Сводка и от следобедното завръщане Бургас-София. Поначало планирах минаване през Средец, но трябваше да заредя в ОМВ, след което не ми се връщаше в обратната посока, за да гоня пътя през Меден рудник.
Най-сериозният проблем беше в последните 2 км на магистралната отсечка Бургас-Карнобат плюс следващите 2 км до разклона за Крумово градище. Нататък хванах байпаса Крумово градище-Церковски-Винпром Карнобат-Венец. Байпасът е абсолютно перфектен и бих го препоръчал и при не чак толкова епични задръствания. Венец-Лозенец мина прилично - без спирания, на няколко места - намаляване и пъплене до 30-35 км/ч. Нататък отново ползвах байпаса Лозенец-Стралджа-Зимница. В крайна сметка Бургас-ПВ Ямбол-изток - около 2 часа. Същото време ми отне и магистралното каране от Ямбол-изток до Църна маца благодарение на 2 "пилотни" коли, които чистеха добре пред мен лявата лента.
За съвети е късно вече, тъй като надали на Петолъчката повече ще има задръствания. Ако можеше да повторя, бих се ориентирал от Бургас до Карнобат по стария път, пъсле Крумово градище и т.н.