Author Topic: Новото трасе до Дървеница  (Read 421379 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Новото трасе до Дървеница
« Reply #1340 on: 19.11.2014, 00:08:00 »
Най-добре без совалки, ракетки, космодрумчета, изтребители и т.н., а нормален ремонт на Граф Игнатиев с подмяна на РП и нормален трамвай!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1341 on: 19.11.2014, 08:45:03 »
От СО вместо да излезат пред хората и да заявят, че по тази линия ще се движат само нови , модерни,безшумни, климатизирани и екологични мотриси и да уверят жителите, че заради нея няма да се влоши транспортното им обслужване си мрънкат някакви глупости под носа ! Да им се обясни, че просеката в гората е сервитут на бивша улица и има и друга инфраструктура и заради това трябва да бъде изчистена ! Да им се обещае,че за всяко отрязано дърво ще бъдат посадени 3 нови в други части на парка . Ще се облагороди преминаването през него , а не ходенето покрай автомобилите по Симеоновско шосе ! Ще получат редовен и бърз транспорт до централните части на града и връзка с Борово ! Да се организира допитване до всички квартали, през които ще минава въпросната линия ! Правят едно голямо НИЩО ! Какво да ми е мнението в такъв случай ?

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1342 on: 19.11.2014, 11:34:35 »
Коя е тази бърза връзка с Борово?

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1343 on: 19.11.2014, 12:18:43 »
Обсъждано е по-назад в темата , че ще има линия Борово - Дървеница обслужвана от Песи-те.

Offline БЦГМ

• Приятел на ГТ
  • 1, 2, 3, 4, 7, 10, 14, 15
    • View Profile
« Reply #1344 on: 19.11.2014, 14:34:11 »
Нещо като едновремешния 19, само че от площад „Македония“ отива към НДК ли?
Княжевският трамвай заобиколи с ухораздирателни скърцанета по релсите градинката на стария паметник на царя Освободителя и пак пое правата посока към югозапад.(Иван Вазов)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1345 on: 19.11.2014, 14:58:49 »
Именно :)

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1346 on: 19.11.2014, 16:41:50 »
А след НДК по кой по-точно маршрут ще прави връзка с Дървеница?

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1347 on: 19.11.2014, 16:43:22 »
Мразите да мислите... Борово - НДК - Македония - Граф Игнатиев - Журналист - Семинарията - Дървеница. ;) То по друг начин няма и как да стане де.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1348 on: 19.11.2014, 17:00:40 »
Значи точно този трамвай са имали предвид когато са казали че Графа ще става пешеходна зона с велоалея и 2 трамвая - ретро и совалка. Под совалки очевидно са имали предвид Песите, знам ли.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1349 on: 19.11.2014, 17:02:46 »
Никъде никой не знае какво е това трамвай Совалка, може би Диков ще го патентова. Кажи ми как ще побереш два коловоза за трамвай совалка и един за ретротрамвай? Или единия коловоз ще е за веднъж на високосна година минаваща совалка, а другия за веднъж на 5 високосни ретротрамвай?
 :help:

Offline БЦГМ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1350 on: 19.11.2014, 18:10:34 »
Никъде никой не знае какво е това трамвай Совалка

Предполагам, че това е казано саркастично, но въпреки това, совалка в смисъл на вид превозно средство е такова, което служи за придвижване само (или главно) между крайните точки на маршрута си; добавка: и което се движи често (или поне сравнително често спрямо други подобни превозни средства).  Ако е релсово и маршрутът е къс, може да има само един коловоз и да се движи само една кола или един състав без нужда от разминаване.  При нерелсов транспорт един типичен пример е автобус, притежаван или нает от голям хотел, който се движи между хотела и летище и не спира другаде.
« Last Edit: 19.11.2014, 18:37:41 by БЦГМ »
Княжевският трамвай заобиколи с ухораздирателни скърцанета по релсите градинката на стария паметник на царя Освободителя и пак пое правата посока към югозапад.(Иван Вазов)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1351 on: 19.11.2014, 18:13:50 »
Совалката трябва да е вагон който да се движи само по Графа, и да нощува там. Надали ще има нещо общо със сегашните трамваи, камо ли с Песи-те. Ретро вагона ще се движи по съседния коловоз като ретро, а трамвайното трасе или ще го махнат или ще го преместят по Гурко. Ама всичко това са хипотези и планове, които надали ще се реализират, а ако се реализират, надали ще е скоро.

Между другото красавците от Релсов обществен пак правят агитация из квартала, има нови жълти листа с красиви писания отново по спирките. Прави ми впечатление че явно са се изтъркали с "информацията", защото никой не ги чете вече, дори и пенсионерите.
« Last Edit: 19.11.2014, 18:16:47 by Petko21 »

Offline БЦГМ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1352 on: 19.11.2014, 18:25:22 »
Кой знае какво в крайна сметка и кога ще стане по „Граф Игнатиев“, но предложението за ретротрамвай-совалка и предложението за трамваен маршрут между Борово и Дървеница се изключват взаимно.

(На теория може да се построи нова линия, която да свързва пряко тези два квартала, но мисля, че тук не става дума за това.)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1353 on: 19.11.2014, 18:38:14 »
Хванах самия край на "обсъждането" - както се очакваше, обсъждал се е ПУП и нищо, свързано с транспорта. За мен беше интересно да вида ПУП на родния квартал. Неприятно съм изненадан от реконструкицята на Г.М.Димитров. Булевардът се измества с около 3 метра на север за сметка на ред дървета, зелена ивица и част от дианабадския тротоар. Трамвайното трасе се пада приблизително в сегашната дясна лента на южното платно, като редът дървета там са запазени, както и всички владения на Софавто.
Отделно в предния ПУП след блока при Шела имаше 3 отделни блока на 6 етажа. Сега вместо тях е предвидена китайска стена от 3 блока по 7 етажа и 2 свръзки между тях по 5 етажа. Същите ще отстоят от булеварда за един неширок обезлесен тротоар разстояние...

Та така батко ви Благун преминава в лагера на опозицията на проекта. Да не говорим за повишаването на цената му поради радикалното претрасиране на ГеМето.
« Last Edit: 19.11.2014, 18:40:43 by blagun »

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1354 on: 19.11.2014, 21:57:33 »
Ужас! толкова е хубаво и зелено сега там, особено напролет. Въбоще сегашното градоустройство е ужас направо всравнение с това от 70-те. През онези години всичко се е мислело, да има отстояния, зелени площи, дървета, градинки а сега пльоснати блоковете точно на булеварда, ама това че няма зелена ивица, шума, съпътстващото загряване на градската среда лятото от тези фактори...някой май грам мозък няма в главата и после това ми били хора вишисти учили. Ама промити мозъци по-скоро без развито мислене. Въпреки десетки пъти по-малкия трафик навремето по основни булевади като Малинов, Г.М. Димитров, Ляпчев и тн. са оставали поне едно 20-30 метра отстояние от булеварда, на места дори 50, като  в това пространство почтги винаги има широк тротоар, ред дървета, тополи например, зелена площ и чак тогава блок. Някъде дори има и насип за звукоизолация.

Ако ще е така по-добре наистина, особено комбинирано със спирането на автобусните линии оттам то тогава наистина май по-добре нищо да не се пипа, нека си има широк пешеходен тротоар, зелена ивица преди блоковете.
« Last Edit: 19.11.2014, 22:02:15 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1355 on: 19.11.2014, 22:02:02 »
Разбирам те, самият аз честно казано, бих искал да се запази в сегашния си вид ГеМето, само че как да стане с тия грандиозни планове за трамваи? Пиша "трамваи" защото освен новото трасе до Дървеница по ГеМето е планиран още един трамвай - този от Каблешков.

Иначе за Графа и мен ме съмнява да се съчетава този ретро и новите Песи. В този ред на мисли, не си спомням дали е било от някой официален орган или от някой форумец, но имаше предложение за обединяване на трамвая по България с този по Шипченски - към Дружба 2, а впоследствие и МС Младост 3, и всичко това с подземно трасе в центъра. Не съм се заглеждал в картата скоро и не знам какви варианти за подземно трасе в този аспект могат да бъдат предложени, но ако наистина е възможно и целесъобразно, тогава от това подземно трасе в центъра може да се възползва и трамвая до Дървеница. Така стават 2 маршрута:

Борово-Младост 3
Борово-Студентски град

Offline БЦГМ

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1356 on: 19.11.2014, 23:33:11 »
Да го очакваме ли този още един трамвай?

Макар че звучи по-реалистично от подземен трамвай през центъра...

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1357 on: 20.11.2014, 09:20:31 »
Та така батко ви Благун преминава в лагера на опозицията на проекта.

Единствено това ли те накара да минеш от другата страна на барикадата ? Според мен става въпрос за подготовка на по-голяма кражба на средства във връзка с осъществяването на проекта !

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1358 on: 20.11.2014, 11:52:59 »
Тя кражбата е ясна, според мен е още по-страшно, когато съпроводено с кражбата се и съсипе нещо..
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1359 on: 20.11.2014, 18:14:24 »
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/11/20/2423148_tramvaiat_na_razdora/

Статия на Капитал по въпроса. Като цяло е трудно да не се съгласиш с аргументите на протестиращите. Знам, че тук 95% са на обратното мнение, но всеки път като се опитам да си припомня защо, стигам единствено до "по-екологичен транспорт". Ама от какво, ако ще се запазват рейсовете, не е много ясно. Това с плексигласовите огради насред булеварда е вече перверзия, дано никога не се случи целият проект.

Признавам, че не ми е супер ясна и яростта, с която Релсов Обществен критикуват проекта, тъй като наистина сечта дето е основният аргумент, е силно надценена, а и както се каза по-горе има варианти с компенсаторни залесявания (не че СО ги правят като хората, съдейки по фиданките в центъра или около ю.парк но както и да е). По им отива да критикуват проекта подобно на горната статия - по-трезвичко и по-спокойно.

Независимо от целесъобразността и смисъла на проекта, начинът по който СО го движи, е под всякаква критика и трябва да се спре дори само заради това.
« Last Edit: 20.11.2014, 18:16:50 by Jorr »