Author Topic: Тунели от Татово време чакат метрото  (Read 53193 times)

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: boleroto
Предвиждал се е, но не е построена и СТАНЦИЯТА НЕ Е ПОД ТРАМВАЙНАТА СПИРКА! Там е преходният тунел до южния вестибюл на станцията. Това, което представлява базара сега не е станция, а просто коридор, подлез до нея. Погледнете го - нито е толкова широк, нито толкова дълъг, нито пък е на едно ниво... НАЙ-ВЕЧЕ, че да е метростанция...
И все пак базарът прилича, нали? Може да е част от станцията. Иначе какво би било. И ако е коридор, къде е станцията?

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Виж чертежа на ОУП - станцията се намира, там:

Виждате ли я добре? Сега виждате ли, че дъното на базара стига точно до там - ЮЖНИЯ СВЕСТИБЮЛ НА СТАНЦИЯТА

Offline boygeorge

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Пиша по повод схемата публикувана от boleroto .Парво поздравления за труда, но само в частта с връзките между подлези и тунели е правена наизуст.Точно до сградата на btv има вход за бомбоубежище което е на три нива.То е доста далбоко.Сега варху неговия вход е построено кафене.Когато липсваше тази преграда можеше без проблем да се слезе надолу.По стълбите имаше екскременти, но ако човек преодолее гнусливия си повик на корема и миризмата може да се слезе доста на дълбоко.Този вход е доста важен.Той има връзка с административната сграда на НДК и прилежащата й  седемнадесет етажна сграда.Тази информация не е отчетена в схемата.Именно срещу сградата е подлеза от които има вход към бомбоубежищата.Именно от там влязох аз.Пред 22 училище има две шахти с големи отвори които водят до бомбоубежишата под НДК.Нарочно са с големи отвори за да могат да влязат деца повече и по барзо.Самото училище няма тунели.Мога да го твардя защото 7 години сам учил там и 2 съм имал часове по гражданска защита.Та тези тунели водят към метрото.Между боровите насаждения срежу админ. сграда на НДК също можете да откриете електрическа система за захранване. И един съвет.Започна строителството на бизнес център "Витоша".В момента укрепват предстоящия дълбок изкоп, когато започне дълбокото копане те ще попаднат на някои от тунелите.Братовчет ми работи в архитектурния отдел на "Триадица" и ми каза че по план центъра ще бъде свързан с единият от тунелите.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: boygeorge
Пиша по повод схемата публикувана от boleroto .Парво поздравления за труда, но само в частта с връзките между подлези и тунели е правена наизуст.Точно до сградата на btv има вход за бомбоубежище което е на три нива.То е доста далбоко.Сега варху неговия вход е построено кафене.Когато липсваше тази преграда можеше без проблем да се слезе надолу.По стълбите имаше екскременти, но ако човек преодолее гнусливия си повик на корема и миризмата може да се слезе доста на дълбоко.Този вход е доста важен.Той има връзка с административната сграда на НДК и прилежащата й  седемнадесет етажна сграда.Тази информация не е отчетена в схемата.Именно срещу сградата е подлеза от които има вход към бомбоубежищата.Именно от там влязох аз.Пред 22 училище има две шахти с големи отвори които водят до бомбоубежишата под НДК.Нарочно са с големи отвори за да могат да влязат деца повече и по барзо.Самото училище няма тунели.Мога да го твардя защото 7 години сам учил там и 2 съм имал часове по гражданска защита.Та тези тунели водят към метрото.Между боровите насаждения срежу админ. сграда на НДК също можете да откриете електрическа система за захранване. И един съвет.Започна строителството на бизнес център "Витоша".В момента укрепват предстоящия дълбок изкоп, когато започне дълбокото копане те ще попаднат на някои от тунелите.Братовчет ми работи в архитектурния отдел на "Триадица" и ми каза че по план центъра ще бъде свързан с единият от тунелите.

Е, на изуст са, защото няма точна информация, но по това, което съм наблюдавал отгоре и по ОУП знам, че са горе-долу така... Идеята ми беше, че базара в подлеза на НДК не е станция - това се опитвах да докажа... а и.. не съм се въртял много зад НДК и около БТВ

Offline boygeorge

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
То не е и много нормално да има информация по тази тема къде са бомбоубежищата и колко души побират.Иначе по всичко останало по схемата е перфектно. Аз също твардя че това не е станция.Според мен станцията е някъде отдолу, а самия базар е само връзка към станцията, но не е самат станция.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ми то е очевидно - базара лакатуши нагоре и надолу - в него има чупки, по средата има изход - изключено е да е станция  Пък и ОУП-то показва точно къде се намира станцията.

Offline Oracle

• Напредващ
    • View Profile
Сега с изненада установявам че има и втора метростанция под НДК.Това не го знаех.Имайте предвид че всички подлези около НДК са свързани.Когато бях ученик учех в 22-ро училище. (!?) То е точно до НДК.Може би бях парви клас когато с едни саученици,като лубопитни деца, решихме да влеземе в едха отворена врата на подлеза при администратривната сграда на НДК.Вървяхме далго и слизахме доста на дълбоко, с едно фенерче / беше си доста страшничко / докато не стигнахме до бомбоубежищата.Те са свързани с всички подлези около НДК и с тунелите на метрото под комплекса.Това го знам със сигурност защото по време на първата война в залива ни обучаваха от гражданска защита.Служителят тогава ни каза че метростанцията е изградена и с тази цел да побере колкото се може повече хора при евентуална война.От тунелите на станцията имало таини изходи към задънени помещения,които не са част от метрокомплекса.Забелязал съм,че по бул. "България" в посока НДК има много удушници.
Предполагам че те водят към бомбоубежища наоколо.Признавам си че не знаех че има втора метростанция под НДК.Преди години в ганкстерските времена на БГ имаше един случаи с един бандит които го гармели пред "Спартак"Тои побягнал,тичал тичал и влязал в подлеза на DOuble vision и оттам в един тунел който го е отвел до станцията под НДК.В разказа се упоменваше че след доста лутане тои се озовал в мазето на една от сградите до НДК.
Това е моята информация по случайте.
В това 22-ро училище вместо да ви оставят да ходите по тунелите е трябвало да ви понаучат на български. Дискусията за тунелите е интересна, ама моля, проявете малко уважение към себе си и читателите на форума.
P.S. Изречението за 22-ро училище го удебелих, защото го считах за едно от добрите училища в София.
« Last Edit: 01.04.2008, 12:35:17 by Oracle »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ми то е очевидно - базара лакатуши нагоре и надолу - в него има чупки, по средата има изход - изключено е да е станция  Пък и ОУП-то показва точно къде се намира станцията.
Meн винаги са ми били интересни стълбите и помещенията под паметника.Както са разположени, нищо чудно да са изход на станцията и те, в югоизточна посока.
Аз не си спомням какво има долу, но някой спомена тоалетни, а такива има до алеята, излизаща на кръстовището с Ангел Кънчев, на няколко метра от паметника. Не съм схванал, ако е имал предвид, че хората са решили там да има такива  Но при близкия друг обект със сходно предназначение, а и в подножието на паметник все пак, наистина трябва да се замислим дали това не е изход на станцията, също.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: difian
Meн винаги са ми били интересни стълбите и помещенията под паметника.Както са разположени, нищо чудно да са изход на станцията и те, в югоизточна посока.
Аз не си спомням какво има долу, но някой спомена тоалетни, а такива има до алеята, излизаща на кръстовището с Ангел Кънчев, на няколко метра от паметника. Не съм схванал, ако е имал предвид, че хората са решили там да има такива  Но при близкия друг обект със сходно предназначение, а и в подножието на паметник все пак, наистина трябва да се замислим дали това не е изход на станцията, също.
И аз имам спомени  тоалетни под паметника, макар че, естетически погледнато, едва ли би трябвало там да има такива. Според мен твърд вероятно е там да има някакъв авариен изход от метростанцията.

Offline boygeorge

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Авариен изход има в началото на т.нар. "детски кът" при входа му откъм бул. "Фритув Нансен"

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Авариен изход има в началото на т.нар. "детски кът" при входа му откъм бул. "Фритув Нансен"

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не се ли пада Нансен твърде източно от станцията - според ОУП-то габаритите й почти стигат до паметника... а за стълби и помещения под Паметника не знам - никога не съм слизал в него, а сега има и ограда...
« Last Edit: 02.04.2008, 01:21:25 by boleroto »

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не се ли пада Нансен твърде източно от станцията - според ОУП-то габаритите й почти стигат до паметника... а за стълби и помещения под Паметника не знам - никога не съм слизал в него, а сега има и ограда...
Така е, Нансен е много отдалечен от станцията. Но няма защо да гадаете - така или иначе след 5 години влаковете по МД2 ще "полетят"! Не че го вярвам, ама знае ли човек - може да стане чудо и да потекат огромни суми от еврофондовете.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Всъщност целият комплекс НДК е свързан подземно - всички подлези, голеният паркинг откъм Фр. Нансен, зала 12, административната сграда, печатниците. Може да се каже, че има цял подземен град под пл. България.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Има подземна връзка между главното ндк и малкото където е бтв и кино одеон.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
кино Люмиер искаш да кажеш. Одеон е доста далече
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline nico

• Писател
  • **
    • Yahoo Instant Messenger - nicko_va
    • View Profile
off topic:
Aко ви интересува, преди около 2 години имаше порой и аз за по-пряко реших да мина от главния вход на НДК до този от към Хилтън. Е да, ама слизайки 3-4 етажа под земята и бродейки и разни коридори (пълно е с телевизии от типа на 7 дни и разни ясновидски) излязох в офисите на БТВ! После с приятели повторихме маршрута с цел да вземем малко автографи (малки бяхме...) Сега не помня точно пътя, но НДК има поне 4 подземни нива... и хиляди коридори

шоп

• Guest
Ето няколко снимки от строежа на НДК. Извинявам се за лошото качество.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Снимките макар и да са размазани, са доста интересни и все пак може да се ориентираш къде какво и що :)

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
По тази причина и станциите по 2-я метродиаметър ще са с 2 перона, с изключение на НДК и Св. Наум, които са изградени.

Има ли някъде снимки от тези станции, защото не намерих...