И още малко снимки от миналото...
Двата Мерцедеса O307 - В 5423 АТ с гаражен номер 15 и В 5428 АТ с гаражен номер 35 и реклама на сокове Fresh.
Като цяло това беше любимият ми модел на Мерцедес. Днес Интурото ми харесва в пъти повече.
Салонната снимка с многото хора и мокрият под е на В 5428 АТ на линия 10 от януари 2009. Мисля, че датата беше 5 януари понеделник, в същият ден и В 5833 РА беше другата находка.
Както може да се види и с просто око - В 5428 АТ беше провиснал, каросерията му беше смляна през годините, дори правена.
Ръчна кутия и висок под - по-подходящи за туристически линии. Не по-различни бяха и МАН-овете В 6719 СТ и В 6720 СТ.
6720 после смени 5428 на нощна персонална от гаража до обръщача на "Девня" и от "Девня" до центъра.
Заложеният шофьор беше Бирхан Исмаил.
Дълго време единственият начин да се пътува с този автобус, без да си част от персонала на Транстриумф беше чрез много ранно ставане и хващане на един конкретен курс от Засмяно като 59, нещо от сорта на 7:20 беше на Елпром. Така че появата му като оборотен на линия 10 беше историческа находка и се случи само веднъж.
За другият - 5423 ще кажа, че също беше много рядка находка. Долу-горе колкото съм го виждал в движение, толкова съм го и снимал (само няколко пъти).
Той беше с реклама на ETI и бисквитки Tutku.
Снимките са от последното му съживяване като студен резерв. Вечерната на 409 мисля, че беше в момент, в който протичаше продажбата на Златни пясъци - Травел и Транстриумф им го дадоха под наем за някакъв период от време.
Имаше един шофьор, който се казва Илиян с очила, който е леко рижав. Последният път когато бях във Варна, го мернах на съчленен Соларис (не съм запомнил номер). По това време той караше В 5113 КК, а преди това - неговият ортак веднъж ми беше споделил, че и двамата са карали 5423 преди да се преместят на Меркавима.
5428 на линия 52 мисля, че беше с "бай Късмет" - един възрастен шофьор с очила, който редовно караше Ботево.
Снимката на линия 8 е от една сутрин, където успях да го хвана посока Дружба. Ала не мога да се сетя кой беше шофьорът и вместо кой автобус се е движил тогава.