Author Topic: Доставка на 50 нови съчленени нископодови тролейбусa  (Read 270227 times)

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
50 съчленени Солариса са къде-къде по-добре от тези 43 Мерцедеса.

E, цената също ще е друга.  ;) А иначе цюрихските са серия 1992-93 година. Тези от Винтертур май вече са в Тимишоара, или поне част. Но в сравнение с Графовете дърпат на завоите по-добре и возят по-меко.

Иначе се возих и на това

Ама не останах очарован. Много им е твърдо окачването.

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Точно поради причината, че ние очакваме 50 чисто нови съчленени тролейбуса предложих други градове. Пазарджик също се ориентират към нови тролейбуси - само, че да видиме кога ще се случи. Мисля, че най-належащите градове за тролейбуси втора употреба точно като тези Мерцедеси са - Перник, Враца, Габрово, Плевен и други, които експлоатират основно руски изчадия.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Плевен има пари по европроект за тролеите си, а за останалите градове дали са им необходими съчленени?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Идеални са за Бургас, и цветово им пасват

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ами значи Плевен им е време да се оттърват от Зиу-тата и да си направят депо. Иначе мисля, че всеки един от изброените градове има потенциал за съчленени тролейбуси - просто трябва да се редуцира транспорта като цяло (пример да се оттърват от маршрутки).

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Защо са му на Плевен съчленени тролейбуси? Там са си идеални единичните. Само сутрин има пик, когато учениците пътуват, но това може да се реши с по-често разсписание. В останалата част от деня ще се люшкат празни тези хармоники...

В Плевен навремето автобусите бяха съчленени и винаги бяха празни. Сега с малките Исузу всичко е 10пъти по-добре - маневрени, бързи, топли, не замърсяват...

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
100% съм сигурен, че тези О405 Г ще харчат по-малко ток от Зиу-тата. И бъди сигурен, че ще са и по-екологични от Исузутата.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Идеални са за Бургас, и цветово им пасват
Той кметът обеща чисто нови тролеи с климатици уж, но знае ли се...
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Точно поради причината, че ние очакваме 50 чисто нови съчленени тролейбуса предложих други градове.

Колко пари са заложени за тези 50 нови съчленени тролея точно, имате ли представа?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Колко пари са заложени за тези 50 нови съчленени тролея точно, имате ли представа?
Доста подробно ги бяхме обсъждали, делили и умножавали парите, но сега не ми се рови из темата. Ето ти произволна статия от първия линк в Гугъл: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1011923. Ще се ремонтират и ТИС-ове, но в статията сумата май е само за тролейбусите.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Последна информация от Л.Христов:

- Кой е приоритетният ви проект за 2012 г.?

- Освен довършването на метрото ще започнем реализацията на проекта за модернизация на градския транспорт, който ще се финансира по оперативна програма „Регионално развитие”. В момента апликационната форма е в Брюксел, като тече кореспонденция с въпроси и отговори. Готови сме и с документацията по поръчката на 50 нови тролеи, която е част от проекта, и чакаме тя да бъде одобрена от управляващия орган - Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Надявам се средата на януари да обявим поръчката.

- Кога очаквате да пристигнат първите нови тролеи?

- Най-рано края на следващата година.

Цялото интервю - във ведомствения вестник "Монитор": http://www.monitor.bg/article?id=319324
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Почна се: http://dv.parliament.bg/DVWeb/porachkiXMLView.faces?idObj=66131

Доставка на 50 броя нови нископодови съчленени тролейбуса.

Проект/програма: Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Схема за безвъзмезна финасова помощ: BG161PO001/1.5-02/2011 "Подкрепа за интегриран градски транспорт в "Столична община"

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Допълнителните екстри като дизелов агрегат, климатик, система за съобщаване на спирките и прочие сигурни ли сме че ги има...?

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Безвъзмезна.. или аз бъркам нещо?  :help:

Offline Danchoti

• Запален по ГТ
    • View Profile
 http://dv.parliament.bg/DVWeb/porachkiXMLView.faces?idObj=66131
..
E-mail: ivouzunov1@yahoo.com
...

На това му се казва представителност!

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Интересно браво,ама никъде не се споменава каква марка ще са тролейбусите и от къде ще се купят,аз се надявам както и други съфорумци споменаха по горе тролейбусите да са пак Шкода Соларис 27тр.А дано аз викам :fan: :fan: :fan:

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Интересно браво,ама никъде не се споменава каква марка ще са тролейбусите и от къде ще се купят,аз се надявам както и други съфорумци споменаха по горе тролейбусите да са пак Шкода Соларис 27тр.А дано аз викам :fan: :fan: :fan:

Е все пак има конкурси (ясно е, че предварително са избрани спечелилите), но от сега ако напишат, че ще спечели Шкода няма да е интересно.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Не виждам докога е срока на обявата.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Няма нито срок, нито нищо. Упоменато е единствено, че трябва да са нови, съчленени и нископодови. Доста разтегливо звучи. А да разбираме ли, че ще са за депо Надежда, или?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Няма нито срок, нито нищо. Упоменато е единствено, че трябва да са нови, съчленени и нископодови. Доста разтегливо звучи. А да разбираме ли, че ще са за депо Надежда, или?
Като късите, вече и шофьорите им знаем...  :laugh: