Author Topic: Кирилизацията във форума  (Read 10087 times)

Offline AmB3R

• Писател
  • **
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« on: 13.11.2006, 11:09:46 »
колега администратор, нищо лично не искам да изкажа но само не разбрах защо са ми иэтрити всички мнения от миналия път. пишех на латиниса эащото кирилиэатора на форума не работи. не винаги имам въэможност да пиша на кирилица това се отнася предполагам и эа други участници от форума. на практика ти нарушаваш сам едно голямо неписано правило на всеки форум, като не даваш гласност на смислени мнения само защото са писани на латиница поради техническа невъэможност. стана ми малко неприятно след като си видях постовете изтрити. Препоръчвам ти сведващия път да си оправиш кирилиэатора.
« Last Edit: 17.01.2008, 10:58:11 by Dragon »

НАЙ-ГОТИНИЯ ТРАМ - 817
НАЙ-ГОТИНИЯ ТРОЛ - 2112
НАЙ-ГОТИНИЯ РЕИС - 3695

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #1 on: 13.11.2006, 12:01:16 »
Вярно е, че кирилизатора не работи и нямам време да сложа друг, но дори и така едно от основните правила е, че писането на кирлица е задължително. Когато става дума за мнения написани на латиница и те са 1-2 и не са много дълги, често се случва да ги превеждаме на кирлица. В случая ставаше дума за около 10 мнения написани на латиница, за които трябваше прекалено много време за да бъдат преведени, а мнения на латиница няма във форума, няма и да има. Можеше да използваш кирилизатора на някой друг форума, поща и т.н.

Съжалявам, че мненията ти бяха изтрити, но такива са правилата на форума и изключения няма да има.

Ще се постарая да сложа нов кирилизатор в най-скоро време.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #2 on: 14.11.2006, 11:25:30 »
В подобни случаи ползвам пощата си в abv.bg- при писане на писмо има една опция "Преведи на кирилица".

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #3 on: 14.11.2006, 13:57:34 »
Новия кирлизатор е сложен. Надявам се да няма проблеми с него.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #4 on: 14.11.2006, 19:22:38 »
Екстра е, ама на мен почти никога не ми трябва

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« Reply #5 on: 01.12.2007, 19:37:42 »
Става дума за темата: "Актьорски изяви на возила от БГ ГТ ". Затова че съществува такава тема си прав, но вчера когато публикувах мнението си не я открих и си позволих да отворя нова. Не знам дали ти или някой друг admin, е преместил мнението ми там и е изтрил темата която бях отворил. До тук всичко е OK. Само не разбрах защо трябваше след това да заключваш и триеш? Лично мое мнение, е че има още доста какво да се каже, и че не е изчерпана и е насочена към ГТ. С цялото ми уважение към теб, искам да те попитам ти сам ли преценяваш коя тема да бъде изтрита или се обсъжда между вас (adminite)?

Offline Toni_Kazi4ane

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« Reply #6 on: 02.12.2007, 00:29:44 »
Позволявам си да дам един примерен отговор. Бил съм Модератор на много форуми и разбирам горе доло.
Теми се заключват когато е имало системен Флууд, използване на арогантни думи/ снимки и други. Изчерпване на темата (това се използва в случай когато е изтекъл срока на темата. По точно когато 1 (една) тема се отнася за определена дата и тази дата си отмине, или пък се обсъжда нещо и вече се е напълнила със мнения и се обезмисля заради безбройните си мнения)
Нейскам да пиша повече и незнам как процедират колегите от този форум, но поначало решение за заключване/ изтриване на тема/ мнение се взима от Модератора/ Администратора без консултация от другите хора от екипа. Всичко това става собственна преценка, и мисля че не е наша работа да им се мешаме. Лично знам какво е потребителите от форума да държат сметка на екипа за такива неща
Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #7 on: 02.12.2007, 11:23:21 »
Бил е изпратен рапорт от потребител, че има повтарящи се теми.Неизяснен все още член на модератирския екип е взел мерки и е обединил темите.Негов колега не е забелязал това и е затворил и преместил ПО ГРЕШКА оригиналната тема в изтирити.Това е станало неволно и сега нещата са оправени.Подобни недоразумения се случват.Взети са мерки, ако станат, да не са фатални и нещата да могат да се оправят лесно.затова и рядко се стига до цялостно физическо изтриване на мнения и теми, а подобни са или в раздела за "Изтрити теми"[/url]
« Last Edit: 02.12.2007, 22:06:00 by Repcho »

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #8 on: 03.01.2008, 16:29:29 »
Подари това че заминавам за чужбина и бих искал да пиша във форума, дали бих могъл да помоля за един кирилизатор, като стария например. Беше добър.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #9 on: 03.01.2008, 17:32:11 »
Кирилизатор има и работи във всички скинове освен във коледния!

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« Reply #10 on: 03.01.2008, 18:48:33 »
Quote from: Toni_Kazi4ane
Позволявам си да дам един примерен отговор. Бил съм Модератор на много форуми и разбирам горе доло.
Теми се заключват когато е имало системен Флууд, използване на арогантни думи/ снимки и други. Изчерпване на темата (това се използва в случай когато е изтекъл срока на темата. По точно когато 1 (една) тема се отнася за определена дата и тази дата си отмине, или пък се обсъжда нещо и вече се е напълнила със мнения и се обезмисля заради безбройните си мнения)
Нейскам да пиша повече и незнам как процедират колегите от този форум, но поначало решение за заключване/ изтриване на тема/ мнение се взима от Модератора/ Администратора без консултация от другите хора от екипа. Всичко това става собственна преценка, и мисля че не е наша работа да им се мешаме. Лично знам какво е потребителите от форума да държат сметка на екипа за такива неща
Не знам какъв модератор си бил Тони ,но вземи наблегни над граматиката , че е срамота такива правописни грешки да правиш.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #11 on: 03.01.2008, 22:11:52 »
Quote from: Dragon
Кирилизатор има и работи във всички скинове освен във коледния!

Някой би ли светнал непросветените като мен как  се сменят скиновете. Проверих си контрол панела, потърсих и из мненията, но не можах да немря нищо по въпроса. А сигурно не е трудно. явно не търся където трябва...
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #12 on: 03.01.2008, 22:37:17 »
Quote from: LG_
Някой би ли светнал непросветените като мен как  се сменят скиновете. Проверих си контрол панела, потърсих и из мненията, но не можах да немря нищо по въпроса. А сигурно не е трудно. явно не търся където трябва...
като влезеш във форума възможно най долното меню. Падащо меню и оттам се избира скина (сега ти пишe Christmasnow)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #13 on: 04.01.2008, 03:56:50 »
Или визуално:[attachment=4070:skins.JPG]

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #14 on: 04.01.2008, 09:10:25 »
Thanks. Както си и знаех не било трудно!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« Reply #15 on: 04.01.2008, 11:25:11 »
Хора, вземете сложете един кирилизатор. Все някой от екипа ще се справи. истинска мъка е да работя с преводача отдолу, който хич не отговаря на фонетичната.
Става дума като съм в Лозенец. В офиса и матрицата си имам флекстайп.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #17 on: 04.01.2008, 18:08:08 »
Сложил съм ви и Кредор вече, въпреки че иконката му се появява където си иска, Будител го има във всички освен в коледния скин.

Offline peyodp

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Кирилизацията във форума
« Reply #18 on: 06.01.2008, 11:54:48 »
Аз пък си качих кирилизатор на компа и никакви проблеми нямам. Ето от тук може да си дръпнете.

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
Кирилизацията във форума
« Reply #19 on: 16.01.2008, 16:03:58 »
Quote from: peyodp
Аз пък си качих кирилизатор на компа и никакви проблеми нямам. Ето от тук може да си дръпнете.

Абсолютно препоръчвам решението на Пейо. Това не е допълнителна програма от рода на Флекса, която да ви яде ресурси, а и има лейаути дори за по-нестандартни клавиатури като немска например.