Author Topic: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"  (Read 435942 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: А3 Струма - отсечка бивша "Люлин"
« Reply #1480 on: 03.07.2011, 23:17:14 »
Само че най-вероятно ще трябва пак да слогат въпросният стълб, защото ми се вижда много дълго растоянието без опора. Добре че има резервен далекопровод до тази подстанция. А трябва да се възстанови, да има резервен вариант.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1481 on: 04.07.2011, 00:03:15 »
Само че най-вероятно ще трябва пак да слогат въпросният стълб, защото ми се вижда много дълго растоянието без опора. Добре че има резервен далекопровод до тази подстанция. А трябва да се възстанови, да има резервен вариант.
То без проект за нов стълб (или стълбове) няма да мине, въпросът е институциите (АПИ, НЕК) да са достатъчно гъвкави, за да го направят. Иначе е най-лесно да се издигне на същото място, но далеч не е най-доброто решение. И бездруго на това си място е обречен при започване работите по СОП.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1482 on: 04.07.2011, 00:08:02 »
А защо не, да го монтират там където е/ще бъде/ планирано във връзка с разширението на СОП. Или тази година ще го възстановяват, догодина ще го местят? Не бих се учудил, но да видим  ;) Ако го възстановят на старото място, едно че ще е тъпо, второ залагам 10-ачка, че няма да изкара до 01.03.12. Мераклии?
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1483 on: 04.07.2011, 01:15:44 »
Циганите и аз ги видях, трупаха нещо на една каручка  :D

Абе това кръгово е силно смутително... идвам от Струма и стигам до пътен възел, на който ми пише напред Видин, надясно София... звучи странно (не го помнех така на отиване), ама нейсе, следвам табелките.. слизам от магистралата, за надясно наистина се отклонява път, който обаче ходи към Бояна и Княжево (вероятно се влива в западната дъга на СОП).... ама аз натам не ща да ходя.. подминавам я и излизам пак на магистралата (?).. оти ги ручахме жабетата? Която при това свършва със светофар, а напред не разбрах какво продължава към Видин.

Трябва да взема и да го видя на една карта, че пак се обърках да го описвам  :rolleyes:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1484 on: 04.07.2011, 12:20:35 »
Абе това кръгово е силно смутително... идвам от Струма и стигам до пътен възел, на който ми пише напред Видин, надясно София... звучи странно (не го помнех така на отиване), ама нейсе, следвам табелките.. слизам от магистралата, за надясно наистина се отклонява път, който обаче ходи към Бояна и Княжево (вероятно се влива в западната дъга на СОП).... ама аз натам не ща да ходя.. подминавам я и излизам пак на магистралата (?).. оти ги ручахме жабетата? Която при това свършва със светофар, а напред не разбрах какво продължава към Видин.
Ако го няма стълбът и се реализират повече ленти в посока светофара на Филиповско шосе, е възможна друга организация:
- идващите откъм Перник по АМ Люлин да се съобразяват с табелата и да не могат да свият с десен завой по Филиповско шосе към жк Люлин, ако минат по надлеза над кръговото. Така ще се оформят два потока - идващи откъм АМ Люлин + тези от СОП-Суходол в посока Милево ханче и завиващи вдясно по Филиповско шосе.
Положителното на тази организация е намаляването на конфликтните ситуации от края на надлеза до светофара на Филиповско шосе. Отрицателното - потоците АМ Люлин - Филиповско шосе и по СОП - посока Милево ханче-Суходол се пресичат в кръговото движение.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1485 on: 04.07.2011, 12:41:18 »
Циганите и аз ги видях, трупаха нещо на една каручка  :D

Трябва да взема и да го видя на една карта, че пак се обърках да го описвам  :rolleyes:
Това че София е надясно към кръговото наистина е голяма идиотия. Не разбирам кой умник е сложил тоя знак. Сигурно идеята е да минеш през Факултета. Мисля че знака трябва да бъде сменен със Бояна или Суходол, знака определено заблуждава.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1486 on: 04.07.2011, 13:34:54 »
Все пак някой има ли спомен дали в тази тема е поствана схема на пътния възел? Или поне ако може някой да ме насочи как се търси за атачмънти, или знам ли и аз.. :)

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #1487 on: 04.07.2011, 14:04:10 »
Информацията която дава вертикалната обозначителна маркировка е под всякаква критика:
1. Идващите откъм Благоевград/Кулата по АМ Струма преди пътен възел Дасаколово гледат София направо, Перник надясно:

Би трябвало информацията да е доста по-изчерпателна:
направо: София А5 (или А6), Видин
надясно: София I-1, Перник, Кюстендил

2. Същото се отнася и за обозначаването на другите входове на ПВ Дасаколо

3. Кръговото при СОП:
Идващите от Ам Люлин виждат: Направо Видин, Надясно София, Бояна.

Би трябвали да бъде:
направо: Видин, София (Обеля) - на зелен знак
надясно: София (Люлин), - в бяло оградено поле на синия знак
              София (Овча купел) - в бяло оградено поле на синия знак
              Банкя III-189 - на син знак

Това за Бояна не знам как са се спрели на него. Бояна си е квартал на София при това доста отдалечен от ПВ Люлин, а не отделно населено мяст че да е на син фон. За гостите на София това е доста дезориентиращо. Предлагам отбивката на този възел, която сега се нарича Бояна да се казва Овча купел, поради факта че това е най-големия квартал в района в това направление.

Oчевидно двата сравнително малки правоъгълни знака на порталната указателна маркировка биха били достатъчни да съберат имената малките селища за отклоненията по магистралата. Но  са твърде малки когато става въпрос за пресичане на два магистрални пътя. Още повече че имената на градовете трябва да са изписани и на кирилица и на латиница.
« Last Edit: 04.07.2011, 14:10:55 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1488 on: 04.07.2011, 20:23:54 »
виждам че в bgmaps вече са отбелязали Магистрала Люлин. Искам да ви питам от снимките бях останал с впечатление че на пътен възел Даскалово има пресичания на три нива, а на картата са само на две. Как е наистина

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1489 on: 04.07.2011, 20:31:58 »
Първото ниво е жп линията. Второто - кръговото. Третото - магистралата.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1490 on: 05.07.2011, 12:51:53 »
Абсолютно правилно сигнализацията насочва пътуващите за София по магистралата. След нейното пускане, старият път през Владая ще има все по-незначително, третокласно и занемаряващо се значение, и ще обслужва преди всичко локалните междуселски пътувания за Драгичево, Мърчаево, Владая, Кладница, Рударци, и т.н. Затова и напълно правилно премахнаха директната връзка Перник-трасето през Владая, предвид вече изключителната маловажност на последното.

И напук на естествения ход на нещата, всичко що е рейс за Перник, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Сандански, Петрич, Катунци, Петрово и т.н. продължава да игнорира магистралата и да се вре през Владая. Същото се отнася и за повечето камиони и колища. И тогава за какво е тая магистрала? Определено не е само за пътуващите към Люлин, Обеля, Калотина и Видин....
« Last Edit: 05.07.2011, 14:46:05 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1491 on: 05.07.2011, 15:05:47 »
Mда но според мен проблема не е в хората - повечето българи са традиционалисти и не смеят дори да опитат новото предпочитат познатото и добре изпипаното.Реакцията трябва да дойде от властите.Необходимо е те да се намесят за принудителното изтикване на по-голямата част от трафика по магистралата.Откъде на къде все още се позволява през Владая да минават тирове??? За какво давахме по 10 млн евро на километър??За да каже бай Ганьо "През Владая е по-кратко разстоянието оттам ще минавам" или "Къде ще се бутам в Люлин там са по-големи задръстванията" без дори един единствен път да са минавали оттам! Време е да се забрани преминаването през Владая за определено време (за ремонт примерно) и нещата ще се върнат по местата!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1492 on: 05.07.2011, 16:57:56 »
Mда но според мен проблема не е в хората - повечето българи са традиционалисти и не смеят дори да опитат новото предпочитат познатото и добре изпипаното.Реакцията трябва да дойде от властите.Необходимо е те да се намесят за принудителното изтикване на по-голямата част от трафика по магистралата.Откъде на къде все още се позволява през Владая да минават тирове??? За какво давахме по 10 млн евро на километър??За да каже бай Ганьо "През Владая е по-кратко разстоянието оттам ще минавам" или "Къде ще се бутам в Люлин там са по-големи задръстванията" без дори един единствен път да са минавали оттам! Време е да се забрани преминаването през Владая за определено време (за ремонт примерно) и нещата ще се върнат по местата!
Прочети отговор #1477 на предната страница, там се съдържа отговор на въпросите ти!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1493 on: 13.07.2011, 19:52:48 »
Quote from: news.bg
Пернишко село скочи срещу шума от магистрала "Люлин"
13.07.2011, 13:21 (обновена 13.07.2011, 16:56)
news.bg

Жители на пернишкото село Големо Бучино настояват за намаляване на шума от АМ "Люлин". Те са подготвили подписка до омбудсмана Константин Пенчев и агенцията "Пътна инфраструктура" с искане за доизграждане на шумозаглушителни съоръжения на магистралата.

По думите на кмета на селото Стефан Зафиров аутобанът преминава през центъра на селото. Шумозаглушителни екрани обаче са поставени само на едно място - на моста над селото. Отляво и отдясно е открито и шумът се чува.

В непосредствена близост до магистралата се намират и къщите на "Бачова махала", а там няма поставено нито едно шумозаглушително съоръжение, оябсни Зафиров.

Той е изпратил докладна записка, придружена с копие от подписката и до Областното пътно управление в Перник.

Ще направим шумова карта на магистралите "Люлин" и "Струма", заяви пък директорът на Областно пътно управление Румен Сачански.
Тук са прави. Шумозащитни прегради си трябват.

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1494 on: 16.07.2011, 13:26:27 »
"аутобанът минава през центъра на селото"!?!?
Големо Бучино явно има по-широк център от София, и също така по-широк от самото село :)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1495 on: 17.07.2011, 03:12:18 »
Ако си минавал по магистралата ще се сетиш какво имат предвид. Ако не си - по-добре не коментирай.

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1496 on: 18.07.2011, 17:28:48 »
Ако си минавал по магистралата ще се сетиш какво имат предвид. Ако не си - по-добре не коментирай.
Toчно защото съм минавал многократно по магистралата, още докато се строеше дори (има доста мои снимкови репортажи тук и в другия форум), знам колко безпочвени са такива твърдения, ама нали кмета трябва да трупа точки пред съселяните, като наближават местните избори...

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1497 on: 22.07.2011, 16:45:25 »
Toчно защото съм минавал многократно по магистралата, още докато се строеше дори (има доста мои снимкови репортажи тук и в другия форум), знам колко безпочвени са такива твърдения, ама нали кмета трябва да трупа точки пред съселяните, като наближават местните избори...

ами тогава явно знаеш, че магистралата минава точно посредата между двете махали на селото...

или?....

не разбирам това безмислено политиканстване на всяка цена...

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1498 on: 22.07.2011, 17:07:06 »
ами тогава явно знаеш, че магистралата минава точно посредата между двете махали на селото...
Магистралата преминава през полето между селото и махалата му. "Центърът" на селото е на 400 м. от АМ Люлин. Въпросният кмет хвърля явна лъжа в публичното пространство.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1499 on: 24.07.2011, 10:29:14 »
не разбирам това безмислено политиканстване на всяка цена...

{Offtopic} Мисля, че точно ти най-малко имаш право да правиш такива изявления, тъй като често именно ти безочливо изкривяваш всяка информация в политиканстване срещу настоящата власт и възхвала на предишната {/offtopic}

LG_: Мисля че си на ясно че обидни квалификации не се позволяват. Предполагам че си очаквал тази забележка затова ти го казвам направо: следващия път ще има наказания!
Този пост ще бъде изтрит заедно в едно с подобните му

LG_: Приема се и се извинявам, просто наистина някои хора прекаляват, не мога да приема да се казва на черното - бяло, а на бялото - черно.
« Last Edit: 25.07.2011, 17:30:44 by Chilio »