Като форшпан на фоторепортажа на Сена ви предлагам актуални снимки на пътен възел Даскалово от петък следобед, когато много бавно минах от там със семейството си. Уникално задръстване имаше, още от Лукойла на спускането към караулката преди Шела на драгичево, около час и 20 минути чакахме.
Най-интересното, което исках да споделя е и причината за тези задръствания - неуморимото желание на българина да се изтарикати. Точно след минаването под моста на магистралата в посока Перник идва доста "невъзможната" възможност за обратен завой в посока Кулата, която куцо и сакато опитваше с цената на живота си. Точно там са сложили едни бетонени трупчета, но не, българина минава предварително в насрещното, създава невъобразим уплах на насрещно идващите коли и някакси, с няколко маневри успява да направи обратен. Някои дори и върху трупчетата пробват да минат. А тези, които са "плашливи и не така храбри" разбират, че целия свят им се смее и опитват непосредствено след трупчетата или малко по-надолу да направят обратен между знаците, въпреки че това коства 2-3 маневри, заради които цялото движение спира... Но съгласете се, че хората са си прави, при положение, че трябва да изминат цели 200 метра до пътния възел за кв. Църква... В следвания пост публикувам снимки от обратната страна...
Двама хубавци се бяха ударили един в друг точно преди трупчетата и аз просто на милиметър успях да мина покрай тях, защото те застанали на и без това тясното платно и се разправят. Това беше основния източник на задръстване. Извадих късмет, защото зад мен имаше автобус, който просто не успя да мине и там си и остана. Автобусът си стоеше там дори и след като бях вече направил обратния на Църква и продължих нагоре... Дилемите на българския шофьор са достойни за роман на Йовков...