Добри бяха.
И трите ги харесвах и имам различни спомени от тях. Винаги съм харесвал ливреята, тапицерията и гравираното в стъклото на вратите VHH (Verkehrsbetriebe Hamburg - Holstein GmbH). На тези плоскостите им бяха по-запазени, защото бяха покрити с фолио.
4914 и 5476 са карали на линия 10 през 2008-ма, вторият и през 2009-та.
4916 - не съм го засичал там. Караше го Красен Горняков (шофьор, който кара в Германия в момента). Беше с реклама на Вивател в поне 2 варианта.
Хугас Михран караше 5476 след В 6614 КА и преди В 8155 РХ, много харесвах рекламата на Pepsi Twist (една синя с лимони).
4914 се караше пък от Иван Желев, който имаше цветущият прякор "Бабата".

Из мемоарите имам спомен, че беше със синьо-червена реклама на Coldrex и някаква друга, много готина малко преди това.
Тези дни някой (забравих му името) беше публикувал във Фейсбук снимки на "КЕН-овете" от Майнц, включително и някоя друга снимка на Тони.
Добре е ако не е авторска снимката да се посочва кой я е снимал или от къде е взета.
Тази реклама беше почти вечна за тези автобуси.
Тя не мина подновяване и 90% от времето бяха с нея, дори след като се изтърка. Много малко време сме ги виждали в движение без реклама с оранжевата ливрея.
При 0353 беше интересно, че е бил боядисан сив заради рекламата в чужбина. Той обаче беше най-мизерен от трите автобуса. Караше го едно пиянде някога.
0352 преди Димитър Койчев беше каран от Благой Пожарната. И да не кажа, че това беше следващият за него след 1845, не си спомням дали помежду е карал нещо друго като титуляр.
Естествено всеки автобус, който е минал през ръцете на Пожарната завършваше в окаяно състояние. В този смисъл, технически беше най-зле.
0351 беше каран от един много добър шофьор на име Иван, който беше първият титуляр на В 4863 РА. Ако някой от шофьорите чете тези редове ще се сети кого имам предвид.
Тези по-стари O405G от 1987 г. бяха с изключително здрава каросерия.
Ако бяха запазени/цели, сигурно и днес нямаше да има ръжда по тях и щяха да се движат доста добре.
И за феновете на Мерцедес трябва да спомена, че возията им също беше много добра и много варненски шофьори харесваха този модел, тъй като бяха и по-здрави като цяло, по-рядко изчезваха за дълго и поемаха без проблем линии като 148 с тогавашната натовареност.