Author Topic: Изграждането на отсечка "Сердика"-"Национален стадион"  (Read 213323 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Няма ли вариант примерно ако стане готово всичко края на юли - средата на август да бъде пусната...?  :rolleyes:
Едва ли, така като гледам, има още работа. Най-рано 17 септември ще стане.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма ли вариант примерно ако стане готово всичко края на юли - средата на август да бъде пусната...?  :rolleyes:
Лично аз съм приятно изненадан от степента на завършеност, видна от снимките. Но явно по-ранно от есента пускане не е възможно, иначе ББ не би пропуснал предизборно рязане на лента. Все пак има системи и процедури, които не може да се видят от снимките.

Вижда се, че активният северен коловоз е обезопасен и се чудя, дали по някое време няма да стане възможно пускане на совалка от Сердика до Стадиона по северния коловоз транзит през СУ? Само тръгването на влакчетата за Младост трябва да се премести на южния перон (нормалното му място за в бъдеще). Досадно ще е за пътниците на МС Стадион В.Левски да преминават от северния на южния перон, но пак по-добре от сегашната липса на връзка.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Крайно скептичен съм по отношение на такава връзка между 1-и и 2-и радиус. Все пак става дума за 4 месеца, 3 от които са през активния летен сезон и през които София се поизпразва от хора. Отделно и едно е обезопасяването на коловоза без движение зад въпросните 'заграждения', друго е като прелита една мотриса с 80 км/ч. Най-малко за безопастност и на работниците трябва да се мисли. А и все пак станцията не е завършена и си има работа и по перонната част най-вероятно.
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Няма как да пуснат мотриса транзит. От това, което видях по станцията има още мноооого работа, особено от входа откъм бившия Спартакус. Там няма нито ескалатори монтирани, а всичко е на етап излят бетон. Иначе навсякъде има табели, че захранващата релса на северния коловоз е под напрежение и работниците да внимават. Освен това именно от страна на този северн коловоз не са довършени облицовките на стените. Според мен не е възможно за 3 месеца да я довършат, просто не е възможно. Но пък за есента ще е готова.

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Неверятни снимки,това с Климент Охридски и българската азбука наистина е страшно красиво.Най-добрата станция ще е това може би след Младост(поне за мен)  :angel:
Естествено благодаря на Локум за снимките-без него сме за никъде.  8)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз пък от видяното съм склонен да повярвам, че ще стане готова за 17 септември - остава само подлеза и касовата зала откъм СУ да направят и да възстановят помпозното пространство около пилона на СССР...

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Аз пък от видяното съм склонен да повярвам, че ще стане готова за 17 септември - остава само подлеза и касовата зала откъм СУ да направят и да възстановят помпозното пространство около пилона на СССР...
И аз съм склонен да вярвам на това,тъй като станцията е почти готова,а до 17-ти септември остават повече от 4 месеца...мисля,че дотогава всичко би трябвало да е готово и изпитано.  :bb:

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Ако се работи денонощно невиждам защо на 17 септември да не може да се пусне станцията и участъка. Сега след като МС Национален стадион е завършена всички сили могат да отидат на СУ и да се работи на няколко фронта. (невярвам фирмите подизпълнителки на Тайсей за довършителните работи да са различни за СУ и НС)
« Last Edit: 13.05.2009, 12:23:30 by blagun »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Всъщност това е за мен интересн въпрос - около ст. 'Стадион Васил Левски', архитектурното оформление на заобикалящата вестибюла среда бе изпълнена от фирмата-строител. Как стои този въпрос при станцията при СУ? Някой някакви снимки да е засичал с идеи за оформление на надземните площи?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това, което е ясно е, че Тайсей ще възстанови подлеза и ако зависи от тях - ще изпердашат безразборно засадени разстения в пясъка и ще са готови...
Надявам се поне за оформлението на ландшафта отгоре да викнат реален ландшафтен архитект...

Не знам, аз като гледам как са оформили вентилацийката на Гурко и Е.Гоергиев, се надявам по някакъв подобен начин да "замаскират" и вентилационните тръби на станцията...
« Last Edit: 17.05.2009, 10:20:31 by LG_ »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Довършителните и възстановителните работи са в договора на Тайсей, но това не означава, че тя не може да си назначи подизпълнители. Което и прави.
Подлеза пред СУ го извършва БГ фирма, на която може би плаща Тайсей...
Може, обаче и да не е тяхно задължение целия подлез.
Както и да е  - до 17 септември имат време да завършат и предадат станцията и околното пространство, но все пак официалния срок е октомври, пък ако успеят по-рано живи и здрави! :D
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Иската да стане възможно най-скоро - фирмата която отговяря за електронното оборудване и софтуера я юркат да са готови до към 20-ти август ако не се лъжа.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline boyo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
на университета пред Ялта вчера полагаха пръст за озеленяване

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Днес забелязах, че работниците в подлеза на СУ лепят по стената отново старите плочки, макар че са достатъчно износени и захабени. Можете ли да ми кажете за какъв дявол им трябваше да ги свалят, за да ги лепят после отново?!? Не можеха ли просто да ги почистят?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Може би защото подмениха основата на която са ги сложили? Ако не са, значи е било ей така - за тонус и по-качествено оросяване на мускулите

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Днес забелязах, че работниците в подлеза на СУ лепят по стената отново старите плочки, макар че са достатъчно износени и захабени. Можете ли да ми кажете за какъв дявол им трябваше да ги свалят, за да ги лепят после отново?!? Не можеха ли просто да ги почистят?
Ужас! И какво ще правят с парчетата, които са се счупили при свалянето? Нови със стари плочки - направо акат на метеното, с извинение  :angry:

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Днес забелязах, че са махнали това като стиропор ли каквото беше на тунела на Сердика и има найлон вече :) Най-вероятно слагат релси и изливат постоянно някъв бетон или нещо от сорта сиг. скоро ще е готово :)
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да... това означава, че наистина от Сердика до Раковска тунела в по-напреднала фаза.

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Според мен дори, всичко ще е готово в средата на август ама 1 месец ще правят некви тестове там колкото да отчитат актив. Ако стане по-рано готово да го открият примерно на 1.09.2009 или 09.09.09 г.  :D Да е по интересно и така за какво да се моткат.
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Мерси за отговорите-просто ми беше интересно,тъй като странно ми звучеше името му така... :) Между другото Терго,видях,че ти си качвал схемата с метродиаметрите в Уикипедия за софийското метро( http://bg.wikipedia.org/wiki/Софийско_метро )-имам предвид за схемата в дясно.Та искам да те питам можеш ли да качиш тази схема: http://img43.imageshack.us/my.php?image=zx640713300.jpg ,защото нали уж тя е последната,която е одобрена за строежа на метрото. :)
« Last Edit: 17.05.2009, 01:56:13 by Lubomir »