Днес е поредният ужасен ден с Дойче бан. Немците биха казали Das kannste dir nicht ausmalen.
Нищо не пътува навреме. Тръгнах от Баргтехайде в 4:46 по тъмно навреме и навреме стигнах в Хамбург. Там показаха връзката ми на таблото като навреме. След това й сложиха 45 минути закъснение, а след това написаха, че е отменен. 2 часа стърчах на студа, както и още тълпи от хора. Защото всички влакове отменени, поголовна сеч.
Пътувам за Давос. Излезе ми връзка за Цюрих през Бремен. И него отмениха. Съобщението е за бърза помощ в участъка Хамбург Хамбург -Юлцен. Влакът за Цюрих, който минава през Бремен, не е по засегнатото трасе. След 2 часа кибичене в Хамбург едно интерсити дойде и тръгна за Виена. Качих се на него до Касел. Претъпкано, хората стърчат, няма къде да се разминеш.
В Касел съобщиха връзката за Цюрих за навреме. Минаха 10 минути, те се сетиха да съобщят, че има 40 минути закъснение. А във виенския влак на пристигане в Касел съобщиха, че ще има престой и закъснение с 25 минути в Касел, защото персонал, който се сменя закъснява с друг влак.
100% от влаковете днес не са навреме. И то не само заради бурите. За оригиналната ми връзка от Касел за Манхайм пишеше, че поради вандализъм има промяна в маршрута и се пътува до Хайделберг, вместо до Манхайм...
Вандализъм, бърза помощ, която спира всички влакове за цели два часа как стават тези работи???
След като си работил съвестно до последно предния ден, не можеш да се зарадваш, че си излязъл в отпуска, защото още в първия й ден ляво-зелени некадърници не са си свършили работата от години и са довели държавна компания, чиято задача е да осигурява нуждите на населението, до тотална разруха и хаос!