Author Topic: Градският и жп транспорт в Германия  (Read 260440 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Поредният влак дерайлира в Ханау, предизвиквайки хаос в движението на влаковете. :help:
https://www.op-online.de/region/hanau/im-bahnverkehr-zug-in-hanau-entgleist-ausfaelle-zr-93374854.html

"Празен влак е дерайлирал при маневрени работи на гарата в Ханау в 8:21, няколко влака са били пренасочени, в 9:00 движението е било възстановено", това на "хаос в движението" ли ти прилича?!? Аман от глупости :help: На всичкото отгоре ни претопляш стара манжда, новина от петък?!? То бива глупости, ама това вече не знам какво е.  :help:
« Last Edit: 27.10.2024, 13:53:40 by fafan »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Дезиро на частен превозвач е изгоряло напълно снощи на гара в Берлин, няма пострадали. Кадри от гасенето:

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
След като вчера и на отиване и на връщане от работа влаковете ми не бяха в ред: на отиване поради счупен прелез голямо закъснение, на връщане поради блъснат човек, влакът стоя на 5 минути извън гарата в Хамбург, после ранжира обратно на гарата, качихме се на друг влак за Аренсбург, който ще обикаля заради сблъсъка по друга линия, и за капак автобусът в Аренсбург за Баргтехайде въобще не дойде, та се прибрах 3 часа след като излязох от работа, а днес от сутринта от 21 влака на таблото на централта гара Хамбург, 4 отменени и 10 със закъснения. Само 7 влака навреме, 33% успеваемост браво Дойче бан, продължавате да поставяте нови рекорди на абсурда.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Добре де, толкова ли е трудно да се информираш преди да тръгнеш на път, знае се от два дена какъв е проблемът  :help:
То бива глупост, ама все пак човек трябва да има някакво чувство за самосъхранение и да не тръгва на път като се знае че до утре ще има проблеми заради прекъсването на движението при Люнебург. Има си домашен офис за тази работа, всички нормални работодатели вече пускат служителите си в отдалечен офис когато има проблеми, няма да ги оставят да се татразят по три часа напред и назад, само хора без грам немски които не могат да си отворят новинарските сайтове и търсачката на DB висят по пероните при такава извънредна ситуация.  :rolleyes:

https://www.rbb24.de/panorama/beitrag/2024/11/bahn-fernverkehr-gestoert-blitzeinschlag-norddeutschland.html
https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/lueneburg_heide_unterelbe/Blitzeinschlag-an-Bahnstrecke-Beeintraechtigungen-dauern-an,blitzeinschlag204.html

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Какво общо има Люнебург с мен? От кога от Хамбург за Баргтехайде се минава през прецаканото трасе за Люнебург? Престани да манипулираш толкова безочливо! :help: Не падаме от Марс.
А обявената причина за прецакването към Люнебург е направо срамно смешна! Гръмотевица в края на ноември??? :help: :help: :help:
« Last Edit: 28.11.2024, 11:02:59 by yogimax »
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Какво общо има Люнебург с мен? От кога от Хамбург за Баргтехайде се минава през прецаканото трасе за Люнебург? Престани да манипулираш толкова безочливо! :help: Не падаме от Марс.
А обявената причина за прецакването към Люнебург е направо срамно смешна! Гръмотевица в края на ноември??? :help: :help: :help:

Ето това е типичното мислене на кон с капаци. Какво общо има нещо си с мен, мен ме интересува само моя влак, моята гара и моята софра. Ти направи ли си труда изобщо да прочетеш статията? Пише си каква е връзката, тези влакове и локомотиви да не мислиш че се разхождат само и единствено в твоя чест между твоето село и Хамбург?!? Влаковете в цялата провинция за засегнати, има отношение и към ICE мрежата прекъсването. А на теб какво ти е смешно или не Дойче бан не го интересува. Грамотевици падат през цялата година, може и на теб да ти падне ей сега без да разбереш, ето чети да не кажеш после пак че си недоразбрал.

https://www.wetter.de/cms/wetter-und-wetterthemen-am-28-november-nach-sturm-telse-wird-es-ruhiger-aber-kaelter-5095217.html

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Haй-дългият тpaмвaй в cвeтa, ĸoйтo пoбиpa пoчти 400 пътници и cвъpзвa тpи гpaдa в Гepмaния

"Haй-дългият тpaмвaй в cвeтa ce движи oтcĸopo пo линиитe нa мeтpoпoлния peгиoн Peйн-Heĸap в Гepмaния. Πpeвoзнoтo cpeдcтвo oбcлyжвa нyждитe нa тpи гpaдa - Maнxaйм, Лyдвигcxaфeн и Xaйдeлбepг.

Гигaнтcĸият тpaмвaй e c дължинa тoчнo 58,61 мeтpa, ĸoитo мy oтpeждaт и лидepcĸaтa пoзиция нe caмo в Eвpoпa, a и в cвeтoвeн мaщaб. Блaгoдapeниe нa cвoитe пapaмeтpи, тoй имa ĸaпaцитeтa дa пpeвoзвa дo 368 пътници нaвeднъж. Taзи впeчaтлявaщa цифpa oбaчe нe пpeчи нa aбcoлютния ĸoмфopт нa пътницитe - мoдepнaтa мoтpиca paзпoлaгa c ĸлимaтиĸ и paзвивa cĸopocт дo 80 ĸм/ч.

Myлтифyнĸциoнaлeн и yдoбeн

Tpaмвaят-peĸopдьop, ĸoйтo пo cъщecтвo изпълнявa poлятa нa мeтpoпoлитeн, щe ce движи ĸaĸтo пo гpaдcĸи, тaĸa и пo мeждyгpaдcĸи мapшpyти. Moдyлнaтa им ĸoнcтpyĸция oзнaчaвa, чe мoжe дa ce paздeлят нa чacти зa пocлeдвaщa пoддpъжĸa или пъĸ зa cъздaвaнe нa тpaмвaйни мoтpиcи c paзличнa дължинa в зaвиcимocт oт ĸoнĸpeтнaтa нeoбxoдимocт.

Tpaмвaят, дocтaвeн в Maнxaйм пpeз ceптeмвpи, e пpoизвeдeн oт чeшĸaтa Škоdа Grоuр. Toй e чacт oт пo-гoлямa пopъчĸa нa oбщa cтoйнocт нaд €260 милиoнa, ĸoятo cлeдвa дa бъдe финaлизиpaнa дo ĸpaя нa 2026-a. Tя oбxвaщa oбщo 80 пpeвoзни cpeдcтвa зa нyждитe нa RNV и ce cъcтoи oт: 31 бpoя 30-мeтpoви, 37 чeтиpидeceтмeтpoви и двaнaдeceт 60-мeтpoви тpaмвaя. Cъглacнo дoгoвopa cъщecтвyвa oпция зa дocтaвĸaтa нa oщe 34 бpoя cъглacнo тeĸyщитe нyжди нa пopъчитeля.

Зa тpaнcпopтнaтa мpeжa нa Peйнcĸo-Heĸapcĸия peгиoн (RNV) нe e нoвocт пocтaвянeтo нa peĸopди пo oтнoшeниe нa дължинaтa нa пpeвoзнитe cpeдcтвa. Oщe пpeз 60-тe гoдини нa минaлия вeĸ имeннo тaм e peгиcтpиpaнa мoтpиca c дължинa 38,55 мeтpa, ĸoeтo пpeдcтaвлявa и нaй-дългият тpaмвaй в cвeтa пo oнoвa вpeмe.

Πpeди тoвa peĸopдът ce дъpжeшe oт тpaмвaй c 9 ceĸции и дължинa 55,9 мeтpa в Бyдaпeщa, ĸoйтo ce движи в гpaдa oт 2016 г. нacaм.

Koй e нaй-дългият пътничecĸи влaĸ в cвeтa?

Изĸлючитeлнo дългитe тpaмвaи oбaчe нe бивa дa ce бъpĸaт c peĸopднo дългитe влaĸoвe.

Kaĸтo Моnеу.bg ви e paзĸaзвaл, пpeз 2022 г. швeйцapcĸa жeлeзoпътнa ĸoмпaния пocтaви peĸopд зa нaй-дълъг пътничecĸи влaĸ в cвeтa, ĸoйтo ce cъcтoeшe oт 100 вaгoнa c oбщa дължинa oт 1 910 мeтpa и тeглo близo 3000 тoнa.

Bлaĸът ce движи нa oĸoлo 789 мeтpa нaдмopcĸa виcoчинa oт Πpeдa пpeз Бepгюн дo Aлвaнey. B нeгo имa 4 550 мecтa, нo зa paзлиĸa oт cĸopocтнитe тpaмвaи тoй мoжe дa ce движи caмo c oĸoлo 30-35 ĸм/ч.

Цялoтo 61-ĸилoмeтpoвo пътyвaнe пo линиятa Аlbulа, вĸлючeнa в cпиcъĸa нa cвeтoвнoтo нacлeдcтвo нa ЮHECKO, oтнeмa oĸoлo 46 вълнyвaщи минyти пo изĸлючитeлнo живoпиcния cи мapшpyт."

https://money.bg/panorama/nay-dalgiyat-tramvay-v-sveta-koyto-pobira-pochti-400-patnitsi-i-svarzva-tri-grada-v-germaniya.html
« Last Edit: 30.11.2024, 13:44:58 by fafan »

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Поредната жертва на катастрофалната политика на Германия е известният туристически парен влак в Харц до връх Брокен. Медиите ни открехнаха, че той е в банкрут, има дългове от 5,6 милиона евро в годините от началото на ковид, поради драстично скачащи разходи заради инфлацията поради локдауните и санкциите срещу Русия. Влакът е пред закриване. Еми честито. Каквото си избраха, това ще си сърбат. Вече няма да има разходки до Брокен с влака през уикендите. Стандартът на живот на германците продължава да се срива.
Аз спрях да ползвам този влак преди 6-7 години, защото още тогава много се овълчиха и билетът струваше над 50 евро. Качвал съм се само до Ширке. На съвсем друга цена. Но до Брокен от всяка гара беше над 50 евро. Сега изглежда, че още повече е скочил. Няма как хората семейства с деца да плащат 200 евро за едно качване и слизане. Да го закриват този влак, на мен няма да ми липсва. Достатъчно много пъти съм се возил на него в годините от 2010 до 2016 г. и съм го снимал. Когато цените бяха много по-нормални.
https://www.news38.de/harz/article300448082/harzer-schmalspurbahn-ticket-preise-fahrkarte-bekommen.html

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това същата линия ли е от "Призраци под виенското колело"?
По рейс и по жена не се тича!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Поредната жертва .. е известният туристически парен влак в Харц до връх Брокен....
Аз спрях да ползвам този влак преди 6-7 години..

Еми ето я причината за фалита, черно на бяло  :help: :laugh:
« Last Edit: 06.12.2024, 12:56:34 by fafan »

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
От всякъде за Брокен е една и съща цена. Без значение от разстоянието. От последната гара преди върха Ширке, където се пътува само 40 минути, и е само 6 км разстоянието, е същата цена 55 евро. За да не се качват хората дотам евтино с автобус и оттам да вземат влака евтино. Последно когато пътувах до Ширке, за да снимам преди 2 години декември в снега, във вагона почти нямаше никакви хора. Преди 10 г. беше фраш до горе.
Сега е 55 евро до Брокен двупосочно, а еднопосочно би трябвало да е наполовина, но в случая не е. 37 евро в едната посока. Без значение дали се качваш или слизаш. Това не е нормално. Винаги е наполовина. И даже често като си вземеш двупосочно например лифт е по-евтино, отколкото ако си вземеш поединично на посока. Че то зъбчатата железница от Гармиш Партенкирхен до Цугшпитце е само 42 евро за много по-дълго и високо разстояние! Брокен се оляха съвсем. Като им е скъпо с парен влак, да пускат обикновен на по-евтино и хората пак ще се качват с него, защото Брокен е единствената планина близо до Северна Германия, и от половин Германия през уикендите се катерят там, като на манифестация е пътеката, постоянно има някой пред теб, или те изпреварват хора.
Ако беше наполовина влака, хората щяха да се качват за 27,50 евро и да слизат пеша 1 час до Ширке, откъдето си вземат автобус занадолу, който дори е безплатен, когато си с нощувка в района, дават си курорта карта, която включва безплатни пътувания с всички линии автобуси в Харц. Това би било по-приемливо.
Утре мисля да се качвам на Брокен, сега трупа сняг, но не с влака, ами пеша през Торфхаус. И без това последните години си правя преход точно през там и снимам влака, понеже пътят по едно време върви паралелно на жп линията. За 2,5 часа съм от Торфхаус горе на върха.
« Last Edit: 06.12.2024, 12:57:39 by yogimax »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Между другото се напънах и прочетох глупавата статия която yogi-то ни е пуснал като "доказателство" и никъде не прочетох думата "банкрут". Това потвърждава, че той има сериозни проблеми с немския и разбирането на това което му пишат, затова и не му върви с Дойче бан сигурно. Намерих друга статия обаче в която пише че "лошите политици" са увеличили субсидията на фирмата за следващата година.  :neznam: Причината yogimax да не ги знае тези неща е че сигурно не си е платил таксата за телевизора, MDR е локалната телевизия която се финансира от таксите, които той не иска да плаща.  :help:

https://www.mdr.de/nachrichten/sachsen-anhalt/magdeburg/harz/hsb-harzer-schmalspurbahnen-finanzielle-unterstuetzung-100.html

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Ама разбира се, че не е "банкрут" само имат дългове в размер на милиони, които се трупат все повече. Това е логиката на зелените кратуни като Хабек, който изръси, че фирмите не били фалирали, ами само не можели да продават в момента. Не знае какво е да си фалирал или се прави на луд, щото не му е изгодно.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На теб ясно ли ти е изобщо какво значи "банкрут"  :help:  :eek: Пак се ръсят тъпотии и се размива темата с политически коментари извадени от кофата.  :help:  И глупостите ти за цените са лъжа и манипулация както всичките ти други писания, хората са си го написали, ама кой да чете: "die Befahrbarkeit insbesondere der ertragreichen Brockenstrecke", там печелят най-много от всичките си влакове и влаковете са най-добре натоварени. Само социалнослаби мигранти маат пеша покрай влака в студа, всички други са вътре и се возят.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
В момента. Влакът ми за Харц в Хановер е отменен. Ей така. Дойче бан продължава да сере ла*на всеки божи ден. :help:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В момента. Влакът ми за Харц в Хановер е отменен. Ей така. Дойче бан продължава да сере ла*на всеки божи ден. :help:

Не е ей така! Ясно е написано защо е отменен, само трябваше да прочетеш преди пак да ни занимаваш с глупости!  :help:

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
И от кога се отменя цял влак поради даване на предимство на друг влак :help: :help: :help:
Изчакват 3-4 минути докато мине другия влак и ги пускат. Това оправдание много ясно, че е менте и няма как разумен човек да се хване. Освен това и влакът навръщане в 16:48 ч. от Бад Харцбург е бил отменен. Аз привечер пътувах за Волфенбютел за да гледам баксетбол, където Баргтехайде игра срещу домакините и ги смачка с 30 точки разлика, така то се затвърди лидер в 1.Регионаллига Норд за влизане в професионалната втора лига на Германия.
На връщане няма и няма влак обратно за Бад Харцбург, където ми беше хотелът. Чакаме 10 минути, чакаме 20 минути, нито вест нито кост! Нито се изписва нещо на таблото, нито някой съобщава нещо. Deutschland Servicewüste! :help:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И от кога се отменя цял влак поради даване на предимство на друг влак :help: :help: :help:
Изчакват 3-4 минути докато мине другия влак и ги пускат.

Абсолютни глупости. Но следващия път е хубава идея наистина да ти пуснат един влак отзад на три минути да видим как ще се чувстваш като го гледаш в огледалото как ви настига.

Това оправдание много ясно, че е менте и няма как разумен човек да се хване.

Единственото менте са информацииите които ни пускаш тук.

Освен това и влакът навръщане в 16:48 ч. от Бад Харцбург е бил отменен..

И какво общо има това сега с другия влак  :help: :laugh:

Аз привечер пътувах за Волфенбютел за да гледам баксетбол, където Баргтехайде игра срещу домакините и ги смачка с 30 точки разлика, така то се затвърди лидер в 1.Регионаллига Норд за влизане в професионалната втора лига на Германия.

Никой не го интересуват тези работи тук, абсолютен офтопик!  :neznam:

Deutschland Servicewüste! :help:

И накая разбира се както винаги грешен извод.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Уфф, аман бе!
Вместо хиляди постинги за коментар на всяко едно закъснение, ето тук, който се интересува, може да го прочете за всеки влак и всеки ден.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Фафана, който иначе винаги е "мноого" информиран защо мълчи за ранкинга на европейските ЖП-превозвачи, при които Дойче бан се нарежда сред лошите превозвачи в Европа, чак на 16 място. Това почти колкото БДЖ, а ЧФР са доста ПРЕД Дойче бан що така? :eek: :help: И споровете, че в Италия не било толкова добре, колкото го изкарвам, ами явно е, защото са на първо място най-добрият превозвач в цяла Европа, даже пред СББ.
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/deutsche-bahn-flixtrain-puenktlichkeit-service-buchung-zuverlaesigkeit-europa-vergleich-100.html