Author Topic: Новини от София  (Read 1053985 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Новини от София
« Reply #4240 on: 16.09.2016, 22:16:29 »
Защо изглежда, че в България се набляга само на градската мобилност?
Така беше представена идеята от самото начало. Аз помня първата "Седмица на мобилността" през 2004-та година и концепцията беше точно такава, каквато е и сега - да се оставят личните автомобили в града и да се тръгне пеша, с велосипед или с градски транспорт.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #4241 on: 16.09.2016, 22:18:35 »
Отменям какъвто и да е ангажимент, ако разбера, че ще има ден на отворените врати в РВД! :P Контролната кула на летище София е компромисен вариант. :)

Има, но това е отделна тема, може да прочетеш повече в сайта на РВД.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4243 on: 29.09.2016, 14:04:13 »
Проектът за интегриран градски транспорт в София навлиза във втората си фаза

"С помощта на „Проект за интегриран столичен градски транспорт“ успяхме значително да подобрим трафика чрез ефективни системи за управление и да допринесем за повече комфорт и удобства за пътниците при пътуването с градския транспорт." - не разбирам къде точно е подобрен трафика, предвид че автобусите продължават да трупат огромни закъснения.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4244 on: 29.09.2016, 20:57:55 »
Прах в очите на хората ! Чудното е , че вярващите са толкова много , че чак им се чудя къде точно живеят !

Offline kom6ito

• Маниак
  • Citaro
    • View Profile
« Reply #4245 on: 29.09.2016, 21:29:28 »
Не вярвайте на очите си, а на ушите си и слушайте бъдещият президент какво ви говори  ;)

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #4246 on: 30.09.2016, 03:38:21 »
Когато завърши проектът за интегриран градски транспорт всички софиянци ще бъдат интегрирани в личните си автомобили.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4247 on: 19.10.2016, 12:07:59 »
Жители на "Княжево", Владая и Мърчаево ще протестират на път Е-79
Жители на столичния квартал "Княжево" и на селата Владая и Мърчаево планират в неделя следобед да затворят главния път Е-79, преди отбивката за Владая. От Инициативния комитет, който организира протеста, информират, че са принудени да направят това, защото никой от Столичната община не е обърнал внимание на исканията им за подобряване на транспортното обслужване, предаде БНР.

На 23 октомври – от 16.30 до 21.30 часа, ще се проведе първата от поредица демонстрации в израз на несъгласие с "безпрецедентната незаинтересованост, арогантност и нехайство от служители в общинската администрация, сред които кметът Фандъкова и общинските съветници", се посочва в отворено писмо на жителите.

Те настояват за нови автобуси по линия 59, за възстановяване на линии 22 и 58 и удължаване на маршрута на трамвай номер 5, който да пътува до село Владая, както и за изграждане на велоалея.

Зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия, декларират организаторите в открито писмо до медиите.

Източник
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4248 on: 19.10.2016, 12:22:42 »
1. Маршрутка 22 е закрита от оператора, а не от СО. Да протестират пред него, след като явно не са я ползвали особено много.
2. За удължаване на трамвайното трасе - стига да гарантират безпроблемно отчуждаване на реалистични цени на парцели около ЦБ3, които да направят габарита на булеварда адекватен за трамвайно трасе. Ако при сегашните му габарити се направи трамвай до Черния кос, опашките в неделя вечер ще са до Драгичево.
3. Нови автобуси за Владая трябва да се вземат отнякъде като се лишат други квартали, примерно Драгалевци, Бояна и Симеоново от тях.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4249 on: 19.10.2016, 12:33:21 »
3. Нови автобуси за Владая трябва да се вземат отнякъде като се лишат други квартали, примерно Драгалевци, Бояна и Симеоново от тях.
От никъде не трябва да се вземе, просто трябва да се спре кранчето. Ако 27 години не се крадеше поголовно, сега щяха да са подменени всички автобуси, трамваи, тролейбуси! Подкрепям ги хората и се чудя на север защо сме такива овце? Отрязаха ни пътя към центъра чрез тая тангента, а ние си мълчим.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #4250 on: 19.10.2016, 12:38:19 »
Единственото състоятелно искане от всички е обновяване на подвижния състав по 59. И да се пусне 58, не би подобрило интервалите, даже на Мърчаево ще се разреди автобуса значително. Благун написа за маршрутка 22. Продължаване на трамвая нагоре е толкова изпълнимо, колкото и трамвая през модерно предградие. Преди време Владайци пак се бяха изхвърлили с искане 59 да се удължи до Руски паметник. Не знам кой как ги съветва и подкрепя, но е редно да се съсредоточат върху реални и изпълними искания.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4251 on: 19.10.2016, 12:46:56 »
Изборите наближават..... :crazy:

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4252 on: 19.10.2016, 13:49:02 »
Жители на "Княжево", Владая и Мърчаево ще протестират на път Е-79
Жители на столичния квартал "Княжево" и на селата Владая и Мърчаево планират в неделя следобед да затворят главния път Е-79, преди отбивката за Владая. От Инициативния комитет, който организира протеста, информират, че са принудени да направят това, защото никой от Столичната община не е обърнал внимание на исканията им за подобряване на транспортното обслужване, предаде БНР.

На 23 октомври – от 16.30 до 21.30 часа, ще се проведе първата от поредица демонстрации в израз на несъгласие с "безпрецедентната незаинтересованост, арогантност и нехайство от служители в общинската администрация, сред които кметът Фандъкова и общинските съветници", се посочва в отворено писмо на жителите.

Те настояват за нови автобуси по линия 59, за възстановяване на линии 22 и 58 и удължаване на маршрута на трамвай номер 5, който да пътува до село Владая, както и за изграждане на велоалея.

Зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия, декларират организаторите в открито писмо до медиите.

Източник

Смениха им автобусите от произведени 1991г - О302Т на произведени 2005г. БМЦ
Пуснаха им 4 курса на 59 да минават през Гара Владая.
Общината е направила всичко по силите си да им угоди.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #4253 on: 19.10.2016, 14:09:12 »
Далеч не съм съгласен с коментарите за угаждането и лишаването на други квартали. Хората искат повече и са си прави. Вместо да им се казва колко са лошо е по-добре да се настоява пред общината за още подобрения. Трамвай до Владая надали е най-доброто решение, но увеличаване на броя автобуси, въвеждане на възможност за прекачване на влакове и т.н. са напълно естествени искания и съвсем не чак толкова невъзможни за изпълнение. Просто трябва желание.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #4254 on: 19.10.2016, 14:29:13 »
Така де Цанко, ама да искаш заради самото искане не върви. Защото не виждам нищо от написаното от теб да са го поискали.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4255 on: 19.10.2016, 14:44:03 »
Хората имат право на достоен живот! А това да замениш един боклук с друг боклук, не значи че си подобрил положението. Имам предвид замяната на Мерцедес 302 с БМЦ. БМЦ може и да са били добри автобуси (в което се съмнявам предвид произхода им), но се търкалят вече доста години по улиците и в момента са зле. След като замениха Кобрите по 27 с БМЦ хората не са доволни. Имат по-малко седящи места, събират по-малко пътници. В час пик вратите не могат да се затворят от хора. Мръсни са, в много от тях мирише на изгорели газове. От какво да са доволни пътниците?

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4256 on: 19.10.2016, 14:51:31 »
Където има китайци им се търсят недостатъци под лупа. Където ги няма се протестира за нови автобуси. Няма угодия за всички. Те утре ще се надигнат и Мало Бучино, но дали тогава всички ще са съгласни да се пуснат нови автобуси там?!

ПП: Относно кобрите и BMC, аз лично предпочитам второто. По-голям брой седалки не означава по-удобно пътуване предвид разоположението им най-отзад и масичките, които нямат място в градски автобус.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #4257 on: 19.10.2016, 14:56:51 »
Така де Цанко, ама да искаш заради самото искане не върви. Защото не виждам нищо от написаното от теб да са го поискали.
Хората искат повече обществен транспорт. Какво повече? Не ги знам кой ги организира, не ме и интересува, но е факт, че не от днес го искат. Все от някъде трябва да се започне, след като на много от нас ни харесва да се тъпчем или чакаме по спирките (а другите да висят по задръствания в колите си). За да се промени това трябва да има натиск, иначе приемаме случващото се с ТМ7 и други подобни за нормално. Без да слагам хляб в устата на Иво, но преди 10 години наземният градски транспорт изглеждаше по абсолютно различен начин. И се оказа, че строителството на метрото не допълни наземния транспорт, а го унищожи. Би било глупаво хората да искат метро до Владая - те не го правят - искат наземен транспорт! Аз ги подкрепям.

P.S. И е крайно време СО да вземе да реализира интегрираното тарифиране с БДЖ - имат всичко на тепсия! Не мога да допусна някои да казват "уф, онова БДЖ, дето не съществува", при положение, че наземния градски транспорт буквално е пред същото положение.
« Last Edit: 19.10.2016, 14:59:33 by maniak »

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4258 on: 19.10.2016, 16:14:21 »
София става председател на Форума за мобилност към EUROCITIES
София е избрана да председателства Форума за мобилност към EUROCITIES през следващите две години. Това стана с тайно гласуване на форум във финландския град Тампере, който се проведе от 17 до 19 октомври.
Форумът за мобилност към EUROCITIES осигурява на членуващите градове обмяна на добри практики за устойчива градска мобилност, както и съдействие в интерес на градовете пред европейските институции – Европейската комисия, Европейския парламент и Комитета на регионите.
EUROCITIES е мрежа на европейските градове, включваща повече от 140 града от над 30 европейски страни. Чрез шест тематични форума, голям брой работни групи, проекти, дейности и събития, EUROCITIES предлага на своите членове платформа за споделяне на опит и обмяна на идеи за развитието и внедряването на европейски политики, нормативна уредба и програми. София е пълноправен член на EUROCITIES от 2004 година.
Сред приоритетите на София за предстоящия мандат, като председател на Форума за мобилност, са увеличаване на дела на устойчивите видове транспорт – обществен, велосипеден и пешеходен, подкрепа за енергийно-ефективен транспорт, щадящ околната среда чрез увеличаване на използването на нискоемисионни превозни средства, както и подобрена мобилност чрез намаляване на задръстванията и увеличаване на безопасността и сигурността. Работата ще се ръководи от Столичната община r с активното участие на Центъра за градска мобилност.
Дейността на София като председател на Форума за мобилност през предстоящия мандат ще бъде подкрепяна от град Манхайм, Германия, който беше избран за заместник-председател.

Източник
« Last Edit: 19.10.2016, 16:16:32 by dan »

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4259 on: 19.10.2016, 16:52:48 »
Където има китайци им се търсят недостатъци под лупа. Където ги няма се протестира за нови автобуси. Няма угодия за всички.

Аз мисля, че там, където има Манове, има угодия. При тролейбусите - където има Шкоди, при трамваите - Песи.