Ето ги снимките от ГТ в Хановер. Като цяло съм най-доволен от MAN Lion's City G, чисто нови са им, на едва половин година, много си ги пазят и не ги пускат на линия след 22:00. Другите им автобуси са отвратително изглеждащите МВ Цитаро с дизайн на Ървайн, малки Солариси и чат пат някои нормално изглеждащи автобуси, които обаче са държани от частници.
От трамваите съм най-доволен от TW 2000. Най-много ме е яд обаче, че ги пускат и по нощните линии, а там какво става, да не ви разправям, сутрин в 7 те е гнус да се качиш в трамвай, защото навсякъде има бутилки, остатъци от храна, мръсотия, повръщано и тн. Всеки ден ги чистят и въпреки това не могат да опазят реда в нощните трамваи. Само да подчертая, че не е опасно за пътниците, но си е доста мръсно и само около кабината на ватмана е приемливо за пътуване, особено след 1:00 (прибирал съм се и в 1, и в 2, и в 3, и в 4 и го знам от личен опит). И докато трамваите са ужасяващо мръсни през нощта, то нощните рейсове са нещо коренно различно. След 20:00 се качваш само от първа врата и си показваш картата, а шофьорът не отваря другите врати за слизане, докато всички не се качат през първа врата. Веднъж чаках 5 мин, за да сляза, тъй като една жена се инатеше и искаше да се качи от трета врата. В рейсовете е жесток контролът, не се качват пияници, скинари и тн, затова там е винаги чисто и много приятно за пътуване.
Други трамваи са старите Дювази TW 6000, нищо, че са ми набори, че и отгоре. Не са особено удобни обаче за хора с багаж и инвалидни колички. Като цяло инвалидите използват предимно и само автобуси, тъй като там си има рампи за трудноподвижни хора, а в трамваите няма.
Цялостната галерия можете да намерите
тук. В следващите дни ще кача в отделна галерия и снимките от Хамбург, Бремен и Целе