Author Topic: Новини от София  (Read 1053941 times)

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
Re: Новини от София
« Reply #2940 on: 13.12.2011, 22:45:18 »
Не ми се мисли колко ще стане каското в София...  :P
И наемите на гаражите, особено подземните :)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2941 on: 13.12.2011, 22:51:28 »
Разбрахме, че платените/охраняемите не помагат!  :laugh: Охх, добре че сме с вътрешен двор на кооперацията. Както бях казал вече някъде, май не пред вас, тази работа се превърна в мода с доста подръжатели и трябва да чакаме да отмине, за да престане. Иначе не виждам Физкултурника и подупечните му как ще се справят!  :(

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #2942 on: 13.12.2011, 22:55:27 »
Е справили се, не знам колко % , но дали е истинския :
http://focus-news.net/?id=n1600209
Спрете си просташките мнения !

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2943 on: 13.12.2011, 22:58:39 »
Е справили се, не знам колко % , но дали е истинския :
http://focus-news.net/?id=n1600209
Започна се от някъде... Но съм уверен, че сега изпълнителите са доста и различни! Малко ми липсва как ги ловяха със скокове с парашути и внезапна атака още от въздуха, под звучното име на самата акция.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #2944 on: 13.12.2011, 22:58:55 »
И като потвърждение на ареса снощи - 4 коли на охраняем паркинг в София.........

Хванали, хванали, гонят Михаля само  :( :( :( :( :(

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2945 on: 13.12.2011, 23:30:58 »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4387491
Тук пък сега излезе, че колите не са 3, а са 5. Много е кофти ситуацията наистина. Има какви ли не психопати, на които малко им трябва за да направят някоя простотия и се влияят изключително много. Дано не съм прав, но предполагам, че случаите ще се увеличават, както и пироманите разбира се, а полицията ще е все по-безсилна, единствено ако някъде собствениците ги спипат на местопрестъплението да има кървава саморазправа, може би това може малко от малко да ги постресне... Излиза, че или закрит паркинг, или гараж, или трябва човек да си спи в колата, за да я опази, а вечер да те е страх да излезеш някъде с нея, че не се знае дали ще я намериш непокътната.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2946 on: 14.12.2011, 01:49:54 »
Това е работа само и едниствено на застрахователите, търсят си клиенти за каското...  Иначе куките яко са се хванали да проверяват, сега като се прибирах вечерта ме спряха двама, искаха ми лична карта, караха ме да отварям раницата...

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2947 on: 14.12.2011, 08:40:45 »
Няма как да се справят с това сами фарфуите. При тая мъгла, требе да 10ина коли да има по един, което е несериозно. Иначе из Връбница вчера май и жандармеристи се разхождаха и оглеждаха.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2948 on: 14.12.2011, 09:37:03 »
Аз ще затрая по върпоса, че ще ме обвините в провокация. Само ще ви кажа, че според мен палежите се правят от някой, който мрази колите повече и от мен и по този начин, макар и скромно отмъщава. Чудно ми е как веднага тръгнаха разни версии за застраховки, паркинги, гаражи и т.н. Просто както на някой им е кеф да съсипват градския транспорт, фасадите на кооперациите, да трошат спирки, така на други им е кеф да палят коли.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2949 on: 14.12.2011, 09:43:08 »
Аз ще затрая по върпоса, че ще ме обвините в провокация. Само ще ви кажа, че според мен палежите се правят от някой, който мрази колите повече и от мен и по този начин, макар и скромно отмъщава. Чудно ми е как веднага тръгнаха разни версии за застраховки, паркинги, гаражи и т.н. Просто както на някой им е кеф да съсипват градския транспорт, фасадите на кооперациите, да трошат спирки, така на други им е кеф да палят коли.
Емо, ако, не дай Боже, си прав, то това означава, че живеем в някаква безумна псевдоевропейска версия на Камерун, Нигерия, Чад или друга подобна китна африканска държава!!!
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2950 on: 14.12.2011, 09:44:36 »
И без да е прав Емо, определението ти отговаря за това в какво живеем.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2951 on: 14.12.2011, 09:48:43 »
Е вие виждате ли нещо по-различно и логично като версия? А по ьТВ отново се показаха като суперпрофесионалисти, като запалиха кола или две и публично заявиха, че кола обгаря за 2-3 мин, а за напълно изгаряне трябват 5-6 мин, а пожарната идва обикновено за 7 мин. Та сега ще се нароят още хорица, на които това ще им стане кеф.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2952 on: 14.12.2011, 09:52:35 »
Те БиТиВи-то на културата по начало са известни с това, че могат да правят повечето неща така, както НЕ се правят, а останалите неща изобщо не могат да ги правят. За да бъде щастието пълно обаче, конкурентите им с нищо не са по-добри от тях, така че качеството на БГ телевизията обещава да бъде все така извисено и в бъдеще.   
:party:
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2953 on: 14.12.2011, 10:51:31 »
Емо, ти беше в краткия списък на заподозрените, ама отпадна.  :devil:

Сега сериозно - според мен става дума за повече от 1 човек и повече от една група. Което подсказва, че май се прави целенасочено, само че ми убягва целта на занятието.

И първа запалена кола в Бургас. :blink:

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2954 on: 14.12.2011, 10:56:36 »
АЗ продължавам да си държа на своето, вчера го обяснявах на баба ми. Както някои изпитват кеф да драскат по трамваите, да драскат по сгради, на други им е кеф да трошат спирки, на тези им е кеф да палят коли. И сега има още доста, които ще го прихванат :P Но си мисля, че е редно да се заслили охраната на гаражите на градския транспорт.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2955 on: 14.12.2011, 11:00:45 »
Защо да се прави разлика между посегателството върху частната и обществената собственост? Охраната на гаражите няма да помогне ако решат да подпалят и там. А това неминуемо ще се случи ако не ги хванат.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2956 on: 14.12.2011, 11:04:58 »
Защото обществената собственост в лицето на превозните средства на градския транспорт се рушат ежедневно - драскат се, чупят се прозорци. Милион пъти съм се чудел какъв е тоя кеф да се драска по трамваите, а не по личните автомобили, може би страх. Е сега този страх е пречупен, но явно не от 12-15 годишни идиотчета, каквито драскат.
И лично мен ме засяга много повече да няма подпалени/потрошени превозни средства от градския транспорт, а като се замисля как са паркирани в Земляне отзад...

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2957 on: 14.12.2011, 11:09:44 »
Изобщо не са лудитски (по Нед Луд - английски тъкач, инспирирал палене на машинни станове) изпълнения. Или е свързано с преконфигуриране на мрежата от дребни наркодилъри, или с подсъдимия по започналия вчера процес.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2958 on: 14.12.2011, 11:25:19 »
Не съм сигурен дали това което ще напиша е точно за тази тема и се извинявам предварително.

Столичен електротранспорт провежда акция по премахването на излезлите от употреба улични стълбове. Става дума за тези които не са част от уличното осветление, имали са роля в поддържането на контактната мрежа, но вече не се използват за нищо.
Тази сутрин екипът работеше до обръщалото на тролеи 6 и 7.

Още веднъж извинете ме, ако не е за тази тема.  :angel:

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2959 on: 14.12.2011, 12:12:30 »
Eмо, в грешка си - това се случва и при частните ППС, но там си има застрахователи и засегнатите са по-малко т.е. се размиват на фона на огромното количество, следователно по-малко хора разбират за това. Но като бройка са в пъти повече от случващото се в ПС на ГТ, което е и нормално.

За мен въпрос на време е да посегнат и на ППС на ГТ, както вече направиха с охраняемия паркинг (досега всички коли не бяха на такива) или до СДВР.
« Last Edit: 14.12.2011, 12:18:35 by GTUser »