Author Topic: Изграждането на отсечка "Сердика"-"Национален стадион"  (Read 213290 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Безплатно ще е само за тия, които се качат от СУ :rolleyes:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email

"По разпореждане на премиера Бойко Борисов от 5.00 часа утре метрото ще работи за граждани в новия участък – от пл. „Св. Неделя” до стадион „Васил Левски”, съобщиха от правителствената пресслужба. Заради трагичния инцидент с български граждани в Охридското езеро и обявяването на 7 септември за Ден на национален траур министър-председателят отмени планираното за утре официално откриване на новата отсечка. От 5 ч. на 7 септември до официалното откривате на 8 септември всички граждани, които използват метрото от новата станция „Св. Климент Охридски” ще пътуват безплатно.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Мисля, че вече е време тази тема да отива в архива! Честито на всички облагодетелствани и всички метрофенове по случай завършването на участъка!

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Ето с тожи репортаж с видео материал вече можем да закрием темата.
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=139288

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По традиция оставям още ден-два за първи впечатления. Моля впечатления и снимки от МС "Св.Кл.Охридски" да се правят в подраздел "Метростанции" - ако се съберат повечко, ще им отворим специална тема "МС Св.Кл.Охридски"

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Сефтосах я станцията на СУ и не очаквах визуалната представа за станцията да е толкова измамна. Когато Локум снима Стадиона горе-долу бе същото и на живо. Когато днес видях СУ на живо... ми изглеждаше невероятно къса. После се усетих заради какво е цялата тази илюзия - свода над перона те кара да усещаш пространствата коренно различно...

Offline Oracle

• Напредващ
    • View Profile
Честито!  :)

Благодаря на всички в този форум, които редовно изнасяха информация за развитието на строежа. Специални благодарности на хората със снимките, които ни показаха изкопните работи, излизането на къртицата и изграждането на станциите по новите отсечки.

На фона на информационния глад в медиите - приятна работа свършихте.

Offline 4a4i

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Временно е затворен единият вход на новата станция на метрото, съобщи за Агенция „Фокус” директорът на столичната фирма „Метрополитен” Стоян Братоев. Причината е, че част от окачения таван на станцията откъм Орлов мост е увиснал. Това е наложило да се ограничи влизането на хора от тази страна на метростанцията. Ремонтът на тавана ще се извърши през нощта, каза още Братоев.
За инцидента информираха читатели на „Фокус”.
"velbujd" in the other forum

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Аз изпробвах станцията на СУ към 18.45 и имаше едни полицаи, които караха хората да минават плътно до стената, защото таванът застрашително висеше в тунела-изход посока Орлов мост. А перонът наистина е много къс - събират се точно 4 вагона от старите и няма метър повече място.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Има - зад стълбищата и от двете страни има място за още един вагон. Че няма да е най-удобното да се придвижиш от там, няма да е, ама все пак - по-добре от нищо...

Offline martin4o

• View Profile
    • Email
Тоест да разбираме ли, че пет-вагонни мотриси няма да се движат? А станцията при СУ би рекорда на тази при стадиона. Не издържа и един ден редовна експлоатация.

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Реално проблема не е в станцията, а в подхода към нея, който може да се приеме за подлез. Няма да споря за петия вагон, но според мен е невъзможно да има нирмален излаз за пътници от него към перона.

Offline Fantomas

• View Profile
Не знам дали това е масово явление, но ми направо голямо впечатление. Днес разглеждах станцията и излезнах да видя траволаторите към Орлов мост. На връщане към станцията се случи точно преди да влезна през входните врати да се задават влакчета и от двете посоки. Получи се такова страхотно течение, че чак вратите блокираха и останаха отворени около 10-15 см само. И понеже трябваше да се отворят само още около 10-15 см. за да се влезне нормално реших да дръпна вратата. Тя се отвори, ама касиерката видя и се развика да сме изчакали малко, че винаги така се получавало като идва влак.
Тъй, това за мен е сериозен недостатък и мисля е необходимо да се намери решение на проблема, тъй като е предпоставка за инциденти.

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Дори като стоях на перона и идваше само един влак духаше като за световно.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Завършиха и тази отсечка, доживяхме първи метродиаметър да е завършен на 90%, свързвайки двата най-големи жилищни комплекси през центъра на София. От тук нататък мнения и впечатления изказвайте в темата "Експлоатация на изградените участъци".

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Здравейте
нов съм тук и няма скоро да успея да изчета 50+ страници за отсечката Сердика - В. Левски, затова тук ще питам как се ескплоатираше източния радиус докато връзката до Сердика беше в строеж? Винаги съм се чудел дали са стоварили мотриси на Младост-1 или е имало работещ тунел между двата и само са довършвали станциите? По-вероятен ми се струва вторият вариант, ама да питам :)

Имам още въпроси, малко по-неудобни, ама ще попрочета другите теми преди да ги задавам ;)
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline abs111

• View Profile
Имаше само тунел,добре дошъл във форум-а :).