Благуне, нещо не се разбираме. Както казах аз не гледам ОУП или ПУП а регулация. Ето скрийн от сайта за да видиш какво имам предвид. Доколкото разбирам това са строителни граници. И на схемата се вижда че хотела не пречи на 2 платна с трамваи по средата.
...
Аз по тази регулация съдя.
ОУП дава общото зониране на териториите, тематичните схеми могат да показват различни видове системи- зелена, социална инфраструктура, транспортна схема на релсов транспорт, шумово замърсяване и т.н. Подробните устройствени планове конкретизират и са подчинени на ОУП. Те са в по-малък и детайлен мащаб, в ОУП няма имотни граници (регулационни линии), докато в ПУП те са задължителни. Има различни видове ПУП- ПР (план за регулация), ПРЗ (План за регулация и застрояване- не се регулират само границите на собственост, но и строителните петна, вида и характера на застрояването), Подробни транспортно-комуникационни планове (това са проектите на уличната мрежа, но не са техническите проекти, а устройствени такива), Парцеларни планове (за линейни обекти на техническата инфраструктура- тръбопроводи, електропроводи и т.н. със сервитуте около тях)... Само от регулационен план не можеш да съдиш за застрояването, него го има в ПУП-ПРЗ, където трябва да са котирани и отстоянията до имотната граница, ширина на тротоар, ширина на пътно платно, ширина на уличната регулация (спрямо отсрещен имот)...
@софиянец: Сервитута на трамвайно трасе е 7 метра. Толкова е необходимо за два коловоза и всичко около тях.