Трябва да има и гражданско общество малко.
Напълно съгласен!
В Младост като ни направиха велоалеи отначало имаше пикльовци паркирали върху тях. Обаче след известен брой случаи, да си намерят кочините било със счупено стъкло, огледала, било надраскани със спрей, или с наритани и смачкани врати вече такива случаи не съм виждал. Във форума също някъде имаше снимка на паркиран спортен Мерцедес върху велоалеята, който някой от активното гражданско общество го беше надраскал целия със спрей и наритал и смачкал цялата шофьорска врата. Ха да не можело да се научат пикльовците.
Последно помня наскоро, отново някакво келеме паркирало върху велоалеята. Някой активен гражданин беше счупил стъклото, дръпнал ръчната и го беше преместил.
По принцип съм съгласен с това по някакъв начин да се наказват тези, които пречат, но
не съм съгласен с това да им се нанасят сериозни и трайни вреди и щети.
Аз смятам, че трябва да им се създаде неудобство, но не и щета. Например, аз съм абсолютно ЗА изпускането на въздуха от гумите (не спукване, а - изпускане). Като е добра идея това да се направи на повече от една гума, за да не може нарушителя бързо да си я смени с резервната и да тръгне. Един приятел се е сдобил с някакво инструментче, което ползват гумаджийте, и с което се маха целият вентил с едно движение. И го ползва за наказване точно на хора, които са паркирали където не трябва. И аз искам да се сдобия с такова.
Друго нещо, което съм виждал в интернет (и се чудя от къде да си намеря такива в България) е едни огромни лепенки, които след като се залепят, се свалят много трудно и на много малки парчета - използва се технологията като на винетните стикери. Но става дума за лепенки с огромен размер (почти колкото предното стъкло на автомобил) и "приятни" надписи върху тях, от сорта на: Глупостта не е инвалидност.
Но чупене на стъкла и други сериозни щети не е коректно.
не допуснахме да ни преместят спирката
"Браво!" Голяма гордост, няма що!
Ако бяхте изисквали просто да разкрият двупосочна спирка на
А76 и
А111 тук, щяхте да походите само едни допълнителни 150 метра (спрямо сегашната спирка "Бл. 202, ж.к. Младост 2), а в същото време щеше да се спестят много неща:
- по някоя друга минута от курсовете на едни от най-дългите линии в София;
- амортизацията на окачването на едни от най-новите автобуси в София заради неремонтирания участък от старото трасе на булеварда;
- амортизацията на различни агрегати на автобусите, породена от сериозните завои, които трябва да правят;
не допуснахме да постоят спортната зала,
Двойно "браво!"
Направо не мога да повярвам! А съм останал с впечатление, че Вие сте човек, който подкрепя спорта...
Но щом смятате, че квартал с населението на един средно голям областен град няма нужда от спортна зала, където да тренират неговите жители и особено учениците и младежите...