Author Topic: Новото трасе до Дървеница  (Read 421411 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Новото трасе до Дървеница
« Reply #1180 on: 12.03.2014, 13:06:46 »
Дано не ги пренасочат към някое алтернативно трасе, вече се прокрадват идеи за свързване на тм 5 + 22 и превръщането на трасето по цар Борис 3 в широкорелсово/смесено.

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #1181 on: 12.03.2014, 13:31:10 »
Мисля си го и аз това, парите да ги пренасочат към ремонт на трасето по Цар Борис 3, уж като първа стъпка на голям обект "5+22"

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1182 on: 12.03.2014, 13:35:00 »
Тая попара вече сме я сърбали - Първите 200 м от Великия пробив Данаил Николаев останаха като единствените 200 м.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1183 on: 12.03.2014, 15:46:55 »
Може да станат и по-просто нещата - спира се реконструкцията на кръстовището на семинарията и се казва че парите от ЕС са за трамвая + кръстовище и ако няма трамвай, няма и пари за кръстовище. Много бързо ще им се смени мнението, ама това до сега никой не го изтъкна като аргумент и само ние си го знаем.
Двата обекта се финансират по различни схеми. Трамваят е по ОП "Регионално развитие", а кръстовището е по заема от ЕИБ.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1184 on: 12.03.2014, 17:09:58 »
Който е забравил, ето тук целият проект за интегриран ГТ: http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/proekti-i-inovacii/270/sofia-integrated-urban-transport-project-1 - гордостта на кметицата.

На теория е възможна подмяната на някой компонент с друг - примерно още 50 тролейбуса вместо трасето. Но на практика има думичката "интегриран", което значи, че ефектът е бил доказван ан блок, а не като сума на компонентите си.
Най-малкото СО трябва да обясни на управляващите програмата, как хем в защитата на проекта е залегнало подобряване на транспотното обслужване на гражданите в Дианабад, хем проектът се спира именно от тези граждани...

Изобщо цялата тази дандания беше диалог между глухи и слепи: хората на Диков - без алтернативни варианти и разглеждане на компромиси; опозицията на проекта - с хаотични аргументи и фантасмагорични алтернативни варианти (втори надлез при КАТ, пътническа жп линия до Пионер...).

Не винете толкова хората - основното им щение беше да получат гаранции, че няма да спечелят трамвай срещу цели 3 автобуса. Е, не го получиха (както примерно надежденци си запазиха А85 дублиращ ТМ6). Как тогава да са ентусиасти?
« Last Edit: 12.03.2014, 17:22:34 by blagun »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1185 on: 12.03.2014, 19:40:07 »
Струва ми се, че ти беше на срещата, когато изрично беше казано, че след пускането на трамвая автобусите няма да се пипат. Естествено никой не може да обещае подобно нещо за вечни времена. ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1186 on: 13.03.2014, 00:14:57 »
Струва ми се, че ти беше на срещата, когато изрично беше казано, че след пускането на трамвая автобусите няма да се пипат.
Да, бях, но думата беше "закриват", а не "пипат": А94 се насочва към Винарово, А88 - по Драган Цанков и А102 - по Симеоновско. Иначе, да - няма да ги закриват.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1187 on: 13.03.2014, 00:23:27 »
94 няма как на някой да му дойде на ум да го праща към Винарово, защото той прави две много важни връзки на студентски- с ФМИ и ВИАС.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1188 on: 13.03.2014, 11:22:27 »
Струва ми се, че ти беше на срещата, когато изрично беше казано, че след пускането на трамвая автобусите няма да се пипат.
Да, бях, но думата беше "закриват", а не "пипат": А94 се насочва към Винарово, А88 - по Драган Цанков и А102 - по Симеоновско. Иначе, да - няма да ги закриват.
Това къде си го чул/видял ?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1189 on: 13.03.2014, 15:06:16 »
Това къде си го чул/видял ?
Схемата, която видяхме всички в залата (даже е снета негде назад в темата) и липсата на недвусмислено отричане: Диков казва: аз от транспорт не разбирам (и това е вярно!), никой друг фактор нищо не е казал по обсъжданията.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1190 on: 14.03.2014, 15:52:47 »
Между другото от Дианабад противниците на трамвая са силно неаргументирани. Трамвай би им давал връзка със Семинарията, Журналист, Попа и по-нататък. 94 единствено им дава вповече връзка със СУ и НДК. Но като пуснат метрото до Младост 4, току вижте дошла на дневен ред идеята за закриване на 76 и промяна на маршрута на 94 до Хилтън и оттам към Гоце Делчев. Интересно тогава дали ще се протестира.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1191 on: 16.03.2014, 11:09:59 »
Не остава нищо друго, освен далекопроводът да се преработи с П-образни стълбове над пътното платно на Симеоновско и ТМ-трасето да се прекара по просеката на сегашния далекопровод и после по Г.М.Димитров. Така се решава идеално транспортното обслужване на кварталите около Зоопарка - Витоша, ВЕЦ-Симеоново и северния край на район Студентски.

Вярно, по-скъпо е решението, но при всички случаи по-смислено от въздуховози през гората до Пионер или Руското посолство. Иначе както е тръгнало, бодро вървим към заличаване на целия южен трамваен клон от Алабин нататък: до Дървеница няма да има трамвай, по Графа - едноколовозни декоративни совалки с 10 км/ч, единствена линия от Журналист до Хладилника също не би имала шанс за живот...

Това решение предлагано ли е някога някъде официално? Ако си прав, че основната съпротива е по повод Габровски и паркирането, а не по повод сечите, то сигурно би срещнало някаква подкрепа. Макар че доколкото помня, част от дианабадци по блоковете около гара Пионер се оплакваха че щял да дрънчи трамваят.

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1192 on: 16.03.2014, 11:54:19 »
Електропровода не ви е проблема.Разберете, че проблема са господата от Габровски.Просто стане ли проекта, което както се разбра, че няма да го бъде, им заминават паркоместата от раз.
Аз в случай, че съм на мястото на общината, почвам наказателни акции - това там е пътно платно, а не паркинг.Всеки ден по десет пъти, ако трябва, да обикаля паяка и да ги вдига и така да освобождава платното за да се ползва по предназначение.
Да това означава война, но общината ли я обяви първа? Не, шепа граждани сакън да не им се развали кефа, реши да обяви война.Е на война като на война!

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1193 on: 21.03.2014, 13:17:43 »
Защо никой досега не е предложил трамвая да стига до жк Малинова долина, чиито блокове се виждат от последните блокове в Студентския? Квартал има нужда от транспорт. Имаше вариант с директно влизане от Габровски в Студентския, защо да не се удължи до въпросния квартал?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1194 on: 21.03.2014, 18:49:02 »
Защото има далечни перспективи МД-2 да бъде продължен натам. Също така тази трамвайна линия може да се продължи по Климент Охридски.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #1195 on: 21.03.2014, 22:18:51 »
Защо никой досега не е предложил трамвая да стига до жк Малинова долина
Защото го има в ГУП.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1196 on: 25.03.2014, 13:22:14 »
Защото има далечни перспективи МД-2 да бъде продължен натам. Също така тази трамвайна линия може да се продължи по Климент Охридски.

Имам предвид жк Малинова долина, а не вилната зона. Това което имам предвид са блоковете които се намират на юг от последните блокове на Студентския.

Защото го има в ГУП.

Видях нещо подобно на схемата.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1197 on: 25.03.2014, 17:36:24 »
Имам предвид жк Малинова долина, а не вилната зона. Това което имам предвид са блоковете които се намират на юг от последните блокове на Студентския.
Някога може да стигне трамваят дотам. Но преди това трябва да стигне до Дървеница.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1198 on: 29.03.2014, 21:18:31 »
Протестът успя! Замразяват трамвая в Борисовата градина
...

Амин... изкараха трънките вековни дървета и т'ва си е... отписвайте го това трасе, аз вече го отписах... :rev:

Днес се разхождах по строежа на новия пътен възел на Семинарията, чиито габарити вече се оформят.
Гледайки раните, нанесени върху гората от временното трасе на ТМ18, се питах: къде бяха природозащитниците и броячите на шумки и клонки при изграждането на това трасе за превоз на въздух за има-няма година? При това иде реч не за издънки върху бивша улица, а за съвсем нормални дървета.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1199 on: 02.04.2014, 11:42:10 »
Одавна е ясно, че народа е прост и много лесно манипулируем. В случая от група магазинери. Няма нищо общо с дърветата и храстите.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София