Author Topic: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"  (Read 435989 times)

Offline mi4omi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Re: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"
« Reply #1380 on: 15.05.2011, 23:45:33 »
Днес по АМ Люлин - От началото на АМ до началото на Перник /разкл.за кв."Църква" - 14 мин. Направи ми впечатление при спускането към Драгичево  десния завой преди ПВ като че ли е с обратен вираж. Указателните табели на влизане в София сочат А1 за Видин и Русе!?

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1381 on: 16.05.2011, 18:22:48 »
Забелязвам че автобусите за Благоевград, Банско, Дупница, Петрич, Сандански, Кюстендил, Гоце Делчев, тръгващи от централна автогара продължават да вървят по цар Борис Трети и през Владая. Или може би не?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1382 on: 16.05.2011, 19:48:45 »
Искаш да ти кажем дали го забелязваш или не ?  :D

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1383 on: 17.05.2011, 01:20:26 »
Забелязвам че автобусите за Благоевград, Банско, Дупница, Петрич, Сандански, Кюстендил, Гоце Делчев, тръгващи от централна автогара продължават да вървят по цар Борис Трети и през Владая. Или може би не?

Ами по-пряко е оттам.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1384 on: 17.05.2011, 07:18:04 »

Ами по-пряко е оттам.
Според bg-maps - София, Централна гара-Филиповци - 9 км + АМ Люлин - 19 км = 28 км
София Централна гара - Перник, кв.Църква  (през Княжево) - 26 км и то - по Ботев-Македония и ЦБ3.
Т.е. удължението е минимално. Но е възможно автобусите да имат спирки на Руски паметник или Земеделието.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1385 on: 17.05.2011, 08:33:00 »
Точно това ме навежда на идеята, спират на руски паметник и авт. Овча купел.

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1386 on: 18.05.2011, 00:10:16 »
Според информация от служителката на гишето на Юнион Ивкони на АГ Овча Купел автобусите за Перник няма да се движат по магистралата а ще си останат през Владая .

При всички положения обаче от Перник ще се появи някакъв транспорт по магистралата,дано този път не е незаконен.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1387 on: 18.05.2011, 00:28:41 »
Незнам сигурно ще пуснат маршрутки от гара Север по Рожен, Ген. Никола Жеков, Бели Дунав, моста на Бакърена фабрика, Сливница, Петър Дертлиев, Филиповско шосе, ПВ Люлин, АМ.Люлин, ПВ Даскалово, и на следващия пътен възел влизат в града, а не по Скоростната тангента, до централна автогара Перник.Ще правят и директна връзка с МД1 на МС Сливница, а в по далечно бъдеще и с МД 2 на МС Бели Дунав.
« Last Edit: 18.05.2011, 00:31:29 by AROS »

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1388 on: 18.05.2011, 13:06:21 »
Незнам сигурно ще пуснат маршрутки от гара Север по Рожен, Ген. Никола Жеков, Бели Дунав, моста на Бакърена фабрика, Сливница, Петър Дертлиев, Филиповско шосе, ПВ Люлин, АМ.Люлин, ПВ Даскалово, и на следващия пътен възел влизат в града, а не по Скоростната тангента, до централна автогара Перник.Ще правят и директна връзка с МД1 на МС Сливница, а в по далечно бъдеще и с МД 2 на МС Бели Дунав.

Достатъчно е да стигат или до МС Сердика или до МС Сливница и без това едва ли някой ще ходи до централна автогара или автогара север ако превоза спира на метростанция.Аз съм си мислел за автобус до МС Сливница до колелото на 54. Но както фирмите се ослушват 100% ще тръгнат незаконни маршрутки с подобен маршрут...този път никой няма да ги пипне защото вече стана ясно че цялата работа със спирането на маршрутките беше с "подкрепата" на Юнион Ивкони които завзеха тотално пазара и със силното си лоби в столична община блокират пернишките превозвачи за по-далече от АГ Запад ....

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1389 on: 18.05.2011, 14:03:08 »
Винаги съм си мислел да се построи нова автогара Запад близо до Хит и Практикер, а авт. Овча Купел да остане по-локална, нещо както е сега авт. Връбница и Захарна фабрика. Оттам ще тръгват автобусите за Драгоман, Сливница, Брезник, Годеч, Берковица и за Перник, Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев, Банско, Благоевград, Якоруда и тн. В момента за драгоманско брезнишкото направление всички бусове тръгват от гара Север, за това е логично според мен от там да има и линия до Перник по АМ Люлин. От там тръгва и автобус до Елин Пелин.
« Last Edit: 18.05.2011, 14:04:59 by AROS »

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1390 on: 19.05.2011, 14:12:57 »
Вчера минах по магистрала, единственото което ме обърка беше кръговото при Люлин, защото никъде не пише, Люлин и аз слезнах от магистралата и после пак трябваше да се качвам  :D

Offline mi4omi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1391 on: 19.05.2011, 14:26:48 »
+1 ;D

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1392 on: 20.05.2011, 00:08:36 »
+1  :D

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #1393 on: 20.05.2011, 10:23:16 »
Във виртуалния пресцентър на Столична община е публикувана новина относно трафика по "Люлин" от днешния брой на вестник "Телеграф":

Трафикът след пускането на аутобана

Перник идва с по 27 коли в минута
Ам „Люлин” vs Владая 1:3

ДЕЯН ДЯНКОВ

Перник идва на работа в София с по 27 коли в минута. Това показа преброяване на трафика, проведено от „Телеграф" в пиковите часове по магистрала „Люлин" и през Владайското дефиле.

Часът е точно 7 сутринта - времето, в което „официално" започва ежедневното преселване на работнически Перник към София. Репортери на „Телеграф" застават на два стратегически пункта с броячи в ръце. Единият заема позиция накрая на автомагистрала „Люлин" в близост до едноименния столичен квартал, а другият - на южния вход на Владайския проход до жп гара Владая.

Оказва се, че проходът все още води в предпочитанията на шофьорите. Четири дни след пускането на автомагистралата движението по нея е три пъти по-малко от това по стария път през Владайското дефиле.

Облекчение

В пика между 7 и 9 сутринта по новата магистрала в посока София преминават 818 леки и лекотоварни автомобила, докато през Владайското дефиле числото е 2478 коли. Над три пъти повече. Картинката е напълно различна при камионите.

На магистралата те са 96, докато през Владая - едва 33. Причината за това е, че след пускането на магистралата транзитното преминаване на тежкотоварни МПС през прохода е забранено. Допускат се само камиони, чийто товар е с направление южните части на Софи? или селата в дефилето Така след дълги годинки жителите на квартал „Княжево" най-сетне могат да спят спокойно без риск, че тир ще нахлуе в спалнята им.. Общият трафик по направлението София-Перник е 15 500 автомобила в денонощие в двете посоки, пък сочат официалните преброявания на Агенция „Пътна инфраструктура".

Анализ

С крайно задоволство приеха данните на „Телеграф" стопаните на двата пътя от Агенция „Пътна инфраструктура". „Тези числа сбъдват очакванията ми на 100% и съм много доволен от тях", заяви к Лазар Лазаров Според него 1:3 в полза на колите през Владая се комбинира с 1:3 в полза на камионите по „Люлин". „Именно това бе целта ни. Да изкараме тежкотоварния трафик от границите на града, защото той е опасен, води до задръствания, а и замърсява в пъти повече от леките коли", обясни Лазаров. Една от причините за по-слабото натоварване с леки коли на „Люлин" той аргументира с широко огласените опасения от поява на тапи по околовръстното шосе. „Хората са решили, че щом магистралата се пусне, дори и от интерес към новото, много водачи ще се насочат към нея и ще се образуват задръствания. Радвам се, че тези опасения не се оправдаха", заключи Лазаров. Според него с времето все повече водачи ще изберат аутобана и съотношението Владая /Люлин ще се приближи към 2:1.

20.05.2011 г.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1394 on: 20.05.2011, 10:53:24 »
Знаех си. Надявах се, че няма да съм прав, като казах, че въпреки магистралата повечето катили ще продължават да се врат през Владая, ама за съжаление очакванията ми си оправдаха. :angry:
По рейс и по жена не се тича!

Offline DaveMF

• Приятел на ГТ
  • Фен на магистрали и детелини
    • View Profile
    • Infrastructure.bg
    • Email
« Reply #1395 on: 20.05.2011, 11:05:40 »
Просто не са направили тест колко време се спестява, разликата е огромна в спестеното време и качеството на пътуване!!!
Във Владая просто не знаеш коя дупка между релсите или пропаднали 3-4 кв.м. асфалт ще те намерят в дясната лента...

И все още познавам хора, които ми викат - перфектно си е през Владая! Или пък - мен много повече ме кефи да си карам по първокласна "магистрала" и т.н....

Offline Danchoti

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1396 on: 20.05.2011, 11:11:58 »
Знаех си. Надявах се, че няма да съм прав, като казах, че въпреки магистралата повечето катили ще продължават да се врат през Владая, ама за съжаление очакванията ми си оправдаха. :angry:
Кви катили, кви пет леа ?!?
Как ще убедиш човек, който работи в Бизнес Парк-а да мине през Люлин, като това само ще го забави и ще му оскъпи пътуването!
И как по-точно си представящ светофарчето на Филиповско да поеме и този поток от коли ?!?
Стига глупости! По-хубаво от това, да се раздели потока на горе-долу равни части преди да е готова Западна тангента и допълнителните входове към Люлин, не може да се случи!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1397 on: 20.05.2011, 12:00:56 »
Абе да му *** *******, вече 31 години пътувам по тоя път, пътувал съм и из Европата и по-голяма свинщина от тази на Княжево и на Владая не съм виждал. Преди имаше оправдание, но сега абсолютно не. По магистралата разстоянието е по-голямо, но не е така по отношение на времепътуването. Не бъркай двете понятия. При положение, че имаш магистрала - слънце, да се вреш по кратерите през Черния кос и по дарогата Цар Борис 3-ти, само защото било няколко километра по-малко си е чист македонски катилък, темерутлък и инат, както и да го погледнем.
По рейс и по жена не се тича!

Offline DaveMF

• Приятел на ГТ
  • Фен на магистрали и детелини
    • View Profile
    • Infrastructure.bg
    • Email
« Reply #1398 on: 20.05.2011, 12:05:42 »
Ще цитирам мое изказване от преди няколко дни за тези, които още си мислят, че през Владая е "перфектно удобно и бързо":
-----------------

Момчета, безкрайно съм впечатлен. Отдавна не бях карал на толкова перфектно съоръжение, а доста години съм карал само навън. Това, което искам да отбележа на всички, които си мислят, че Владая е по-пряко/бързо, е следното:

• В 14:00 часа стигнах от ПВ Драгалевци до ПВ СОП-Люлин за 13 минути
  • За 12 минути бях на първия Лукойл след Драгичево
  • С това общото време, което имах нужда да стигна от вкъщи до първия Лукойл беше 28 минути

Надявам се скоропостижно Владайския път да остане грозен спомен от миналото за мен... Който иска, да си чупи носачите и нервите там..

Времето за взимане от ЦБ3 до пътния възел на магистралата беше 8 минути, след това по околовръстното човек се движеше без никакви проблеми чак до възела, дупки няма, просто идеално.

Самата магистрала - просто съм... истински впечатлен. Асфалта, особено в тунелите е напълно перфектен, повече не мога да искам. Фугите по мостовете едвам се усещаха, маркировката е перфектна (едва сега ми направи впечатление колко е изтрита последната на отсечката драгичево - диканя)

Усещането е идеално, нямам търпение другото лято какво чудо ще е до Бургас да караме толкова качествено...

----------------
Просто в натоварен момент разликата може да достигне 40 минути спестено време в полза на магистралата. Просто хората толкова време се наложи да карат по двупосочни кошмари, че просто свикнаха с тях...
« Last Edit: 20.05.2011, 12:08:39 by DaveMF »

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1399 on: 20.05.2011, 12:36:37 »
Да ви кажа, че това със задръстванията не е точно така. В понеделник сутрин по Царица Йоанна е било невиждан ад. Това ми го каза една колежка от Люлин, която се набила с такси на задръстването. Забравил съм да го споделя тук. Е, след като в понеделник перничани са се напатили, нормално е сега да са се отдръпнали от магистралата.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!