Author Topic: ПТП и инциденти 2006-2017  (Read 1264638 times)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: ПТП и инциденти 2006-2017
« Reply #6720 on: 17.01.2016, 15:11:14 »
Също много професионално паркиране пред пешеходна пътека на каруците. Браво!  :fan:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6721 on: 17.01.2016, 15:13:04 »
Аз не съм склонен да вярвам, че шофьорът на 3278 нарочно е отнесъл паркираните коли.
Във видеото се вижда, че ремаркето на автобусът поднася и резултатът е на лице. Единствено не оправдавам постъпката му, че вместо да извика КАТ и да опишат щетите по автомобилите, той е продължил по пътя си. В случаят вина имат и фирмите, които отговарят за почистването на снегът по трасетата на градския транспорт.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6722 on: 17.01.2016, 16:22:09 »
Изобщо не е трябвало да се прави на бабаит да качва баира. Още при поликлиниката остава на място и се обажда на диспечера. А той отклонява другите автобуси по Симеоновско и Г.М.Димитров.
Също много професионално паркиране пред пешеходна пътека на каруците. Браво!  :fan:
От видеото се вижда, че паркиралият врачанин е на съвсем разрешено място, от него до пешеходната пътека има празно място и още една кола. Ама кой ти гледа истината - важното е колите да са лоши, пък автобусите - добри!
« Last Edit: 17.01.2016, 16:29:02 by blagun »

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6723 on: 17.01.2016, 20:36:33 »
А пък според мен твърде много хора прекалено много си вярват, че имат право да съдят останалите. Едни хора са паркирали на разрешено място на една улица, пък едни други хора са на работа и карат едни автобуси по същата тази улица. Навън вали силен сняг, който може и да не е бедствие, но си е проблем - малко или много. Тази улица се намира в един град, дето е столица на една държава, дето много я няма в ролята й на държава. И улицата не била почистена навреме и както трябва. Та докато тези, дето са на работа и карат едни автобуси по тази улица решили да се опитат да си свършат с работата и да закарат пътниците до там, накъдето са тръгнали, поднесли по улицата, дето не била почистена навреме и като хората, и имали близка среща от трети вид с автомобилите на тези, дето били спрели съвсем по правилник.

В задачата се пита: кой е виновен?

Правилен според мен отговор - държавата, дето е със затихващи функции вече повече от половин век. Държавата, която е в ремонт. Само че ние типично по български бързаме да обвиним този или онзи, да опростим ситуацията до някакъв санитарен минимум и да се мразим помежду си. Щото е по-евтино, даже безплатно. И щото така винаги ние сме прави. Или поне невинни.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6724 on: 17.01.2016, 22:21:58 »
А според вас мястото на тези паркирани гробници на 4-лентов основен булевард ли е? Това е пътна артерия, не сметище за автомобили взети от западноевопейски морги.

Според мен шофьора на автобуса няма вина, нищо чудно и въобще да не е усетил какво е станало. Все пак пътниците вътре бързат да се приберат от работа, по спирките чакат други хора, няма да се съобразяват и да седят да чакат сума ти хора за това че някой си е оставил кочината на булеварда. Не е ли така? Ако вие бяхте на следващата спирка или в автобуса нямаше да ви е приятно да седите още 30 мин. половин час заради на някой си кочината. Тогава друго щяхте да говорите.

То аман вече, тия баракуди са за***ни навсякъде, по тротоари, градинки, в джобове на спирки, понякога дори в автобусни обръщала, препречват пътеки, стъпала, пътя на майки с детски колички...по Малинов в джобовете редовно има някоя.

Съграсен съм с The Freshmaker шофьора си върши работата, закарва безаварийно пътниците от точка А до точка В все пак на този транспорт трябва да може да се разчита не да се оставят хората в студа.
« Last Edit: 17.01.2016, 22:42:34 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6725 on: 17.01.2016, 22:44:35 »
А защо всички коли трябва да са гробници и защо едно чудесно Мини за едни 10-15-хиляди лева задължително трябва да е гробница - защото сигурно собственикът му е някакъв вид враг на народа ли?!
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6726 on: 17.01.2016, 23:00:27 »
Е тук се изхвърлих малко-признавам, ама ме ядосва как всеки ден има зарязани 15-20 годишни бараки на най-невероятни места където много пречат. Не всички са гробници но преобладават такива.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #6727 on: 17.01.2016, 23:03:40 »
Защото Иво не прави разлика в това кога една кола е закупена. Когато той използва термина "кочина, закупена от западноевропейските морги", трябва да разбираме кола, било нова или втора употреба закупена. Просто кола.  :)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6728 on: 17.01.2016, 23:11:16 »
На тази улица почти всяка зима се случва да боксуват автобуси. Ако не спрат на спирката при 11 ОУ, ще могат да се засилят достатъчно и да качат баира почти без проблеми. Това съм го наблюдавал и докато живеех при ХМС - когато беше непочистен булевардът от снега, идвайки от Цариградско, автобусите се качваха и спираха чак на кръстовището с ул. Ана Ахматова. Неведнъж се е случвало да спрат и на спирката и после боксуват нагоре - някои шофьори караха пътниците да се съберат вътре при съчленението, за да изкачи баира.
Според мен шофьорът на 3278 не е виновен.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #6729 on: 17.01.2016, 23:20:30 »
Добре де, а как водачите на двата МАН-а стоят и чакат без да правят маневри, достойни за Наскар ???

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6730 on: 17.01.2016, 23:21:30 »
Виновен е, че при ПТП си отпраши като пич...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #6731 on: 17.01.2016, 23:28:25 »
За разлика от мнозина потребители на този форум, аз не си позволявам да влизам в ролята на адвокат на водачи от ГТ, освен ако не съм напълно сигурен в правотата им. В случая абсолютно не съм сигурен в правотата на водача и не съм споменал подобно нещо в поста си, обаче силно ми се ще да ви попитам всички ви едно нещо - ако вие бяхте на работа в подобна безумна обстановка, кое би било най-малкото зло според вас и как бихте постъпили? Аз не съм бил на мястото на водач в тези обстоятелства, за вас не знам, само подозирам, че също не сте били... Иначе много гот да си седиме на топло и да си попържаме кой как не си е свършил работата... Просто се осмелявам да отбележа, че е много приятно да се изказваме като капацитети без да сме били част от ситуацията - аз съм виждал как се обработва и как се чисти при снеговалеж в нормална държава и няма нищо общо с това у нас. Виждал съм и нормално функциониращ ГТ, който също няма нищо общо с у нас... Та може би не е задължително да имаме винаги мнение по всички въпроси, без да сме запознати достатъчно добре с тях.
« Last Edit: 17.01.2016, 23:34:35 by The Freshmaker »

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6732 on: 17.01.2016, 23:31:51 »
Когато той използва термина "кочина, закупена от западноевропейските морги", трябва да разбираме кола, било нова или втора употреба закупена. Просто кола.  :)

ОФФ:По-скоро такива внесени от западноевропейски морги. Има разлика, имам познат който се занимава с такова нещо и ги кара тук, та ми е разправял какви кочини вкарват. Колко хора могат да си позволят чисто нова?

По-нагоре писах че според мен няма вина и защо така мисля. Това е мое мнение. Възможно е наистина въобще да не е разбрал. Отзад двигателя като е форсиран реве и вибрира яко, та напълно е възможно и никой от пътниците отзад да не е разбрал какво става да му каже. Все ви обикновения работник виновен, искарващ си парите с честен труд, ама причините винаги започват от по-високо ниво, навсякъде е така.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #6733 on: 18.01.2016, 00:14:35 »
Гледайки видеото и за момент не престанах да мисля за това, в колко жалка държава живеем!
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #6734 on: 18.01.2016, 00:53:56 »
....

Според мен шофьора на автобуса няма вина, нищо чудно и въобще да не е усетил какво е станало. Все пак пътниците вътре бързат да се приберат от работа, по спирките чакат други хора, няма да се съобразяват и да седят да чакат сума ти хора за това че някой си е оставил кочината на булеварда. Не е ли така? Ако вие бяхте на следващата спирка или в автобуса нямаше да ви е приятно да седите още 30 мин. половин час заради на някой си кочината. Тогава друго щяхте да говорите.

...
Шофьора има голяма вина и то не толкова за ПТП-то, колкото за това че даде газ и си замина. Няма как да не е усетил че е ударил нещо, удара е достатъчно силен за да причини щетите по колата от Враца.
Колкото до пътниците, те ще се прехвърлят на следващия автобус, защото този е причинил ПТП.  Това с кочините не искам да го коментирам, все пак няма да се превръщаме в столицата на Северна Корея с 100 автомобила за милионен град.
Надявам се пострадалите коли да видят записа и да си търсят правата, за щетите нанесени върху автомобилите им.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #6735 on: 18.01.2016, 20:30:36 »
За мен blagun е прав,изобщо не е трябвало да тръгва от спирката. The Freshmaker е открил виновника, държавата, а защо държавата, защото както оzzy е написал, всяка зима там боксуват автобуси и тази същата държава да вземе да си научи урока и поне по баирите да се чисти. Преди две или три години и баща ми имаше проблем на този баир и беше карал да го бутат пътници, а думите на баща ми след като видя 3278 бяха, а аз този вече съм го ял и няма да тръгна от спирката.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #6736 on: 19.01.2016, 00:23:01 »
Поддържането на общинската инфраструктура не е задължение на държавата. Нека да правим разлика. ОБЩИНАТА (СО) в лицето на фирмата отговорна за почистването не си е свършила работата.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6737 on: 19.01.2016, 00:40:53 »
Темата за снегопочистването сме я бистрили почти през всяка зима, откакто е създаден форумът (с изключение на безснежните): http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=1035.0

Мисля, че системната грешка не е от късното излизане на почистващата техника, а от неопесъчаването поне на критичните участъци. На видеото се вижда, че снегът по Габровски е незначителен, т.е. снегорин е минавал, но автомобилите нямат сцепление.
« Last Edit: 19.01.2016, 00:51:17 by blagun »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6738 on: 22.01.2016, 08:05:44 »
Струпване на тролейбуси на ВМА . 2 имаше в посока център.2 на колелото и 2 идващи от центъра .

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #6739 on: 22.01.2016, 19:13:19 »
9097 е ударил тб 1807 на Цариградско преди Плиска.