Author Topic: Кръстовища на две нива и тяхното изграждане  (Read 270565 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Понеже една профанска хейтърска дописка предизвика сериозна дискусия, я пренасям в специализираната тема.
За мен има резон в реда на изграждане на кръстовищата на 2 нива в южната част на града. Но слабо място в ОУП е допирането на двата ринга - т.е. на Кутев-Каблешков с Ибсен. Знаем "ефекта" от допирането в другата половина на града - Сточна гара. Затова се моля да изпаднат в сериозни отчуждителни проблеми с пробива "София ленд", което да принуди СО да се върне към тунела под Южния парк.
« Last Edit: 16.10.2012, 12:20:59 by blagun »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
За съжаление, не виждам откъде ще дойдат проблемите с отчуждаването, след като ще режат дървета от парка, който е общински. БДЖ надали ще се опъва много за сервитута на демонтираното трасе. Единствено може да разчитаме на протестите на еколозите...

Offline slavybg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Понеже една профанска хейтърска дописка предизвика сериозна дискусия, я пренасям в специализираната тема.
За мен има резон в реда на изграждане на кръстовищата на 2 нива в южната част на града. Но слабо място в ОУП е допирането на двата ринга - т.е. на Кутев-Каблешков с Ибсен. Знаем "ефекта" от допирането в другата половина на града - Сточна гара. Затова се моля да изпаднат в сериозни отчуждителни проблеми с пробива "София ленд", което да принуди СО да се върне към тунела под Южния парк.

Напълно съм съгласен с теб и а дано стане както казваш.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Това в близките 10-15 г не виждам перспектива да се случи !

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Боя се, че им текат лигите за територията на София ленд, така че като нищо ще ускорят нещата.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Паркът е редно да се тунелира само достатъчно дълбоко да не пречи на дърветата и само с къртица.
Транспортният плюс при сегашния трафик по никой начин не оправдава омазването на една от малкото (да не кажа николкото) останали сравнително добре поддържани зелени площи в София.

Иначе за мен Ибсен трябва да изчезне и да се присвои към парка, а П.Тодоров по Луи Айер да води потока към Каблешков и външния ринг. Това, освен ако се направи тунел при условията по-горе, в който случай трафикът може да ходи и към вътрешния ринг при Г. Делчев.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Боя се, че им текат лигите за територията на София ленд, така че като нищо ще ускорят нещата.

Не е достатъчно ! Трябва да се осигурят няколко десетки или дори стотица милиони левове за тази цел ! Предвид заложените проекти за реализация и съответното им необходимо финансиране ме навежда на мисълта , че това нещо може да се построи най-рано след поне 20 години !

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Днес на бързо снимах минавайки през ТВ кулата. 1-към цариградско, 2 -към Симеоновски, 3 -към кръстовището от Д. Цанков.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Вчера минах (по тъмно) през ТВ кула и за мое учудване, отдолу си мина един моторист. Може би наистина скоро ще смогнат да го пуснат поне за директния трафик. Беше много тъмно и не видях точно какво е положението, но имам подозрения, че единствената причина да не е пуснато още е, че отгоре се извършват строителни дейности и не е достатъчно сигурно преминаването.
Някой ако е минавал по светло, може да разкаже какво е фактическото положение.

Offline thebigzank

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
Един колега си е минал преди 3 дни с колата по директното трасе на ТВ кула, ама понеже е егоист, не е снимал. Каза, че служителите на реда и закона се опитали да му направят забележка, но се оказало, че нямат аргументи и той си тръгнал

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Един колега си е минал преди 3 дни с колата по директното трасе на ТВ кула, ама понеже е егоист, не е снимал. Каза, че служителите на реда и закона се опитали да му направят забележка, но се оказало, че нямат аргументи и той си тръгнал
Заобикалял ли е купчини пръст или нещо подобно?
Къде са го издебнали?

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Преминаването през пътни знаци забраняващи това не е ли аргумент. Не мисля че е минал по скоро се похвали че е минал. Ако беше минал и го бяха хванали катаджии със сигурност щяха да му напишат акт, освен ако не ги е излъгал че работи на обекта.

Offline thebigzank

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
Нямам повече подробности, но практиката ми е показала, че на ченгетата им е бая трудно да спорят с моите хора - познаваме си правата и не се страхуваме да си ги отстояваме, а за пазителите на закона това се оказва остро непривично, силно дезориентиращо и на моменти дори леко шоково.  :blink:  ;)
Както и да е де, нека да не изпадаме в офтопици.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Това колко познавате закона, а и го спазвате красноречиво се разбира от разказчето. Само не разбрах защо се публикува тук, нито сме авто форум, нито някакъв тийн форум, че да ни се разказват такива неща. ;) От снимките ясно се вижда докъде са и че може да се минава. Да бяхте споделили за качеството на асфалта и полагането му поне...  :neznam: :help:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Две снимки от Гешов в посока България, в другата е същата работа. Не, че не работеха, но май пада мотане на тоя обект...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
На Кулата е официално отворено минаването отдолу по Яворов :)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, и официално затворено отгоре.
Супер. Сега ще е доста по-добре!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Току що минах по Яворов и за мое учудване минутки след най-големия порой нямаше никакво задържане на вода. Явно, че канализацията е добре оразмерена, сега остава да помним този факт и да си правим изводи за поддръжката и в бъдеще време  ;)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В коя посока мина и как бяха светофарите на Семинарията и Румънското откъм трафик?

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Посоката ми беше от семинарията към румънското. Зорът беше по Симеоновско шосе, защо милиция нямаше в тоя дъжд. По Яворов от включването до изключването на Черковна ми отне около 2,5 минути - нямаше почти никакъв трафик.

ЕД: В обратна посока не ми направи впечатление да има голяма тапа на Семинарията , а в останалата част естествено никакви проблеми.
« Last Edit: 29.10.2012, 10:00:56 by giorev »