Author Topic: Новото трасе до Дървеница  (Read 421407 times)

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Re: Новото трасе до Дървеница
« Reply #1100 on: 24.07.2013, 20:23:09 »
Значи някои квартали биха направили всичко за трамваи и въпреки това си остават с тролеи или автобуси, а пък тези се дърпат. Да им се чуди човек! :) Като не го искат да ни пуснат на нас в Хаджи Димитър трамвай, който да прави връзка на бъдещия МД3 с Дондуков и района на паметника Левски, няма да го върнем или да преобразуват автобус 85 в трамвай/тролей. :D

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1101 on: 25.07.2013, 02:19:52 »
Мен ми се струва, че ще изпълнят трасето в Дианабад с още подобрения, за да не загубим толкова много средства. Определено трябват гаранции, че няма да се спират или променят автобусни линии, ако това ще успокои жителите на квартала. Иначе много е вероятно резултатите от допитването на домоуправителите до живеещите там да са отрицателни. В такъв случай трябва да се направи допитване и до другите квартали, които са засегнати от този мегапроект - това е кажи-речи цяла София. Тези нови тролеи няма да се движат само в един ж.к., както и светофарите на кръстовищата, управлявани от идващото превозно средство на обществения транспорт.
------------------------

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1102 on: 25.07.2013, 11:19:19 »
Предполагам, че основният натиск идва от живеещите в една кооперация, които паркират на релсите. Става въпрос за кооперацията на ъгъла на 8-ми декември и Св. Климент Охридски.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1103 on: 25.07.2013, 11:24:32 »
Не позна, достатъчно е писано в темата къде има недоволство !!!

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1104 on: 25.07.2013, 11:39:51 »
Имам познати в тази кооперация и затова го казвам. Те не искат да им дрънчи трамвай под прозорците.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #1105 on: 25.07.2013, 12:18:57 »
Имам познати в тази кооперация и затова го казвам. Те не искат да им дрънчи трамвай под прозорците.

E що са си купили жилище над трамвайни релси тогава  :blink:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1106 on: 25.07.2013, 12:35:40 »
Специално тази кооперация, до която живях 7 години, беше построена между два булеварда с ДЕЙСТВАЩ тогава трамвай и бензиностанция. Така че са били наясно със ситуацията. Борбата е за паркинга, построен абсолютно криминално от тях върху трамвайното трасе (кооперацията има подземен гараж откъм общежитие 7). При това положение СО даже е в правото си да им изиска възстановяване на трасето, което са разрушили.
Отделно, че при евентуален отказ от трамвайно трасе вероятно бул. Климент Охридски ще бъде разширен към тяхната кооперация, за да се получи по-голям тротоар на автобусната спирка, велоалея и допълнителна лента за кръговото, което е проектирано между Кл.Охридски/Ляпчев. Така че със или без трасе, "паркингът" няма никакъв шанс.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1107 on: 25.07.2013, 13:51:38 »
А какво значи да им дрънчи трамвай? Писа се сто пъти че по тази линия ще се движат нови превозни средства, които няма да дрънчат. Но да, по хубаво е да плюем екологично чистия транспорт и да си паркираме старата бричка пред прозорците. Нищо че 5 метра по надолу има доста натоварен булевард по който минават и камиони и коли, които издават доста по-силен шум.

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1108 on: 25.07.2013, 16:23:39 »
Ами те са от скоро и са за кратко. :laugh: Типично по нашенски хич не се интересуват от транспорта на кварталите наоколо, на тях им важно да им е добре тук и сега и да могат да си слагат колите отпред. А и както казах са ми познати, не приятели. Същите не използват метрото защото "аз да не съм мишка да слизам под земята" - цитат едно към едно и се превозват с кола. И не са само те, много хора са на този принцип, а после се чудите защо паркингите на метрото са пусти и защо въпреки него пак има доста трафик.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1109 on: 25.07.2013, 18:36:48 »
Нито пък град София се интересува от незаконен строеж на паркинг, унищожил трамвайно трасе. Да не говорим за това, че "паркингът" е в зона на светофар и излизащите създават конфликтни ситуации с преминаващите на зелено автомобили от бул. Осми декември. Да не говорим, че южно от кооперацията - места за паркиране - бол (плюс подземния гараж). Само дето трябва да се преминат 20 метра повече и да пресекат трамвайната линия. Седем години правих това упражнение ежедневно, колата ми ни най-малко не се счупи от това. Това, че строителят на кооперацията не асфалтира на времето паркинга, не е проблем на СО. Нашият строител (блок 7А оттатък бензиностанцията) ни асфалтира и отпред, и отзад.

Колкото до шума, от моите 7 години 4 бяха с ТМ9 и после ТМ2, които се обслужваха от ЧКД-та. Прозорците ми гледаха към Кл.Охридски, т.е. към трамвая. Мога да твърдя, че фоновото ниво от нерелсовите возила, тръгващи и спиращи на светофара, беше многократно над това на чешките трамваи и след спирането им изобщо не стана по-тихо. Така че версията за китен и тих квартал, пресечен от скърцащ трамвай, е смехотворна.

С това считам казуса за приключен.
« Last Edit: 25.07.2013, 19:39:07 by blagun »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1110 on: 25.07.2013, 19:52:23 »
Имам чувството, че някои хора си живеят все още в социализма. Шумало им било, дрънчало им било....... На който не му отърва да живее в града, да си ходи на село, там тишина и спокойствие бол.  :/

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1111 on: 26.07.2013, 00:02:08 »
Решението е просто- пуска се информация че заради тези ''недоволони'' няма да има трасе от което следва че няма нови автобуси/тролеи/трамваи и бабичките от цяла София ще им видят сметката на протестиращите. Няма да се изненадам ако някоя сутрин всички спрели там да имат по 4 спукани гуми.  :devil: :devil: :devil:

Offline happy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1112 on: 26.07.2013, 12:07:59 »
Нима няма да си е заслужено? То и аз може да искам вместо МД3 да минава покрай Хаджията да ни пуснат трамвай и вместо ТБ 2 и 4 да ни пуснат автобуси например, но не правя подписки и протести. :P

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1113 on: 11.11.2013, 17:41:50 »
Quote from: 24 часа, цитирани от vog във форума SSC
Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов ще решава дали София ще има трамвай от Семинарията до Дървеница". Срещу трасето протестират граждански организации. Заради изискването проекти над 10 млн. с европейско финансиране да се движат от новото ведомство главният архитект на София Петър Диков е внесъл доклад до СОС за прекратяване на процедурата по одобряване на план за регулация и изпращане по компетенция на Данов.
11.11.2013 г., с. 7 24 ЧАСА
Бог да го прости трамвая... Като няма да има, по-добре да разширят Стоян Михайловски и Велчова завера при оградата на Семинарията...
На следващ етап изчезва трасето по Черни връх, после при реконструкция на Баучер изчезва и там и накрая - до Журналист...  :(
« Last Edit: 11.11.2013, 17:44:47 by blagun »

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #1114 on: 11.11.2013, 18:22:25 »
Е това наистина ако е така става много тъпо.Тогава какво ще се прави с трасето,да не го зарежат и да пустее доста време.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1115 on: 11.11.2013, 18:37:34 »
Е така, както е написано, пише, че проектът е вече от компетенцията на фантомното министерство, може пък там да го одобрят, не са го задраскали окончателно.

А по Баучер не ми се вярва да закрият трасето, хубаво е да махнат паветата, но поне до Кръста линията я има по ОУП, все пак е вид довозващ транспорт. Иначе трябва да пуснат 98 двупосочно и доста по-начесто.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1116 on: 11.11.2013, 18:38:37 »
Тогава какво ще се прави с трасето,да не го зарежат и да пустее доста време.
Ще продължи да си пустее. И в един хубав ден ще му променят предназначението и по бул.Кл.Охридски ще изникнат един ред билдинги... Само че "еколозите" ще са доволни, тъй като в джунглата зад гара Пионер ще са запазени изключително редки видове трънки и глогинки...

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1117 on: 11.11.2013, 18:39:49 »
И какво излиза: Главният архитект на София н.в. Петър Диков не се чувства компетентен да одобри план за регулация (т.е не ще да вади горещият картоф) и го праща в министерство, което не е свършило нищо досега, че и сграда дори нямаше. Аман от простотия....
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1118 on: 11.11.2013, 18:41:01 »
И какво излиза: Главният архитект на София н.в. Петър Диков не се чувства компетентен да одобри план за регулация (т.е не ще да вади горещият картоф) и го праща в министерство, което не е свършило нищо досега, че и сграда дори нямаше. Аман от простотия....
Да, той спомена между другото на една Транспортна комисия, че неговите юристи обмисляли да се избавят от проекта по компететност. Е, измислили са го.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1119 on: 11.11.2013, 18:44:49 »
А по Баучер не ми се вярва да закрият трасето, хубаво е да махнат паветата, но поне до Кръста линията я има по ОУП, все пак е вид довозващ транспорт. Иначе трябва да пуснат 98 двупосочно и доста по-начесто.
Не бъди толкова сигурен. Те и бездруго зациклиха за обръщало при Кръста, анализите ще покажат малък пътникопоток по Баучер (а довозване от метрото към Семинарията има и от МС Европейски съюз) и бам - няма го трасето... Не искам това да стане, но трасето до Дървеница беше южната ос на трамвайната мрежа. Сега като отпадна оста, този клон отива към свиване до окончателно терминиране.

Разбира се, фантасмагориите на арх.Димитров и Релсовия и нам какъв си транспорт за трамвай по някаква нова естакада при КАТ няма да се случат, нито Сименсите ще тръгват от гара Пионер за Лакатник и Радомир, но един добър проект беше убит, вместо подобрен.
« Last Edit: 11.11.2013, 18:49:21 by blagun »