Author Topic: Кръстовища на две нива и тяхното изграждане  (Read 270464 times)

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Снимки от ТВ Кула - снощи и в дъжда нямаше как да спра да направя по-хубави, но реших да използвам, че са махнали оградата откъм плажа и да снимам. Както вече бях споменавал, кръговото ще бъде на по-висока кота спрямо настоящето кръстовище. Другото интересно е, че сложиха ограда на разделителната ивица между платната, което е индикация, че предстои нещо весело - двупосочно движение в едното платно  :help:
« Last Edit: 18.05.2012, 09:51:00 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Някъде четох, че срокът е края на юни. Иначе за каква спирка на тролея говориш, Благуне, нали засега няма да го удължават, а и да го удължат, ще минава по моста...
Продължавам да смятам, че тролейбусът няма да минава по моста, а през светофара отдолу. Както и да е, времето ще покаже...

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Качвам снимки от Гешов и Софийски. Извинявам се за лошото качество, но снимах с телефон.

Това е от мен :)
Надежата умира последна........... Люлин - никога :)

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/routeChanges
айде започва се с прекачването   
картите ще важат ама за билетите не пише

Offline mrclyde85

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
От другия форум брутално видео на Бареков :D

Quote from: svt11;91667829
Ооо, ама ние нищо не сме видяли :lol::lol:
http://tv7.bg/dobro-utro/news/9309392.html
Включете от 08:45 и от 08:56ч сутринта, просто разкъртващо!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Бахти идиота е тоя Бареков, искал специален обходен път :help: Еми да минава по Г.М.Димитров или по канала, като му е толкова зор да пътува с колата.

Offline mrclyde85

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Е какъв е тоя обходен път - през гората ли?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Работата е една и съща при всеки ремонт във всяка точка на света. В началото стават тапи, после трафикът си намира алтернативи. По принцип съвременният начин е поддържане на информация в реално време, която да ес подава на навигационните системи. Но докато това стане в София, просто ще практикуваме по метода на пробите и грешките. Лично аз бях неприятно изненадан, колко много шофьори са се ориентирали през хотел Москва и ул.Незабравка.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ако някой не е разбрал, вече е факт двупосочното движение в едното (западното) платно на ТВ кула. Общо взето, не е препоръчително да се минава по Яворов след 07:00 и преди 21:00. От румънското преди кръстовището са две ленти, но едната е само за десен завой и от южната страна има само една единствена лента в посока Семинарията. От Семинарията отново са две ленти преди, но и след кръстовището за около 40-50 метра, след това за кратко отново се минава в участък с една лента. В същото време се копае здраво в източното платно - вече са слезли поне на -4,00 м.
Ще трябва да го изтърпим, няма начин - аз като ежедневно използващ тази пътна връзка, вече все по-често минавам по Г.М.Д. към Слатина, единствено любопитството ме кара да се навирам на Тв кула от време на време. Дано и дъждовете престанат най-накрая, че когато вали и ги няма жилетките става страшно по Г.М.Д.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Две снимки от ТВ Кула. От северната страна дупката е далеч по-голяма, на втората снимка се вижда, че наливат вече и бетон там.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На Ляпчев и Сахаров днес беше почивен ден, имам чувството, че с тази скорост няма да успеят и до края на месеца :/ :
https://picasaweb.google.com/107650180726438703125/plzSdD

На ТВ кула и днес работеха здраво:
https://picasaweb.google.com/107650180726438703125/vjVLTG

Online maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Главболгарстрой ще строи кръстовището на 2 нива при Лъвов мост

Това кръстовище просто не го виждам как ще стане след като изградиха всичката инфраструктура на метрото...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Това кръстовище просто не го виждам как ще стане след като изградиха всичката инфраструктура на метрото...
Е къде виждаш проблем? Лично съм снимал колко място има между над тунела на метрото и нивото на терена, за да се вкарат директните трасета на Сливница. Да се построят два нови автомобилни моста над  реката не го намирам за толкова сложно.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
А защо въобще ще хвърлят пари за играждане на кръстовище на две нива там? Две години това кръстовище изкара с по едно платно като големи задръствания кой знае какви нямаше. Но хубаво щом са решили нека да го ремонтират - не се ли предвижда изграждане на пешеходна алейка по бреговете на рекичката - може да се направи велоалея,да се сложат пейки там,някой и друг фонтан,зеленина, мостчета - би било приятно ....

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Лично спорд мен това място за линеарен парк не става:

Снимката съм я правил от южната страна, северрно е още по-тясно, отделно отдолу преминават колектори. Някой колеги тук са скептични за Евлоги и Христо Георгиеви, като адекватно място за ежедневен отдих, аз там повече приемам, но по Сливница е повече от абсурд.  :bag:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
И аз не знам доколко ще е приятно да се разхождаш, а покрай теб да притичват плъхове и да смърди на кенеф :annoyed: Може да се озелени, но чак място за почивка.... не ми се вижда подходящо.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Има и по-елегантни начини за самоубийство, отколкото да се разхождаш сред изгорелите газове на автомобили.  :neznam: По Патриарха се виждат в по-слънчев и чист ден колко прах и газове се вдигат от трафика (като мини облак с височина 3-4 м са), по Сливница ще е още по-'забавно'.

Кметът Фандъкова днес е заговорила за строеж на кръстовище на 2 нива при семинарията с начало около декември. По нейни думи това в Младост ще го очакваме през юли, а това при тв кулата през октомври (там вече 20% била свършената работа). Източник: днес.бг
« Last Edit: 08.06.2012, 18:06:38 by GTUser »

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Много хубаво. Само ме притеснява, че, при готови кръстовища на 2 нива на кулата и семинарията, на Кошарите ще настане ад под небето, също и на Румънското. На Румънското може да се избяга на Цариградско, но на Кошарите просто няма на къде.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Всъщност Черни връх в участъка Вапцаров и ул. Сребърна може да се разшири като се добави по още една лента. Но реално в момента се използва само по една лента от булеварда, като другата лента са ред от паркирани коли. Дано след като се отвори паркинга на МС Баучър, проблема с паркирането в тази част на София намалее и да може спокойно да се използват двете ленти посока Хладилника и Околовръстното.  :)