Лозенец, но със сигурност пътят не е виждал ремонт оттогава:

Но все пак съм съгласен, че е за предпочитане пред висене в неподвижно или почти неподвижно състояние на Петолъчката.
« Last Edit: 28.08.2012, 21:00:24 by blagun »

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #752 on: 28.08.2012, 23:56:40 »
Общо взето, сега въпросната сцена е с по-лунен пейзаж, но е около няколко метра след края на Лозенец и толкова. Нататък е безпроблемно!
Както и да е, важното е, че зорът мина и от догодина ще си спомняме с умиление за миналите години с бавното минаване.
А сега вече си се очертава София-Варна да си се минава през Бургас за по-бързо.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #753 on: 29.08.2012, 02:33:57 »
@blagun - ами като за четвъртокласен път си е в съвсем добро състояние - има неравности, но дупките са съвсем малко в края на селото.

А сега вече си се очертава София-Варна да си се минава през Бургас за по-бързо.

Aко последното стане масово то следващото лято ще имаме нова петолъчка - този път Слънчев Бряг - Обзор.
« Last Edit: 29.08.2012, 02:39:52 by etnies »

Offline LachKo

• Приятел на ГТ
  • нетолерантен
    • View Profile
« Reply #754 on: 29.08.2012, 07:29:52 »
Така или иначе София-Варна сега е 4 часа и половина и след Търново няма пукната кола дори и в пиковите часове (ако изобщо има такива). София-Варна през Бургас би имало смисъл само извън пиковите петък и неделя.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #755 on: 29.08.2012, 11:34:23 »
Бургас-Варна си е 2 часа и то ако не е много натоварено, защото средната скорост е около 60 км/ч, а с магистралата до Бургас ще стане 3 часа, т.е. общо 5. София - Варна е 5.5 часа ако се спазват ограниченията. Следователно врементата ще са горе-долу еднакви, както и километрите, и би имало смисъл да се пробва само извън сезона.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #756 on: 30.08.2012, 20:17:06 »
;)
Ето едно клипче и от мен.

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #757 on: 06.09.2012, 23:07:02 »
Останаха само още 3 дни. И може би още малко до 15. След това най-много малки колони по Коледа,и после чао-чао задръствания  :fan:  Макар,че в Сряда трафикът от морето беше 2-3 пъти по-голям (в участъка магистрала-петолъчка-магистрала).

П.С.  Сена , с какво записваш?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #758 on: 07.09.2012, 10:58:46 »
Вчера предиобед пътувах от София към Бургас. От края на магистралата имаше епични опашки. В началото на с.Зимница хванах локалното платно, успоредно на пътя, после през Стралджа до Лозенец - идеален байпас и поне 20-минутно спестяване на опашката през Петолъчката. Байпасът Венец-Церковски-Крумово градище не се наложи да използвам, тъй като след Венец движението беше натоварено, но нямаше задръствания с престой.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #759 on: 10.09.2012, 00:33:46 »
Сводка и от следобедното завръщане Бургас-София. Поначало планирах минаване през Средец, но трябваше да заредя в ОМВ, след което не ми се връщаше в обратната посока, за да гоня пътя през Меден рудник.
Най-сериозният проблем беше в последните 2 км на магистралната отсечка Бургас-Карнобат плюс следващите 2 км до разклона за Крумово градище. Нататък хванах байпаса Крумово градище-Церковски-Винпром Карнобат-Венец. Байпасът е абсолютно перфектен и бих го препоръчал и при не чак толкова епични задръствания. Венец-Лозенец мина прилично - без спирания, на няколко места - намаляване и пъплене до 30-35 км/ч. Нататък отново ползвах байпаса Лозенец-Стралджа-Зимница. В крайна сметка Бургас-ПВ Ямбол-изток - около 2 часа. Същото време ми отне и магистралното каране от Ямбол-изток до Църна маца благодарение на 2 "пилотни" коли, които чистеха добре пред мен лявата лента.
За съвети е късно вече, тъй като надали на Петолъчката повече ще има задръствания. Ако можеше да повторя, бих се ориентирал от Бургас до Карнобат по стария път, пъсле Крумово градище и т.н.
« Last Edit: 10.09.2012, 00:35:53 by blagun »