Author Topic: Инвестиционни намерения на СО за пътната и трамвайната инфраструктури  (Read 251764 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Я да питам това окончателен вариант ли е, или ще има още преработвания?
"Всяка заповед е предпоследна" - гласи древна казармена мъдрост. Съответно всеки вариант на ОУП е предпоследен. Ще вземе да се появи стратегически инвеститор в Бусманци и ще направят метро и дотам, колко му е!

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Въпросния план от линка по-горе всъщност е само разработено предложение от инж. Филипов и инж. Янев към ОУП, който би трябвало да бъде приет тази есен. Това ми обясниха от Софпроект. Предложения за поправки те не приемат, такива следва да се отправят към ДАГ, които са техен възложител.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Близо две години след началото на тази тема да видим какво е свършено? Който отгатне думичката започваща с Н, получава дъвка с косъм.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Близо две години след началото на тази тема да видим какво е свършено? Който отгатне думичката започваща с Н, получава дъвка с косъм.
бойко ще става премиер, така че си трай ти там сега ! Виж колко градинки се преасфалтираха, колко нови крушки по лампите се сложиха, нови кошчета за смет...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
бойко ще става премиер, така че си трай ти там сега ! Виж колко градинки се преасфалтираха, колко нови крушки по лампите се сложиха, нови кошчета за смет...
Да, но доста неща се претупват и се правят некачествено. Радвам се поне, че оправиха езерото Ариана.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Да, но доста неща се претупват и се правят некачествено. Радвам се поне, че оправиха езерото Ариана.
Toва е ясно- цялото ми мнение е с огромна доза ирония.Разбира се, че Найтпиш е прав. ;)

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Не знам дали е за тази тема, но някои интересни инфраструктурни проекти:

Цялостен проект за организацията на движението (да бе...)
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=536044

Проект за кръстовището Яворов-Драган Цанков на две нива (Яворов отдолу)
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=544099

Нови мостови конструкции
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=530882

Проект за кръстовището България-Гешов на три нива (много е сложно за обяснение  ;))
http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=536073

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Като си си направил труда, колега, да прегледаш архивата на Строителство Градът, не е зле да направиш същото и с този форум.Повечето неща са отдавна обсъжадани в различни теми и сега се получава безсмислен дублаж и дъвкане на стара информация.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Хм, извинявам се, просто не съм ги открил тук при четенето. Амии може модераторите да зачистят тогава, предполагам.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Хм, добре де, аз все пак не съм съвсем наясно в коя тема се очаква да търся да е споменат някакъв инфраструктурен проект.

Примерно ми е интересно какво мислят хората за този проект - http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=547371

това в коя тема би трябвало да бъде постнато/търсено?

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Пълна малоумщина бих казал. Трябва да има естакада, която да премоства Алея Яворов и тя да е за бъдещото трамвайно трасе по Симеоновско а тя да има достатъчен габарит за да минават и А94 и А102 по нея, като подхода и бъде с повижни колчета. 4 ленти от Яворов влизат в траншея и излизат след Михайловски, а огоре кръстовището си се запазва, основното натоварване е на Яворов.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Този булевард Яворов с какви ли не бомбастични идеи го обсипаха, как ли не го преустрояваха. Невярвам това което пише скоро да се случи по простата причина че 2006 му направиха основен ремонт на настилката и едва ли сега ще почнат да дълбаят половината нов асфалт (струващ няколко милиона) за рампите траншеите и т.н.т.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
2006 му направиха основен ремонт на настилката и едва ли сега ще почнат да дълбаят половината нов асфалт (струващ няколко милиона) за рампите траншеите и т.н.т.
То докато реализират проекта, още 3-4 основни ремонта ще минат... Иначе предният вариант беше още по-бомбастичен - рингът си продължава по Вапцаров до Кошарите и оттам започва тунел под Южния парк до началото на бул. Гоце Делчев.
Само като копат до ТВ кула, да не съборят метрото...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Всъщност този проект за тунел под Южния парк доста се лансираше по едно време и присъства в част от схемите на ОУП, ала само в някои, които не знам колко са актуални. Отпаднало ли е? Според мен там може и да има полза от такова нещо (може и да няма след оправянето на Т. Каблешков), но не и във вида, в който беше според плана - Г. Делчев продължава едва ли не до средата на парка и чак оттам в тунел. Този парк така и така почти целия го стопиха с този гето-квартал отсам Богатица :( А и нямам техническото образование да преценя дали има как да се копае такова нещо подземно, без да се закачат горите отгоре.

а колкото до цитираната от мен статия - аз честно казано така и не разбрах съвсем как го виждат. От обясненията ми изглеждаше все едно Яворов продължава на естакада вляво от Вапцаров, който също си остава и някакви такива доста идиотски неща.
« Last Edit: 17.09.2008, 18:15:39 by Jorr »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
От обясненията ми изглеждаше все едно Яворов продължава на естакада вляво от Вапцаров, който също си остава и някакви такива доста идиотски неща.
Продължава косо - по диагонал през София ленд - виж на последния засега вариант на ОУП: http://sofia-agk.com/esoft/planove/oup10000_prp/oup.htm

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Актуален план с надпис "ж.к. Червена звезда" в Дианабад..  :blink:

Според този вариант обаче нито кръстовището на Михайловски и Яворов, нито това на Яворов и Драган Цанков изглежда да са на две нива. Просто булевардът се разделя след кръстовището? Може би бъркам означенията.

И жп линията е премахната така като гледам, поне тези оранжеви черти май не са тя..

Всъюност дори метростанцията на Въртопол не е означена

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
1. Актуален план с надпис "ж.к. Червена звезда" в Дианабад..  :blink:

2. Според този вариант обаче нито кръстовището на Михайловски и Яворов, нито това на Яворов и Драган Цанков изглежда да са на две нива. Просто булевардът се разделя след кръстовището? Може би бъркам означенията.

3. И жп линията е премахната така като гледам, поне тези оранжеви черти май не са тя..
1. Взели са стара подложка
2. То поначало малко кръстовища са отбелязани за 2 нива, не защото няма да има, а защото няма одобрени проекти. Вероятно трябва да се обяви търг за проектиране и после - търг за изпълнение.
3. Жп линията и гара Пионер няма да ги бъде. Любопитно е, че по единствения и коловоз под Цариградско проектират улица.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Идеята за тунел по Южния парк от бул. Гоце Делчев до бул. Вапцаров ми харесва, но няма как да се случи,тъй като тунелът би минавал под американското посолство, а никой не би го позволил. А и ако доживееме някога бул. Тодор Каблешков да стига до след Софияленд, малко ще се обезсмисли едно такова дълго тунелно съоражение.
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Идеята за тунел по Южния парк от бул. Гоце Делчев до бул. Вапцаров ми харесва, но няма как да се случи,тъй като тунелът би минавал под американското посолство, а никой не би го позволил. А и ако доживееме някога бул. Тодор Каблешков да стига до след Софияленд, малко ще се обезсмисли едно такова дълго тунелно съоражение.
По-скоро Правителствена болница и Южния парк.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
бул. Тодор Каблешков да стига до след Софияленд
Бул. Тодор Каблешков е елемент от по-външния ринг, който ще върви южно от зоопарка. Двата ринга ще се опират леко в най-южната точка от сегашната чупка на Сребърна.