Всичко ок по схемата, ама има неща по текста в Уики-то, който не трябва да изглежда така:
Софийското метро е първото и единствено метро в България. Влиза в действие на 28 януари 1998 г. Има обща дължина 31 км[2] с 27 метростанции към 31 август 2012 г.
На мястото на червеното е правилно да бъде: "Въведено е в редовна експлоатация".
Преди може би 2 години го написах, но от тогава няколко пъти връщаха този текст и се отказах да коригирам.
Сега пак го написах - да видим колко ще издържи.
Същото беше и с термина подвижен състав: постоянно връщаха текста "вагони в Софийското метро".
По едно време някакъв започна да ми държи сметка, че "подвижен състав" било от руския език, а тук трябвало да пише "вагони"...

Е, в такива случаи ги оставям по един месец, те постепенно губят интерес към статията и връщам редакциите.. Но понякога даден редактор прави по над 20 дребни поправки и е уморително да се следи целия текст и всичките поразии.
Затова в последната година направо я зарязах тази статия.
Сега, благодарение на онзи с многото акаунти, дето качи схемата от сайта на Метрополитен (при това я представи като ъпдейт на старата ми схема) сега ще изтрият всички схеми - вече стои съобщение да им предоставя лиценз на схемата...
Който иска да прави схеми и редакции - на мен ми омръзна: капката преля, когато беше качена снимка на вестибюл, а в описанието пишеше : "станция". Аз естествено го поправих и редакцията ми беше изтрита и бях пратен да водя дискусия с автора, докато постигнем съгласие, но нямам право да редактирам - авторът имал преимущество.
Отговорих им, че файлът може да носи каквото си иска название, но когато снимката е поставена в статията, описанието трябва да е коректно и няма да водя дискусия за очевидни неща. Авторът да се ограмоти - не е мой проблем неговото незнание.
Там се водят войни за дреболии, позовават се на хиляди правила, а всъщност с тях се прикрива елементарна некомпетентност.
Сума ти време съм загубил във война, докато успея да убедя някакъв админ, че Джеймс Баучер не е дълбока 40 метра, независимо, че написалият го е дал линк към статия от вестник, в която това се твърди. Ами, това бил "достоверен източник" - аз трябвало да дам друг, който го опровергава.... Ха сега де!

Добре, че самият автор на текста се съгласи с мен и сам си изтри 40-те метра.
Що се касае до МД3 - там има някакъв текст, който го сглобяваше неизвестен редактор. Не беше обработен и аз го сложих в подчинена страница - да си работи на спокойствие. Той, обаче, загуби интерес и текстът си стои така. А в основната статия какво да се напише? Та то няма никакво окончателно трасе... Метрополитен и общината си сменяват вижданията по три пъти на година: нека излезе окончателния план (с кандидатстването догодина, трасето вече ще е окончателно), за подвижен състав - същата работа. Нищо не е доказуемо и окончателно.
Та така: който има нерви - да пише там. Аз вече нямам време, пък и желание.