Author Topic: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"  (Read 435966 times)

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"
« Reply #900 on: 31.10.2010, 21:36:19 »

В другия форум са качили вчера от пътния възел Даскалово. ;)

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #901 on: 31.10.2010, 21:37:37 »
Senna , цар си!  :fan:

Благодаря още веднъж!

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #902 on: 31.10.2010, 21:39:58 »

На този линк са голям брои от снимките на Магистралана през тези три години където е снимано.
http://clubs1.bg/forums/index.php?app=gallery&module=user&user=5399&do=view_album&album=418

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #903 on: 31.10.2010, 21:45:33 »
все се каня да попитам, и се разсейвам

ти имаш ли GPS когато минаваш по трасето на магистралата?

би ли направил трак по нея, а в идеалния случай със poi-та за мостовете и тунелите :)
Не ползвам GPS.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #904 on: 31.10.2010, 21:46:29 »
Страхотен репортаж! Тези зелени склонове покрай магистралата са много приятни за окото, само дето ярко контрастират с всичко наоколо. Но се съмнявам да се запазят такива за дълго време. Наистина тази магистрала има европейски вид. Дали ще сложат светлоотразителни колчета на местата, където липсва мантинела?

EDIT: А дали ще има цветни диоди в двата долни ъгълна на тунелите и електронни табла отгоре както в Европа ( и на ам. Хемус )? Пример:
« Last Edit: 31.10.2010, 21:57:34 by mediar »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #905 on: 31.10.2010, 22:00:15 »
почакай малко и ще видим

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #906 on: 31.10.2010, 22:02:56 »
все се каня да попитам, и се разсейвам

ти имаш ли GPS когато минаваш по трасето на магистралата?

би ли направил трак по нея, а в идеалния случай със poi-та за мостовете и тунелите :)
Не ползвам GPS.

жалко, рисувал съм някаква карта на магистралата, искаше ми се да я пооправя и попрецизирам предварително :)

иначе и аз благодаря за репортажите

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #907 on: 31.10.2010, 23:52:09 »
И аз благодаря на Сена за труда. Днес и аз минах по магистралата, но май няма нужда да пускам снимки, защото ще се дублират. Искам да отбележа две-три неща. Срутването след първи тунел наистина сега е доста по-голямо и е повлякло няколко дървета от склона. Разчистват го с един багер. Нямам предства дали пръстта се е досрутила сама или са й помогнали. Работи се много усилено навсякъде - ако бяха започнали така от средата на миналата година, вече магистралата да е в експлоатация. И все пак им остават два месеца до края на годината, което обикновено е време за полагане на маркировка и монтаж на пътни знаци и други доизкусурявания, а не за довършване на крупни дейности, като строеж на тунели и мостове, и асфалтиране.

Но днес констатирах нещо важно - с изключение на третия тунел, който е блокиран с кранове, от края на пътен възел Даскалово до кръга на околовръстното шосе цялата магистрала вече е проходима, като на 80% е и асфалтирана! Спокойно минах през билния тунел, а трасето на запад от него, включително първия голям мост, е асфалтирано. Най-изостаналата доскоро част източно от билния тунел, вече е изградена и остава да се асфалтира и да се укрепва склонът. Днес полагаха предпоследния слой асфалт пред и в първия тнел, а цялото трасе на изток от този тунел вече има маркировка, отводнителни съоръжения, мантинели и дори огради. Напредъкът е впечатляващ - да си пожелаем поставените срокове да бъдат спазени.

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #908 on: 01.11.2010, 00:11:24 »
Владиславе качи и от твоите снимки.Никога не е излишен снимковия матерял ,пък и твоят апарат уникално снима. :)

Offline DaveMF

• Приятел на ГТ
  • Фен на магистрали и детелини
    • View Profile
    • Infrastructure.bg
    • Email
« Reply #909 on: 01.11.2010, 08:43:46 »
Senna, Владислав, вие искрено радвате сърцето на родния инфраструктурен маниак :)
Да сте живи и здрави и магистрала Струма така да снимате в бъдеще :)

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #910 on: 01.11.2010, 09:41:35 »
И аз благодаря на Сена за труда. Днес и аз минах по магистралата, но май няма нужда да пускам снимки, защото ще се дублират.

Въобще да не ти е проблем. ;) Ако няма да те затрудни, качи и твоите снимки! :)

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #911 on: 01.11.2010, 14:41:29 »
Добре, ще ги сложа в реда, в който съм ги снимал, като импресия.

Offline DaveMF

• Приятел на ГТ
  • Фен на магистрали и детелини
    • View Profile
    • Infrastructure.bg
    • Email
« Reply #912 on: 01.11.2010, 14:51:06 »
ЖЕСТОКО
Владиславе, имаш уникален апарат и зуум, да не снимаш с нещо професионално?

Уникално са напреднали...

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #913 on: 01.11.2010, 14:51:58 »

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #914 on: 01.11.2010, 15:14:12 »
А защо на високоволтовия далекопровод столник-тец софия-стомана перник-дупница са прекъснали жиците при кръговото на даскалово. Да не би от опасност при авария по време на строежа. Това означава че тец софия в момента изнася много малко ток.

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #915 on: 01.11.2010, 15:37:48 »
И последната част...

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #916 on: 01.11.2010, 15:52:47 »
Благодаря Владиславе.Страхотни кадри. :fan: :)
Даже си успял да ме снимаш, като слезнах долу да се включа от кръговото. Пък и се сетих че ти идваше с скутера, точно пред мен по магистралата, когато свих наляво към кръговото. :D
« Last Edit: 01.11.2010, 17:41:31 by Senna »

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #917 on: 01.11.2010, 16:52:41 »
Дзверове сте ей!  :fan: :fan: :fan:

Offline krzya

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #918 on: 02.11.2010, 15:02:58 »
Магистрала ”Люлин” готова до 1 януари?

Прочетено в днес.дир.бг

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се надява до Нова година хората да могат да ползват автомагистрала "Люлин".
Днес премиерът инспектира строителството на пътя при третия тунел, съобщи БТА.

На проверката, на която присъства и президентът на фирмата изпълнител на строежа "Мапа Дженгиз" - Мехмед Назиф Гюнал, премиерът отново акцентира върху качеството на извършваните строителни дейности.

Борисов се пошегува с изпълнителите, че им е поръчал хубаво време, за да могат да работят и да изпълнят проекта в срок.
Изпълнителите обясниха, че само изолацията на моста на „Даскалово” е свързана с времето като до 20 дни ще започне полагането на изолациите. В момента на обекта работят около 2000 души. Премиерът посочи, че част от трасето само до преди няколко месеца е било от планини, а сега по почти 90% от трасето се кара по асфалт.

„Когато трябва да постигнем срок и качество, ние го изпълняваме. Ангажиран е и премиерът на Турция Ердоган. Огромен обем работа сме свършили за 2-3 месеца. Вътре в тунелите могат да работят и дори да е студено или да вали, времето няма да пречи”, каза още той.
Борисов постави задача на министър Росен Плевнелиев да направи проверка дали работниците на фирма „Главболгарстрой”, които са подизпълнители на проекта, имат договори и дали са им осигурени всички права.

Самият Плевнелиев обясни, че към момента са изпълнени дейности за над 140 млн. евро като са разплатени 113 млн. лв.
„Убедени сме, че няма да изпуснем и един лев от европейското финансиране. 87% е напредъкът по строежа, а 33% бяха постигнати за 3 години преди това”, каза Плевнелиев.

В средата на октомври, само седмица, след като отсечката край Драгичево беше отворена за движение, върху южната дъга на магистралата се появиха цепнатини и пропадания.
Няколко дни по-рано премиерът Бойко Борисов и Росен Плевнелиев пуснаха 400-метровата отсечка на естакадата, за да се облекчи трафикът към Дупница, Благоевград, Банско и Кулата.

Offline sando1

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #919 on: 02.11.2010, 17:33:33 »
Супер снимки. Браво :)