Author Topic: Схеми на Софийското метро  (Read 211820 times)

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Схеми на Софийското метро
« on: 20.07.2010, 16:28:34 »
Пускайте тук схеми на Софийското метро от нета, каквито намерите.
За да има схема на хартия, май ще трябва да почакаме поне 2 линии да са готови - значи до към 2012-2013 г. Тогава схемата на метрото предполагам, ще бъде включена в софийските пътеводители, карти на града и др.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: Схеми на Софийското метро
« Reply #1 on: 23.07.2011, 22:30:05 »
за да равдедря темата... Качвам схемата без имената на спирките, за да подчертая симетричността на идеята. В тъмно сиво са строящите се станции, в светло сиво - далечна перспектива... На когото му се данимава да си оцветява и надписва  :D
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #2 on: 21.09.2011, 14:33:11 »
Една интересна схема

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 21.09.2011, 15:16:08 »
Тази схема трябва да е много стара - няма ги отсечтике за Надежда, за Летището... и някои станции липсват.
За водния часовник идеята не е лоша, но сигурно струва много пари.

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 21.09.2011, 15:34:58 »
Не е толкова стара,трябва да е след 2003-та.

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #5 on: 21.09.2011, 15:37:50 »
Схемата на метрото е от началото на 90-те години, когато правят преместването от Цариградско към Драган Цанков. Ако беше от 2003 - щеше да я има Мусагеница, а на схемата я няма.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #6 on: 21.09.2011, 16:08:06 »
Най-верният отговор е: че това е доста стара схема (защото още не е даден надежденския участък) ъпдейтната  в компютърния си  вариант: Трасето вече преминава през Борисовата градина и Обеля вече е дадена като действаща.
Това означава, че този вариант се е появил някъде през 2003, може би веднага след влизането на Обеля в действие.
Вероятно е бил на книжен носител, който после в ерата на интернет е пренесен на компютър.

Но, важното е, че са използвали доста стара разработка на схемата.

Не е лошо да се пренесе в темата за схемите.
Аз също смятам да кача там разни стари варианти, попаднали ми из интернет, но ми се ще да намеря вярна информаци от коя година (горе-долу) е дадена схема, за да има някакво описание.
И така ще имаме нещо като история на метрото в схеми - през кой период как са се променяли вижданията за конкретните трасета. :)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 21.09.2011, 17:01:29 »
Тази карта е загадка за мен, не съм я виждал в Интернет, въпреки че много се интересувам и активно търся всякакви карти на Софийския метрополитен. Тук освен МС Мусагеница липсва и нещо в Лозенец.
Иначе, да събираме карти е много добра идея, аз първи дадох идея като пуснах съответната тема тук. Имам около 10 различни карти. Скоро ще ги постна в темата.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 21.09.2011, 17:08:24 »
Ето една забавна схема:

Особенно много съм се смял на МС Музея :D А пък МС Лъвов мост е наречена МС Средец тук.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 21.09.2011, 17:15:11 »

Тази схема виси на строежа на МС Св.Неделя. Крайната дестинация на 2МД тук се нарича Тодор Каблешков, вероятно са имали предвид след Хладилника метрото да продължи към Борово?

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 21.09.2011, 17:19:24 »
Официалната схема от сайта на Метрополитен София:

Всичко е супер в тази схема, единственото което смущава е МД3 от Княжево до Ботевградско с 23 станции (метротрам?!), който за щастие със сигурност вече няма да изглежда така както е на тази схема.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 21.09.2011, 17:21:37 »
Една по-стара карта, където трасето на МД3 все още не е превърнато в скоростен трамвай:

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 21.09.2011, 17:21:51 »
Тази карта по спомен мисля,че е от вестник Труд,може и да я имам в нас.
А смятам че е от 2003,както и Терго спомена, защото отсечката от Обеля до Сердика е с непрекъсната линия-тоест е в експлоатация,а обеля функционира от тази година.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 21.09.2011, 17:22:21 »
Тази схема виси на строежа на МС Св.Неделя. Крайната дестинация на 2МД тук се нарича Тодор Каблешков, вероятно са имали предвид след Хладилника метрото да продължи към Борово?
Т.Каблешков ще бъде пробит до бул.Черни връх - т.е. до старата Мототехника. Там някъде ще е и метростанцията.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 21.09.2011, 17:24:03 »
Т.Каблешков ще бъде пробит до бул.Черни връх - т.е. до старата Мототехника. Там някъде ще е и метростанцията.

Демек, след МС Хладилника?

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 21.09.2011, 17:25:24 »
Една схема в западен стил, прилича на тези от urbanrail:

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 21.09.2011, 17:27:56 »
И ето една съвсем свежа схема (от книгата на Братоев), с промененото вече трасе на МД3. Браво!

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #17 on: 21.09.2011, 18:35:59 »
Ето една забавна схема:

Особенно много съм се смял на МС Музея :D А пък МС Лъвов мост е наречена МС Средец тук.
Eee, върна ме в онези години, когато я направих ... и честно, не разбрах какво толкова смешно виждаш? Аз да се смея ли на начина, по който пишеш особенно?

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 21.09.2011, 18:45:47 »
Eee, върна ме в онези години, когато я направих ... и честно, не разбрах какво толкова смешно виждаш? Аз да се смея ли на начина, по който пишеш особенно?

Защо виждаш обида в това, просто имах предвид че адски много ме изкефи МС Музея. Дори се чудя дали не е най-подходящо име, нали дискутират Св.Наум и Хемус. Деница пък е много сполучливо име за метростанция в средата на Младост, красиво българско име, трябва да се замислят сериозно дали пък да не я кръстят така...

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 21.09.2011, 18:49:37 »
  Поздравявам те колега, за чудесната идея да се съберат схемите на софийското метро от момента от идеята на изграждането му, та до наши дни. Преди време бях постнал черно-бяла снимка на схема на софийското метро. Беше доста интересна, но не мога да се ориентирам къде я набутах, та пробвай да я намериш и да я сложиш на мястото му...