Защото в стария ПС няма нищо сензационно или политическо, а медиите не могат да живеят без сензации и политика (най-добре, когато двете се допълват). Дори когато 934 се обърна не се вдигна шум точно поради това. Трябваше да има 10-тина загинали, за да има сензация и да се разшумят за 3-4 дни, докато се появи следващото нещо. Реалните проблеми и грижи се пренебрегват за сметка на косвените (куцо управление на каквото и да е, далавери по големите места, световни проблеми, но без пряко влияние за нас и тук-таме някоя лична драма за цвят и показна загриженост, но в действителност и личната драма в повечето случаи отново е индвидуален случай, а не масов. И тия глупости, че всички зрители/читатели са репортери също помагат за подобни "новини". Имам (не)щастието да съм запознат в тея среди и с всеки ден ме изненадват все повече и повече как действат точно обратно на принципите, които уж се преподават в университетите.
Яко офтопик стана, та да върнем малко темата: За бг ТМ няма да питам, но останалите имат ли някакви защити от прегряване, късо и защо не някакъв пасивен опит за предотвратяване на пожар?