Author Topic: Тунели от Татово време чакат метрото  (Read 53194 times)

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Няма нито снимки от двете изградени станции, нито рандери за останалите станции.

ПС: В другия форум, ако не се лъжа, някои беше споменал, че все още няма одобрени архитектурни решения за новите станции.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
Тези две станции кога са изградени?

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
Тези две станции кога са изградени?

По време на строителството на НДК. Някъде около 1980 г.

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
Че те са далеч по-стари от които и да е на първи диаметър. Има ли някакъв начин да се влезе при тази на НДК, или е запечатана. Просто ми е много интересно.

Благодаря за снимките. Имаш ли ги в действителната резолюция?
« Last Edit: 21.05.2009, 08:06:51 by LG_ »

Offline becs

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Че те са далеч по-стари от които и да е на първи диаметър. Има ли някакъв начин да се влезе при тази на НДК, или е запечатана. Просто ми е много интересно.

Благодаря за снимките. Имаш ли ги в действителната резолюция?
Ако не се лъжа миналата година имаше парти в станцията и едни фр, който са били ми разправяха,че вътре е много чисто, влезнали са през неква ламарина  :P :D

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма как да се влезе в станцията, защото едионствения й вход бееше зад стената на магазините в дъното на галерията с магазините за гащи в подлеза на НДК.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Човекът може би говори за "Сикрет"-концерта на Анелия на Интерпред...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email

100% за този концерт говори! Друг не е имало на неотворена станция.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Прочетох всички постове, макар и някои диагонално.
Все пак да питам - няма ли шанс да се влезе в метростанцията? И евентуално откъде мислите точно, че ще може да се направи? От края на базара за гащи в подлеза на НДК?

А нищо не се споменава за МС срещу Музея "Земята и хората". На мен там също ми е интересно какво е построено и дали се влиза от онзи смрадлив подлез срещу музея?
Или има друга тема за тази станция?

Иначе в друга тема вече ви казвах, че съм минавал през някакви тунели от НДК до сградата на малкото НДК. И знам, че има и продължение към 22-ро у-ще, ама ме хвана страх да го търся.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline becs

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email

100% за този концерт говори! Друг не е имало на неотворена станция.
Абсолютно, не

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1643

Знам, че под НДК има специална зала, където и до днес се съхраняват два бронетранспортьора. За залата се влиза през единия от подземните паркинги.
« Last Edit: 22.05.2009, 20:45:32 by becs »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
 8)
Едва ли динственият вход към станцията е зазидания в базара.
Все пак през годините е трябвало да се влиза за да се проверява състоянието й, пък и нали вече са влизали и работата по възстановяването (или най-малкото оценката на състоянието) е започнала.
Не напразно обявиха, че състоянието й е добро и в най-скоро време могат да започнат монтирането на релсите...
Е, малко се изцепиха, но явно военните са строили качествено. :P
Бронетранспортьори под НДК едва ли има, но военен обект има:
едно от нивата  е такова, точно под паркингите(така се споменаваше). Само че е останал не до край довършен... или са искали да обществеността да остане с това впечатление.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Темата за подземната инфраструктура при НДК определено е много интересна, но никой не може да даде еднозначен отговор за това къде какво има. Аз лично знам, че освен автомобилния и метротунела, има тунел, излизащ някъде в Южния парк. За военните пак каквото съм чел, е че са имали радиоапаратура и други в подземни етажи, като тия етажи били най-долните етажи на паркинга откъм Фр.Нансен.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Входа в тунелите всички го знаем къде е и минаваме покрай него всеки ден. Един мой познат миналата година прокарва кабели за Интернет в тунела и ми каза, че входовете са три:
1) От самия комплекс на НДК, обвързан с аварийните изходи на паркингите и самото метро. Там някъде е и будката на охраната и техническия надзорник на обекта;
2) Подлезът на Амор и Дабъл вижън. Помещенията, където са тези дискотеки са били преди технически помещения и складове, а зад тях (през малките врати) се слиза в тунела. Там са помпите и генераторите са самите помпи, които изпомпват водата, понеже това е най-ниската точка в тунела;
3) третия вход е самата станция пред музея...

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Да разбирам ли, че с пускането на МД2 (по-точно с изграждането/довършването на трасето, 'Амор' и 'Дабъл Вижън' ще изчезнат?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не. Тяхното предназначение е сменено след като са преценили, че тия помещения няма да им трябват...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
я направи една графика, като отбележиш всичко, което се знае за подземните комуникации около НДК  :arrow:

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Зелено - автотунела;
синьо - подлези;
червено - метростанции тунели;
червен кръг - помпената станция;
червено правоъгълниче - авариен изход, обвързан с гаражите.
светлосиньо - паркинги. (Контурите може да не са много точни)

След като проуча останалите неща, ще добавя и тях...
« Last Edit: 24.05.2009, 01:42:54 by boleroto »

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Под НДК какъв е този подлез? Имам предвид не топките където са, а под самата сграда на двореца?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Базара, зала 2 и купища други подземни проходи. Те са си част от подлезната система. Идеята им е от НДК, през тези подлези да се изнасяш към другите подлези, затова макар, че са под сградата, те напрактика са си част от друга система. Пространството около зала 2 е свързано с останалата част на НДК само през стълбищата зад сцената, които водят към гримьорните и складовите зали под зала 1 и с две аварийни стълбища от двете страни на кафенето. Едното излиза близо до закътаните аварийни стълбища до гардеробите на партера, другото излиза от другата страна на централния вход.
Иначе, ако от зала 2 слезеш още надолу ще попаднеш в служебните коридори на НДК, които опасват цялата сграда и са бели, дълги и мрачни и от там се минава за към прохода към малкото НДК.
« Last Edit: 24.05.2009, 16:32:54 by boleroto »

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
'Пасажа' и въобще всичко от входа за НДК в подлеза при топките винаги съм го мислил като част от самия дворец, като подземен негов етаж на ниво подлез, но не и като част от подлеза.