Author Topic: Изграждането на отсечка "Сердика"-"Национален стадион"  (Read 213322 times)

Offline roshav_ohluv

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
И какво значи? Серго ще подкара метрото на 15.02 на пробно рекламно возене (чудех се аз защо тренираше с онзи трамвай  :D), с което ще почнат пробите и април ще се возим до Юнак!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
А какво стана с пилоните  :rolleyes:
Явно не са били чак толкова голям проблем , колкото се дискутираха тук те ! Аз като повтарях , че няма да има кои знае какъв проблем никои не ме слушаше !
Леле, добре че си ти, сега само кажи защо въртяха къртицата на СУ, за да загубят още малко време може би ? Това за пилона на подлеза беше потвърдено от техническо лице, работещо на строежа на метрото, така че ако обичаш не се възвеличавай

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Вчера (около 20:30) направих  един обход на станцията при СУ и това което видях е, че са наредили арматурата за плочата на кота 0, като са оставили само една "дупка" през която предполагам, че ще извадят къртицата. За съзхаление обекта беше пустинно тих и не издаваше признаци, че къртицата е наблизо. После завъртях през Орлов мост и през отворената врата на тунела (за връзка със станицята) видях, че в дъното му има някакви хора и е осветено, но не мога да кажа какво точно правеха. 

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
А ти не се заяждаи ! просто казах , че няма да са кои знае какъв проблем въпросните пилони , вие тогава предлагахте какви ли не предложения как ще мине къртицата и т.н. ! Е как - много лесно ! И никога не съм се възвеличавам , за разлика от много хора тука , ясно ли ти е и стига си се правил на мн велик , какво от това че си администратор или нешо подобно , не ти дава право това да се заяждаш с които ти е кеф !
Беше ни интересно как ще се реши проблема, дали могата да решат да се спира трафика отгоре и т.н. Никой не е палил свещи и не се е тухкал какво стана с метрото ни и че няма да го има.А наречието "лесно" е много съдържателен и точен коментар, наистина...

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Относно прословутия пилон си спомням , че в книгата за метрото пишеше , че и той като този на подлеза при ЦУМ ще бъде укрепен и няма да се налага кои знае каква реорганизация на движението и т.н. Дори и в медиите никъде нищо небепе споменато за него , нито Братоев каза , че ще има някакъв проблем ! На мене за това ми стана интересно защо толкова много се коментира и дискутира , след като няма да е чак толкова голям проблем и т.н. Но както и да е - да се върнем на това , че наистина вече почти са на финалната права :) С нетърпение очаквам и последният тунел да е завършен !

Offline roshav_ohluv

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Значи нямаме новини къртицата да е стигнала до СУ?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
---->
Е, доколкото четох от юзър на Skyscraper-а днес трябвало да излезе на СУ къртицата. Така че всичко си върви по план :)

Offline roshav_ohluv

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
---->
Е, доколкото четох от юзър на Skyscraper-а днес трябвало да излезе на СУ къртицата. Така че всичко си върви по план :)

Така де - трябваше да излезе между 5 и 7-ми, а още нищо не се е чуло. Доколкото съм останал с впечатление, ББ не би изпуснал още един повод за PR изтъпление!

Offline naster1

• Приятел на ГТ
    • View Profile

<--

Quote from: Tego;31933558
Guys, this Thursday (the 5th), the TBM finished the last tunnel, reaching Metro Station 8 (Kliment Ohridski). That means that all tunnels have been dug. We're gonna have two halves of Metro Diameter 1 around May-June. One  from Obelya to Nezavisimost Sq. (TSUM) and another from Mladost 1 to the National Stadium. I'll see if I can get ahold of pictures of the TBM reaching Station 8 or of the nearly finished Station 9 (National Stadium). Cross fingers. :)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, да, всички го прочетохме това преди дни, но няма никакво потвърждение, няма снимки... Това очакваме!   ;)
Откого ги чакаш тези снимки? Досега само юзърът Vladislav е правил снимки на къртицата - когато излезна при президенството. От другаде информация май не сме получавали. Освен сега да го пратим на СУ ,отново да пощрака малко  :D

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ами ето тестовете явно започват ! Сега дрезините , до 1-2 месеца и самите влакчета и живот и здраве напролет първи пътници !
С тези двете по- скоро разкарват апаратурата, за която вчера Гената писа, че спускат при Онкологията.Днес правеха същото, а и с тях няма въобще какво да тестват, освен дали релсите са с правилния габарит, което се прави с далеч по-елементарна техника по принцип...

Offline sando1

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Бялата кабинка на едната релса какво е всъщност, щом самостоятелно се движи по нея!?

Как ще се движи самостоятелно? Как въобще може да си помисли човек, че това нещо ще се движи?!! Не виждаш ли, че е поставена на две талпи отдолу на релсите. Сигурно е кабинка за пазачи.
« Last Edit: 09.02.2009, 17:19:44 by sando1 »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Не, не виждам. А чее кабинка, то е ясно, след като я нарекох така. Ама ми се видя странно сама на релсите... Явно е качена върху нещо - сори, с 10" лаптоп съм :)
За да си 100% сигурен и аз потвърждавам, че е най обикновенна бутка за охрана- моделът е разпространен и по други строителни обекти, и на площад Бански май беше такава.Мястото е открито и явно се охранява да не влезе някой в строежа.По тривиални причини е върху релсите поставена.

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
Toва с движещата се кабинка направо ма приби. Но щом ДКГУ-то е стигнало чак до Младост значи има релсова връзка от Сердика до Юнак.

Едва ли е чак толкова трудно да се стовари някъде с кран. Така че присъствието му там нищо не доказва.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
значи има релсова връзка от Сердика до Юнак.
От Сердика до Юнак няма нормална релсова връзка.
От СУ  до Юнак има.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Преди малко забелязах на Сердика един камион да чака да го натоварят с вагонетка с пръст. Възможно ли е къртицата да е излязла в четвъртък, а все още да изкарват пръст?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Преди малко забелязах на Сердика един камион да чака да го натоварят с вагонетка с пръст. Възможно ли е къртицата да е излязла в четвъртък, а все още да изкарват пръст?
Пътят между СУ и Шератон е дълъг- може сега дда се връща... :P Все пак нямаме на 100% сигурна информация, а може и да правят допълнително изгребване на земна маса от котлована и да не е от къртицата.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пътят между СУ и Шератон е дълъг- може сега дда се връща... :P Все пак нямаме на 100% сигурна информация, а може и да правят допълнително изгребване на земна маса от котлована и да не е от къртицата.
Да, може да е и от котлована.
А забеляза ли дали на Сердика отгоре има все още складирани тюбинги? Техното отсъствие би трябвало да е сигурен знак, че ако не са свършили, поне са на финалните няколко метра?
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
В събота имаше поне 10-ина тюбинга на Шератон

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Ами то дори и щитът да е пробил бетонната стена на котлована на СУ все пак тои трябва да доизгради тунела до ниво бетонна стана ;) нормално е да има още тюбинги !