Естествено, че хората в един или друг момент ще ползват личен превоз. За първи път от не знам от кога съм напълно съгласен с Иво - транспортът трябва да бъде по един или друг начин третиран като обща система, единен организъм в държавата, и съответно по райони и градове. Купища са причините хората да ползват масово автомобили дори за всекидневните си нужни, и повечето от тези причини са основателни - при цялата ми теоретична подкрепа в полза на градския транспорт. Иначе личният транспорт поне за мен е изключително важен, но смисълът му е за уикенда, за почивка, за ваканция - за моментите, в които искаш да отидеш където си пожелаеш когато си пожелаеш, и това му е ценното, за рутинните маршрути в голямата част от нормалния свят има обществен транспорт, който върши тази работа поне толкова добре. У нас - не.
Аз ползвам градски транспорт 1. когато имам време, 2. когато ме устройва като начин за достигане от едно място до друго и 3. когато излизам с намерението да употребявам алкохол в някакъв момент от "пътуването" - във всички останали случаи ползвам автомобил и няма сила, която да ме накара да променя тази си позиция по въпроса, докато транспортът не се превърне поне в подобие на транспорт в цивилизован град. Единственото подобрение в тази насока лично за мен идва не от СО и всички черва, пардон, подопечни дружества на СО, а от Spark - понеже ненавиждам такситата в София (днес в 14:30 за пореден път един го гледах как криволичи пред мен и като се изравних ми се накъдри косата - мъртво пиян на мотика, захапал цигара, дето щеше да му падне от устата, опрян на прозореца си, че да не му падне главата...) и ако имам някакъв избор ги избягвам, в много случаи ползвам именно Spark, ако нямам къде да паркирам автомобила си, или примерно на отиване при излизане вечер.