Author Topic: Градският и жп транспорт в Германия  (Read 260439 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Последното е по-скоро стандарт за BVG. Има и пoложителни страни такъв голям договор с един производител, например 32 години гаранция за наличие на резервни части.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Влак с 200 пътници дерайлира в Германия   :help:
https://www.mediapool.bg/vlak-s-200-patnitsi-derailira-v-germaniya-news364060.html
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И новината представена нормално, а не изкривена и манипулирана през погледа на АзГ кадър:

Влакът се е ударил в камък, няма пострадали, веднага е дошъл заместващ влак и хората са се прекачили на съседния коловоз с помощта на служители и пожарникари. Влакът днес е изтеглен, линията е оправена и движението е възстановено:

https://www.sr.de/sr/home/nachrichten/panorama/zug_entgleist_namborn_100.html

Между другото влакът е бил на Vlexx, а не на DB  :laugh:

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Нови масови проблеми, и масово отменени влакове в района на Берлин. Фафанът обаче умълчава удобно...
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Yogimax-ът е забравил да провери че днес в Берлин е Джо Байдън и целият град е отцепен и блокиран от полицейски части в бронежилетки и БТР-и. Повече полиция се събира единствено когато съпартийците му от АзГ си правят погромите.  :laugh:

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Поголовната отмяна на влакове обаче се е случила не днес, а в сряда. :help:

Offline BatiVenci

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Продължавам да не вдявам, като е толкова зле в тази пуста Германия, защо Yogimax не си обере крушите от там, ами само хленчи и прави всичко възможно да ни отегчи и откаже от четене на бръщолевенията му ?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В интерес на истината, никъде вече не е такова чисто, подредено, лъскаво, уредено и идеално, каквото е било през 80те и отчасти през 90те. Нито в Германия, нито в Австрия, нито дори в Швейцария, особено в големите градове. Същата работа е и в Канада, а за Великобритания, Франция, Белгия и Холандия пък въобще не ми се говори. САЩ също - ако мислите, че всичко е като в Бевърли Хилс.....Ако искате уредено и като на картичка - примерно Сингапур (там за хвърлена хартийка глобата е 1000 долара) или донякъде Нова Зеландия. Преди три години като видях летището във Франкфурт какъв бардак е....ще ме мотаят и ще ми проверяват багажа турци, араби, жени с ирански забрадки. Германците толкова ли са станали прости, че назначават такива на такава работа. Няма да се учудя ако и полицаи такива има...Просто отиваме там уж за по-добър живот, по-добри условия, а то от ден на ден става по-зле. Занемарено метро, драсканици по трамваите и автобусите, разпищолили се тийнейджъри - като навсякъде...
По рейс и по жена не се тича!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
В Швейцария, по-мизерна (по техните стандарти) е френската част. Източната е чиста и лъскава дори в Цюрих, който е най-големият град.
В Германия, Австрия, Чехия, кочина е само в най-големите градове (особено Германия). Мръднеш ли настрани, става като в Швейцария.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, личи си разликата между немската и френската част. Най-чисто и лъскаво ми се видя в Люцерн. Вярно е за малките градчета и села - като Ротенбург, Чешки Хлумов, Сентендре, по долината на Мозел, също в Лихтенщайн, Брегенц, Линц донякъде...По - големите градове са станали на нищо....

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
...какъв бардак е....ще ме мотаят и ще ми проверяват багажа турци, араби, жени с ирански забрадки. Германците ..са ..прости..назначават такива ... Няма да се учудя ако и полицаи такива има....

Има. И в това няма нищо лошо. Но полицай със забрадка не можеш да видиш, тъй като не е разрешено, в Германия важи строгото правило да не се носят религиозни символи от държавни служители.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
По - големите градове са станали на нищо....
Пак пишеш глупости на търкалета. Има разлика между "станало е малко по-мизерно от преди" и "градът е станал на нищо.".

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не знам кой пише глупости. От това, което виждам, вярно че не съм кривнал много настрани по малките градчета, но в големите е станало не малко, а бая по-мизерно от това, което беше. На очите си ли да вярвам или на разни бръщолевеници за перфектната Германия? А втори път няма да си причиня да правя връзки на летището - бъркотия във Франкфурт.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Нещата не зависят от това дали си в голям/малък град. Лудвигсхафен (150 000) ми се видя много по-занемарен от Берлин, например. По-скоро зависи от това къде има повече мигранти като % от населението, както и от градските власти.
« Last Edit: 20.10.2024, 16:34:11 by Chezare »

Offline Константин

• Приятел на ГТ
  • Фен на тролейбусите и автобусите Икарус.
    • View Profile
    • Email
В интерес на истината, никъде вече не е такова чисто, подредено, лъскаво, уредено и идеално, каквото е било през 80те и отчасти през 90те. Нито в Германия, нито в Австрия, нито дори в Швейцария, особено в големите градове. Същата работа е и в Канада, а за Великобритания, Франция, Белгия и Холандия пък въобще не ми се говори. САЩ също - ако мислите, че всичко е като в Бевърли Хилс.....Ако искате уредено и като на картичка - примерно Сингапур (там за хвърлена хартийка глобата е 1000 долара) или донякъде Нова Зеландия. Преди три години като видях летището във Франкфурт какъв бардак е....ще ме мотаят и ще ми проверяват багажа турци, араби, жени с ирански забрадки. Германците толкова ли са станали прости, че назначават такива на такава работа. Няма да се учудя ако и полицаи такива има...Просто отиваме там уж за по-добър живот, по-добри условия, а то от ден на ден става по-зле. Занемарено метро, драсканици по трамваите и автобусите, разпищолили се тийнейджъри - като навсякъде...
В Кьолн също е така.  :/
Дано  подобрят положението.
« Last Edit: 11.12.2024, 16:48:33 by Константин »
Тролейбусно депо:Надежда
Любим модел тролейбус :Икарус 280.92Т инв. номер 2915
Линия:7

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Поредната издънка и то точно на моята линия. Вчера следобед RE8 по линията Любек-Хамбург поради техническа повреда е дръпнал внезапната спирачка и е спрял насред полето между Бад Олдесло и Баргтехайде. Наложило се е всичките 270 пътници да бъдат изритани от влака насред полето... С часове движението е било спряно и объркано. Сега разбрах, защото вчера връщайки се от работа, влакът ми беше толкова препълнен като никога. Защото RE8 просто не е пътувал и е бил отменен, много от хората са се качили на RB81, който е само до Бад Олдесло и не отива до Любек.
https://www.mopo.de/im-norden/schleswig-holstein/regionalexpress-bleibt-liegen-hunderte-muessen-auf-offener-strecke-umsteigen/?dmcid=sm_fb_p&utm_medium=social&utm_source=Facebook&Echobox=1729529133&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3iFL3LB0qm68IMt6R2OQHA0TLpSlNh1DNZWpOLD7y09FwX0n1k9IrO8Fk_aem_y49ti3Z8Ia849O3rwbvPKg

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И новината представена нормално, а не изкривена и доукрасена през погледа на АзГ кадър:

Никой не е дърпал никаква внезапна спирачка, а влакът е имал технически проблем. Както изискват мерките за безопасност, влакът е спрян и веднага е пристигнал заместващ влак. Никой не е бил "изритван на полето", а служители и пожарникари са опънали платформи и хората бързо и безпрепятствено са се прекачили в него и са продължили пътуването си. Не е имало никаква паника, не е имало и пострадали, всичко е протекло бързо и професионално. При първа възможност и дефектният влак е бил изтеглен, като заради намаления капацитет на линията веднага е организиран и допълнителен транспорт с автобуси, който да поеме капацитета на отменените влакове. "Издънки" също не е имало.

https://www.ostseewelle.de/nachrichten/nachrichtentickerhsh/Regionalbahn-bleibt-liegen-Versp%C3%A4tungen-und-Zugausf%C3%A4lle-id1206459.html

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Поредният влак дерайлира в Ханау, предизвиквайки хаос в движението на влаковете. :help:
https://www.op-online.de/region/hanau/im-bahnverkehr-zug-in-hanau-entgleist-ausfaelle-zr-93374854.html