Author Topic: Новото трасе до Дървеница  (Read 421414 times)

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Re: Новото трасе до Дървеница
« Reply #1060 on: 01.07.2013, 09:28:22 »
Не мислите ли, че поведението на общината във връзка с този проект през последните месеци взе да става подозрително неадекватно? Допускам, че от известно време се прави всичко възможно строежът да не започне - със серия от действия и бездействия се позволява формирането на негативни обществени нагласи...
Точно така мисля. Сегашното ръководство на СО отдавна се е утвърдило като противник на трамвайния транспорт.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1061 on: 01.07.2013, 11:54:04 »
Пак не си ме разбрал, идеята ми беше зад планините бетон от втората ти снимка да се повдигне естакадата от насипа и да се удължи както е направено на първата ти снимка до ул. Васил Калчев, от там с десен завой трасето да премине под естакадата на метрото до бившето колело.
Да приемем, че е възможно трамавйното трасе да се "измъкне" изпод естакадата преди жълтата сграда. Но можеш ли да начертаеш на някоя карта (примерно снимката от Гугъл земя в по-горния постинг), как трасето ще се добере до Васил Калчев, без да трябва да се събаря жълтата сграда или бензиностанцията?
Тук трябва да отбележим, че металните халета под надлеза може да нямат нотариален акт за терена, но собствениците на жълтата сграда най-вероятно си имат всички разрешения, вкл. и за гаражите между сградата и метроестакадата.
« Last Edit: 01.07.2013, 11:58:15 by blagun »

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1062 on: 01.07.2013, 12:40:37 »
Да приемем, че е възможно трамавйното трасе да се "измъкне" изпод естакадата преди жълтата сграда.

Имам предвид след жълтата сграда. Ето начертано, с жълто трасето на трамвая под естакадата, с червено участъка в който естакадата трябва да бъде удължена. И още една снимка как би могъл да изглежда теренът под естакадата след реализацията.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1063 on: 01.07.2013, 13:42:36 »
Хайде да се коментира по същество трасето в избрания му вариант и да не прекаляваме с фантазиите !

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1064 on: 01.07.2013, 15:00:21 »
Подкрепям. Няма смисъл да си припомняме Шехерезада.

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1065 on: 01.07.2013, 16:08:43 »
Ок, а какво правим след като мине допитването по кооперациите и това допитване каже "НЕ". Трасето не е "избрано" и в интернет много сериозно се опитват го дискредитират. Изглежда Диков не успява да е достатъчно убедителен - видео. Значи ли това да се откажем от трамвай?

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1066 on: 01.07.2013, 16:13:05 »
Важно е какво ще мине на транспортната комисия. Този трамвай касае жителите на цяла София, а не само хората по Габровски и Г.М.Димитров.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1067 on: 02.07.2013, 00:07:01 »
Е там поне е ясно накъде духа вятъра.

Между другото ако безумното предложение за едноколовозно трасе мине се надявам поне да използват такова трасе, а не стрелки:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1068 on: 14.07.2013, 20:26:04 »
Имам предвид след жълтата сграда. Ето начертано, с жълто трасето на трамвая под естакадата, с червено участъка в който естакадата трябва да бъде удължена. И още една снимка как би могъл да изглежда теренът под естакадата след реализацията.
За съжаление това, което предлагаш, ще трябва да се реализира при КАТ, а не в Полша. За разлика от полската естакада нашите две стоят не на колони, а на сериозни бетонови стени. Надали е реалистично някой да започне преизграждане на съществуващата естакада, което покрай всичко друго, би спряло метролиния 1 за неопределено време.
Ето малко картинки от нашенската, не от полската естакада:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1069 on: 14.07.2013, 20:48:35 »
Утре в 9 сутринта на живо по Нова ТВ ще броят дърветата в просеката до гара Пионер, с участието на гл. архитект, служители от Зелени системи и представители на Релсов обществен.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #1070 on: 14.07.2013, 21:02:15 »
Поредните идиотски изпълнения. Защо не вземат да изчистят гората от боклуци - така хем ще има полза, хем няма да са си загубили времето.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1071 on: 14.07.2013, 21:53:48 »
Тия от "Релсов обществен" са за линч.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1072 on: 14.07.2013, 22:22:19 »
За съжаление това, което предлагаш, ще трябва да се реализира при КАТ, а не в Полша. За разлика от полската естакада нашите две стоят не на колони, а на сериозни бетонови стени. Надали е реалистично някой да започне преизграждане на съществуващата естакада, което покрай всичко друго, би спряло метролиния 1 за неопределено време.
Ето малко картинки от нашенската, не от полската естакада:

Отново не съм бил разбран правилно - идеята ми беше трамвая да се намира под автомобилната естакада, а не под естакадата на метрото. Тя не стои на плътни стени, а на 4 колони с напречна греда и между тях точно се вписва начертаното трасе.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1073 on: 14.07.2013, 23:21:28 »
Отново не съм бил разбран правилно - идеята ми беше трамвая да се намира под автомобилната естакада, а не под естакадата на метрото. Тя не стои на плътни стени, а на 4 колони с напречна греда и между тях точно се вписва начертаното трасе.
Автомобилната естакада се снишава малко след Тинтява - на снимка №4 в дъното се вижда това, 4-те колони решават само участъка между Самоков и Тинтява. След което завършва с много бетон във формата на триъгълна призма. После какво правим - вкопаваме трамвая ли или правим нейно удължение чак оттатък Васил Калчев? Едно удължение на автомобилната естакада, освен голямата си стойност, ще иска и терен отстрани за захождащи  и изхождащи ленти. А тъкмо терен липсва и от двете страни - откъм КАТ има блокове, от другата страна - метрото.
« Last Edit: 14.07.2013, 23:28:39 by blagun »

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1074 on: 15.07.2013, 12:18:08 »
Да, точно това бях написал и в предишните постове и съм го начертал в червен квадрат - трябва да се удължи автомобилната естакада до Васил Калчев с което се създава отгоре транзитно трасе. От долу се прави малко кръгово което свързва Васил Калчев с Лъчезар Станчев за подход към КАТ. Разбира се, че вариантът е по-скъп от този по Габровски, но има някои предимства.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1075 on: 16.07.2013, 08:25:40 »
Утре в 9 сутринта на живо по Нова ТВ ще броят дърветата в просеката до гара Пионер, с участието на гл. архитект, служители от Зелени системи и представители на Релсов обществен.

Интересно колко ли храстчета са преброили !?!

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1076 on: 19.07.2013, 16:57:14 »
Можете да кажете сбогом на трамвая и на новите тролеи  :devil:

София пита 4 квартала искат ли трамвай от Семинарията до „Дървеница"

Ако отговорът е не, общината губи 61 млн. евро за нови тролеи

Анкета сред живеещите в кварталите „Студентски град", „Дървеница", „Дианабад" и „Изгрев" ще организира Столичната община. Те ще трябва да отговорят само на един въпрос - искат ли трамвай от Семинарията до „Дървеница". Допитването ще се прави чрез домоуправителите, съобщи главният архитект на София Петър Диков. Кметството е решило да организира анкетата заради протестите срещу новата трамвайна линия. Опасенията на гражданите са, че за реализацията на проекта ще се изсекат над 430 дървета. Диков обаче твърди, че ще бъде премахната саморасла растителност. Освен това проектът се преработвал и част от трамвайното трасе щяло да е еднопътно, за да се засегне по-малко растителност. „Анкетата ще даде възможност да чуем мнението на всички. Още следващата седмица започват срещи с домоуправителите, за да се организира анкетата. Допитването ще трае седмица", обясни Диков. Автентичността на резултатите ще се гарантира чрез домоуправителите. Те ще отразят мнението на съседите си и след това ще предадат резултатите в районните кметства. Ако отговорът от анкетата е отрицателен, общината може да загуби 61 млн. евро, отпуснати по проекта за интегриран градски транспорт, призна Диков. Освен новото трамвайно трасе в проекта влиза доставка на 50 тролея, системи за управление на трафика по 20 ключови кръстовища и оборудване на 750 превозни средства на градския транспорт, ремонт на трамвайното трасе по бул. „България" и електронни инфо табла за 600 спирки.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1077 on: 20.07.2013, 16:21:13 »
Можете да кажете сбогом на трамвая и на новите тролеи  :devil:

София пита 4 квартала искат ли трамвай от Семинарията до „Дървеница"

Ако отговорът е не, общината губи 61 млн. евро за нови тролеи

Анкета сред живеещите в кварталите „Студентски град", „Дървеница", „Дианабад" и „Изгрев" ще организира Столичната община. Те ще трябва да отговорят само на един въпрос - искат ли трамвай от Семинарията до „Дървеница". Допитването ще се прави чрез домоуправителите, съобщи главният архитект на София Петър Диков. Кметството е решило да организира анкетата заради протестите срещу новата трамвайна линия. Опасенията на гражданите са, че за реализацията на проекта ще се изсекат над 430 дървета. Диков обаче твърди, че ще бъде премахната саморасла растителност. Освен това проектът се преработвал и част от трамвайното трасе щяло да е еднопътно, за да се засегне по-малко растителност. „Анкетата ще даде възможност да чуем мнението на всички. Още следващата седмица започват срещи с домоуправителите, за да се организира анкетата. Допитването ще трае седмица", обясни Диков. Автентичността на резултатите ще се гарантира чрез домоуправителите. Те ще отразят мнението на съседите си и след това ще предадат резултатите в районните кметства. Ако отговорът от анкетата е отрицателен, общината може да загуби 61 млн. евро, отпуснати по проекта за интегриран градски транспорт, призна Диков. Освен новото трамвайно трасе в проекта влиза доставка на 50 тролея, системи за управление на трафика по 20 ключови кръстовища и оборудване на 750 превозни средства на градския транспорт, ремонт на трамвайното трасе по бул. „България" и електронни инфо табла за 600 спирки.

Доста гнусно изнудване. Няма как като отпадне тоя трамвай целия проект за  интегриран градски транспорт да отпадне но дай да плашим населението

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1078 on: 20.07.2013, 17:35:49 »
Има как, и това и ще стане !!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1079 on: 20.07.2013, 18:25:22 »
Доста гнусно изнудване. Няма как като отпадне тоя трамвай целия проект за  интегриран градски транспорт да отпадне но дай да плашим населението

За съжаление заплахата е съвсем реална. Няма как проект да бъде изваден или промене от първоначалния списък. А и в крайна сметка въпросният проект е важен не само за Дианабад, а и за останалите квартали, та допитването е съвсем логично да обхване и тях.